مصطفی محدثی خراسانی مطرح کرد
نقش رویدادهای فرهنگی در خنثیسازی نفوذ دشمن
شاعر و منتقد ادبی سرشناس کشور گفت: رویدادهایی مانند هفته کتاب ضمن اینکه پاتکهای فرهنگی هستند، میتوانند در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن مانع ایجاد کرده و آن را خنثی کنند.
مصطفی محدثی خراسانی صاحب مجموعه شعر «طنین گام ابراهیم» نقش رویدادهای فرهنگی در زمینه خنثی سازی توطئههای دشمنان را مهم خواند و گفت: یکی از تهدیدهای بزرگ دشمن پیش از فعالیتهای نظامی، شبیخون فرهنگی است، طبیعتا پاتکهای ما نیز میتواند ورای پاتکهای نظامی، پاتکهای فرهنگی باشد و رویدادهایی مانند هفته کتاب ضمن اینکه پاتکهای فرهنگی هستند، میتوانند در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن مانع ایجاد کرده و حتی آنها را خنثی کنند.
این شاعر و منتقد ادبی اضافه کرد: رسانهها نیز با توجه به شرایط منطقه باید به کتابهایی در حوزه شناخت تاریخی بیشتر مردم نسبت به استعمار، شکلگیری اسرائیل و سیاستهای استعماری قدرتهای بزرگ دنیا که به دنبال تفرقهانداختن هستند، بپردازند و طبیعتا هرچقدر آگاهی مردم نسبت به این حوزهها بیشتر شود، تحلیل آنها نسبت به مسائل امروز جهان اسلام دقیقتر است. هرچند این موارد نیز نیازمند تامل و تعمق بیشتر است که چه محتواهایی با چه قالبهایی به مخاطب ارائه شود. گاهی میتوان این محتواها را در قالب کتاب ارائه کرد و گاهی کتاب میتواند مبنای آثار فرهنگی دیگری مانند فیلم و سریال باشد که فضای تحلیل را عمیقتر و روشنتر کند.
شاعر مجموعه «سلوک باران» در ادامه نقش رسانهها در ترویج کتاب را مهم خواند و گفت: همواره رسانهها در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی تلاش خود را انجام میدهند و شاید یکی از اولویتهای رسانه ملی نیز در برنامهریزیهای خود این موضوع باشد که به کتاب بپردازد، اما آنچه در نهایت رخ میدهد و تاثیر میگذارد، اهمیت دارد. ممکن است در برنامههای هفتگی رسانه ملی چند برنامه با محوریت کتاب نیز تولید شود، اما برنامههای مختلفی ورای شکل ظاهری آن میتوانند در این امر تاثیرگذاری بیشتری انجام دهند و باید به نحوه تاثیرگذاری آن فکر کرد.
محدثی خراسانی همچنین به ضرورت بهرهگیری از تجارب دیگر کشورها در برنامههای ترویجی کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و ادامه داد: باید از تجارب موفق و عملی سایر کشورها که بازدهی مناسبی در جامعه خود داشتهاند، بهره ببریم و با همافزایی دستگاهها و نهادهای فرهنگی مختلف، با محوریت قرارگاه مرکزی کتاب، امکانات و استعدادها را تجمیع کنیم تا با برنامهریزی راهبردی، عمیق و همهجانبه به ایدههایی برسیم که به گسترش کتاب و کتابخوانی در جامعه منتهی شود.