ادامه انتقادات از انتخاب سرپرست در فدراسیونها
دردسرهای برگزاری انتخابات برای وزارت ورزش مدیران متخلف دادگاهی میشوند؟!
سازمان بازرسی کل کشور از معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان خواست تا مستندات و توضیحات خود درباره تخلفات رخ داده در فرآیند انتخابات چند فدراسیون را ارائه کند.
سرویس ورزشی-
در چند روز گذشته بحثهای بسیاری درخصوص اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و به خصوص انتصاب سرپرستان فدراسیونها توسط وزارت ورزش مطرح شد. احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در حاشیه مجمع سالیانه فدراسیون شمشیربازی گفت: وقتی رئیس فدراسیونی که دوره ۴ سالهاش به پایان میرسد، باید کنار برود و ما سرپرست میگذاریم. حضور سرپرست در فدراسیون باید کوتاه مدت باشد و از روزی که ثبتنامها آغاز میشود تاریخ روز انتخابات هم مشخص میشود و این تغییر ناپذیر است. من آمدهام که قانون را در وزارت ورزش و فدراسیونها حاکم کنم و پس از اینکه سیستم را به انضباط پیش بردیم قطعاً در حوزه همگانی و حوزه قهرمانی موفق خواهیم بود.
این صحبتها واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت؛ واکنشهایی که عموماً منفی بود. در آخرین نمونه آنها دیروز امیررضا واعظ آشتیانی که سابقه قائممقامی سازمان تربیت بدنی را در کارنامهاش دارد در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم عنوان داشت: سرپرستی بدترین نوع مدیریت است، به دلیل اینکه در این دوران هیچ مسئولیتی متوجه سرپرست نیست و هیچ بازخواستی هم نمیتوان کرد، چون توسط مجمع انتخاب نشده است. حضور سرپرست در چنین شرایطی در قانون فدراسیونها هم نیامده، ولی به دلیل اینکه یک رویه غلط بوده، تکرار میشود. در واقع یک چرخه معیوب است که این روند اشتباه را طی میکند.
قائممقام پیشین سازمان تربیت بدنی ادامه داد: از گذشته تاکنون در برخی فدراسیونهای ورزشی به دلیل عدم نظارت از سوی وزارت ورزش، باندبازی و قبیلهگرایی رشد کرده و خودِ این عوامل نیز مهندسی انتخابات را انجام میدهند. دلیل عمده این وضعیت کوتاهی وزارت ورزش از گذشته تاکنون بوده، زیرا اگر نظارت میکردند که هیئتها چگونه انتخاب میشوند، شرایط بهتری به وجود میآمد. وظیفه ذاتی وزارت ورزش ایجاب میکند که نظارت باشد. در واقع نظارت، حلقه مفقوده در حوزه ورزش است که انجام نمیشود و همین مسئله باعث میشود که شرایطی همچون باندبازی و... به وجود آید.
وی عنوان کرد: وزارت ورزش باید از موضوع سرپرستی عبور کند و به سمت نظم و انضباط برود. دبیرکل باید کارها را انجام دهد و نامزدها نیز کارهای لازم را اجرا کنند. ضمن اینکه مجمع باید عملکرد رئیس دوره قبلی را بررسی کند. اگر فدراسیون عملکرد مناسب نداشته باشد، اما باند و باندبازی باشد، حتی اگر هم بهترینها هم نامزد شوند، رأی نمیآورند. وزارت ورزش به جای اینکه به دنبال رفتارهای غیرمتعارف مدیریتی برود و به دنبال سرپرست باشد، باید انضباط را حاکم کند.
واعظ آشتیانی عنوان کرد: تأکیدم بر این است که وزارت ورزش به جای اینکه دنبال سرپرست باشد و بگوید که رئیس را به بهانه سوءاستفاده از جایگاهش کنار میگذارد، به دنبال پاکسازی باندبازیها و.... برود تا به یک انتخابات دموکراتیک ختم شود.
