با تداوم افزایش قیمتها و زیادهخواهی بیانتها
صبر همه از دست خودروسازان لبریز شد
سرویس اقتصادی-
افزایش ناگهانی و شبانه 15 تا 35 درصدی قیمت خودروهای کارخانهای که موجب بالا رفتن قیمت در بازار آزاد نیز شد، صبر همگان از مجلس گرفته تا اصولگرا و اصلاحطلب را لبریز کرد و صدای همه را درآورد.
به گزارش خبرنگار ما، افزایش قیمتهای پیاپی خودروسازان داخلی که محصولات آنها کیفیت پایین، مصرف سوخت و آلودگی بالا و به تعبیر رئیسجمهور، قیمت پنج برابری نسبت به بهای واقعی دارند و همواره فرمولهای عجیب و غریب یکطرفه به نفع خود، در تعیین قیمت، عرضه و خدمات پس از فروش وضع میکنند؛ صبر نمایندگان مجلس، اصولگرایان، اصلاحطلبان، حامیان و مخالفان دولت را لبریز کرده و لازم است که دولت مدعی وفاق نیز در همراهی با مردم، ترمز اقدامات ضد مردمی خودروسازان را بهصورت عملی بکشد. البته رئیسجمهور و معاون اول او، در گذشته انتقادات بعضاً تندی به خودروسازان کردهاند اما جای اقدامات مؤثر همچنان خالی است.
افزایش 15 تا 35 درصدی خودروهای داخلی صبر همه را لبریز کرد و نمایندگان مجلس را به کاهش تعرفه واردات خودرو واداشت که البته کافی نیست و به عقیده برخی کارشناسان، واردات خودرو باید برای افراد حقیقی بدون قید و بندهای بانک مرکزی، آزاد شود.
صبر اصلاحطلبان هم تمام شد
واکنشها به موضوع افزایش قیمت خودرو، این بار با دفعات قبل تفاوت دارد و علیرغم گذشت چندروز همچنان از موضوعات چالشی است و نکته قابل توجه اینکه، همه طیفهای سیاسی در پایان دادن به وضعیتی که خودروسازان [در بحث قیمت، کیفیت، نحوه عجیب و غریب عرضه و...] برای کشور و مردم رقم زدهاند اتفاق نظر دارند.
خبرگزاری اصلاحطلب خبرآنلاین نوشت: پس از اعلام قیمتهای جدید توسط خودروسازان، بازار خودرو واکنش شدیدی نشان داد. آخرین قیمتها در بازار خودرو نشان میدهد که تارا اتوماتیک V۴ LX مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۲۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان شد.
تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار به قیمت ۹۲۵ میلیون تومان رسید. تارا دندهای V۱ مدل ۱۴۰۳ نیز با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، ۷۷۵ میلیون تومان قیمت خورده است. مدل ۱۴۰۲ این خودرو با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، ۷۵۵ میلیون تومان شد.
واکنش مجلس به اقدامات خودروسازان
امیرحسین ثابتی؛ نماینده مردم تهران در تذکر شفاهی گفت: «بی انصافها! مگر ۳۰ درصد کیفیت را بهتر کردهاید که ۳۰ درصد گران میکنید. در بحث گرانی خودرو، سایپا و ایران خودرو هر زمان که بخواهند افزایش قیمت میدهند و به اسم شورای رقابت، مکانیزمهای عجیب و غریبی درست کرده و هیچ کس نمیتواند حرف بزند.»
نخعی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس هم در صحن علنی مجلس تصریح کرد: «این افزایش قیمت خودرو به افرادی که پیش از این ثبتنام کرده بودند نیز تسری پیدا کرده و اکنون اعلام کردند که ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون باید بیشتر پرداخت شود باید در این زمینه تدبیر شود.»
واکنشها به کاهش تعرفه واردات
گفتنی است، چند روز قبل کمیسیون تلفیق بودجه 1404 در واکنش به افزایش قیمت خودروسازان، تصمیم گرفت که تعرفه واردات خودروهای نو در سال آینده از ۱۰۰ درصد به ۸۰ درصد کاهش پیدا کند که با توجه به افزایش قیمت خودروهای داخلی، دیروز کمیسیون تلفیق مجددا تعرفه واردات خودرو را کاهش داد.
علی خضریان؛ عضو کمیسیون اصل 90، مالک شریعتی؛ عضو کمیسیون انرژی و مسلم صالحی؛ عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ خبر دادند که کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۴، پیشنهاد «کاهش تعرفه واردات خودرو از 80 به ۶0 درصد را تصویب کرد. شریعتی گفت که فرصت کافی و بیش از حد تحمل مردم [و همه افراد از طیفهای مختلف سیاسی]، به خودروسازان داخلی برای افزایش کیفیت داده شده بود که قدر ندانستند.
یک کاربر به نام حسین عابدی نژاد در فضای مجازی درمورد این تصمیم نوشت: «انشاءالله این تصمیم درست مبنی بر کاهش پله پله تعرفه واردات تا رقابت پذیری کامل برای همه کالاهای تولید داخل، ادامه یابد.»
البته عطا بهرامی؛ کارشناس اقتصادی در این زمینه یادآوری کرد: «واردات خودرو برای مردم آزاد نیست، اما کاهش تعرفه آن را برای مردم فاکتور میکنید؟ برای اثبات صداقت مجلس، مصوب کنید که واردات خودروهای نو و کارکرده برای مردم آزاد است و نیازی به مجوز بانک مرکزی ندارد.»
گفتنی است، دولت اگر به دنبال پایان دادن به اقدامات ضدمردمی خودروسازان است باید واردات خودرو را البته با مدیریت بازار ارز آزاد کند تا بهانه از دست خودروسازان و اندک حامیان منتفع از این وضع، گرفته شود.