kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۴۴۸
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۶

نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان  از اسرائیل بیشتر است» افتتاح شد(اخبار ادبی و هنری)

 
 
نمایشگاه عکس- روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» حاصل عکاسی «وهب رامزی» از فلسطینیان ساکن در چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان در موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا شد.
آئین افتتاحیه نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» عصر دوشنبه 3 دی با حضور نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران، رئیس حوزه هنری، رئیس فرهنگستان هنر و جمعی دیگر از هنرمندان و فعالان فرهنگی و رسانه‌ای همراه بود.
به گزارش خبرنگار کیهان، «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این مراسم سخنرانی کرد و درباره تلاش دولت‌هایی چون آمریکا، رژیم صهیونی و انگلستان برای نابودی ملت‌های مستقل گفت: چه کسانی از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند؟ آمریکا و اروپا که بیش از ۹۰ میلیون نفر را کشتند تا حکومت کنند. مطابق آمار کمبریج، آمریکایی‌ها بیش از 
۱۲میلیون آفریقایی را در جریان برده‌داری قتل عام کردند و ۴ میلیون نفر را در ویتنام کشتند اما با روایت‌هایی که می‌سازند خودشان را تطهیر می‌کنند و با افتخار از حقوق بشر سخن می‌گویند! آنها خواستند با فلسطین هم این کار را کنند و پروژه‌های زیادی را به کار گرفتند تا فلسطین را از صحنه تاریخ حذف کنند. اما فلسطین جزء اصیل‌ترین کشورهاست، و ملت اصیل و برخوردار از فرهنگ و ادب ما را آمریکا نمی‌تواند نابود کند.
وی افزود: علی‌رغم اینکه رژیم صهیونیستی سعی کرد روایت‌هایی مختلف درباره فلسطین برای رسانه‌ها تولید کند، امروز روایت برتر در اختیار فلسطینی‌هاست و در رسانه‌ها منتشر می‌شود.
«سیدامیر جاوید» قائم‌مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل نیز گفت: زحمات آقای رامزی و خانم ابراهیمی در این نمایشگاه، متعلق به هفته سوم و چهارم طوفان الاقصی است، یعنی در همان ابتدای کار در یک حرکت عملیاتی و نسبت گرفتن سریع و بزنگاهی که در حال رقم خوردن بود، دوستان تدارک این نمایشگاه را فراهم و آقای رامزی به مناطق اعزام کردند و آقای رامزی نیز با هنر خودشان این نمایشگاه و این عنوان رقم زدند.
وی ادامه داد: «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» عنوان این نمایشگاه است دارای یک اطلاق ظاهری است که در نمایشگاه قابل مشاهده است، ولی یک اطلاق دیگر آن که قابل تعمیم در یک گستره جهانی است. این است که هر رویداد هنری و اثر هنری -نه فقط در یک سال و اندی اخیر و جریان طوفان الاقصی، بلکه از موقع پیشامد مسئله فلسطین- توسط هنرمندان آزاده جهان خلق شده کلیدی است که درها را به سمت و سوی صاحبان اصلی این سرزمین مقدس خواهد گشود.
«وهب رامزی» عکاس این نمایشگاه هم گفت: ما به نوعی در میانه‌های جنگ، یک نمایشگاه برگزار می‌کنیم، اگر برگزاری این نمایشگاه بتواند کمک کند که ما با وضعیتی که درآن هستیم نسبت بگیریم، جای امیدواری است اگر این‌طور نباشد چیزی جز خسران نیست. امیدوارم دیدن نمایشگاه کمک کنند بدانیم ما چه وضعیتی داریم و ما با آن به ملاقات با انسان فلسطینی نزدیک شویم و به نوعی خودمان را در آیینه آنها ببینند.
در ادامه ساجده ابراهیمی نویسنده روایت‌های این نمایشگاه نیز بیان کرد: روایت بازگشت، برای ما یک رویاست ولی برای انسان فلسطینی، هویت‌بخش است چراکه اگر به بازگشت به فلسطین فکر نکند زندگی برایش دیگر معنایی ندارد و این رویاست که آن‌ها را امیدوار می‌کند در شرایط سخت اردوگاهی به زندگی خود ادامه دهند.من سعی کردم قصه عکس‌ها را بگویم و از آرزوها و امیدی که انسان فلسطینی برای فردای سرزمینش دارد، حرف بزنم. ما سعی کردیم در این نمایشگاه تجربه کوچک شده از زندگی اردوگاهی را نشان دهیم عکس‌ها خود حرفی برای گفتن دارد و روایت‌ها هم، قصه این عکس‌ها را بیان می‌کند.