نامه سازمان بازرسی به اسبقیان
برگزاری انتخابات ریاست فدراسیونهای ورزشی سالهاست به یکی از پاشنه آشیلهای وزارت ورزش تبدیل شده و فارغ از این که چه کسی مسئولیت دارد، اتهاماتی را به مجموعه این وزارتخانه وارد کرده است. در این میان برخی فدراسیونها به دلیل رعایت نکردن مفاد دقیق اساسنامه فدراسیونها یا آئین نامههای انتخاباتی با مشکلاتی مواجه شدهاند. ضمن این که رقم خوردن برخی تخلفات که مغایر با اساسنامه فدراسیونها بوده، منجر به ابطال انتخابات چند فدراسیون در سالهای اخیر شده است. ضمن این که برخی نامزدهای ریاست فدراسیونها هم به دلیل آنچه «حق خوری» در انتخابات فدراسیون مطبوعشان عنوان شده همچنان پیگیر اثبات تخلفات احتمالی هستند.
در همین خصوص خبرگزاری مهر دیروز در گزارشی مدعی شد سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به سیدمحمد شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای از وی خواسته است مستندات و دفاعیات خود در مورد فرآیند برگزاری مجامع انتخاباتی حوزه تحت مدیریت خود را ارائه کند. در این نامه از معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان خواسته شده است توضیحات خود را درخصوص ایرادهای مطرح شده در روند برگزاری مجامع انتخاباتی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به سازمان بازرسی کل کشور ارائه کند.
این نامه تأکید دارد که بررسیهای انجامشده حاکی از نقص در رعایت قوانین و مقررات مربوط به این فرآیندها است. بر اساس بندهای (۲) و (۱۴) ماده (۸) قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان، اسبقیان موظف است دفاعیات و مستندات مربوطه را تا تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ به سازمان بازرسی کل کشور ارسال کند. سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به سیدمحمد شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای از وی خواسته است مستندات و دفاعیات خود در مورد فرآیند برگزاری مجامع انتخاباتی حوزه تحت مدیریت خود را ارائه کند.
در این نامه از معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان خواسته شده است توضیحات خود را درخصوص ایرادهای مطرح شده در روند برگزاری مجامع انتخاباتی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به سازمان بازرسی کل کشور ارائه کند. این نامه تأکید دارد که بررسیهای انجامشده حاکی از نقص در رعایت قوانین و مقررات مربوط به این فرآیندها است. بر اساس بندهای (۲) و (۱۴) ماده (۸) قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان، اسبقیان موظف است دفاعیات و مستندات مربوطه را تا تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ به سازمان بازرسی کل کشور ارسال کند.
به دنبال ابهاماتی که در روند برگزاری مجامع چند فدراسیون برای سازمان بازرسی ایجاد شده، سازمان بازرسی با هدف شفاف سازی و اصلاح رویههای اجرائی از وزارت ورزش خواسته است تا پاسخهای دقیق و مستند خود را ارائه کند تا این ابهامات رفع و از تکرار تخلفات مشابه در آینده جلوگیری شود. فدراسیونهای انجمنهای ورزشی، کاراته، توانیابان، دوومیدانی و سوارکاری از جمله فدراسیونهایی هستند که در روند برگزاری انتخابات آنها ابهاماتی وجود داشته و سازمان بازرسی را وارد کرده که با درخواست از وزارت ورزش، در جهت رفع این ابهامات اقدام کند.
سیدمحمد شروین اسبقیان به عنوان معاون وزیر ورزش و جوانان باید مستندات و دفاعیات این وزارتخانه را به سازمان بازرسی ارائه کند و در صورتی که این موارد نتواند سازمان را قانع کند، پرونده رسیدگی به تخلفات انتخابات فدراسیونهای ورزشی به دادگاه ارسال خواهد شد.