اخبار ویژه
سنوار، ترور شخصیت شد گریبان مزدوران موساد را رها نکنید
شهادت مظلومانه یحیی سنوار در مصاف رودرروی تن با تانک، همچنان که به اسطوره مقاومت شجاع و نستوه تبدیل شد، برخی پایوران صهیونیستها در شبکههای مجازی و رسانهای را هم رسوا کرد و اکنون برعهده دستگاههای اطلاعاتی و قضائی کشور است که که ضمن تحت تعقیب قرار دادن این عناصر، شبکه نفوذ را منهدم کنند. این عناصر فرومایه پیش از شهادت یحیی سنوار ظرف چند ماه گذشته، سرگرم ترور شخصیت فرمانده دلاور حماس بودند و انواع تهمتها و توهینها را روا داشته بودند.
یکی از عناصر بوقلمونصفت حقالعملکار رسانه (عبدالرضا- د) پیش از این ادعا کرده بود: ابهامات پیرامون یحیی سنوار فراوان است. او در زندان اسرائیل، تنها زندانی بود که با مساعدت اسرائیل به اینترنت دسترسی داشت و حتی توانست در یک دانشگاه آنلاین تحصیل کند. او در زندان با تلویزیون اسرائیل مصاحبه کرد و پیام صلح فرستاد!»
او همچنین در ادامه تهمتپراکنی نوشته بود: «یحیی سنوار به زبان عبری تسلط دارد و در دوران حبس رابط زندانیان با مقامات اسرائیلی بود. سنوار فرمانده عملیات طوفانالاقصی است که بدون اطلاع و هماهنگی با هنیه و حزبالله، این عملیات را به راه انداخت. اقدامات پرهزینه او علامت سؤال بزرگی را مقابلش میگذارد».
او قبلا اتهامات ناروایی را هم به مرحوم حاج نادر طالبزاده زده بود که عمر خود را صرف افشای ماهیت پلید صهیونیسم کرد.
این فرد هم متظاهر به اصلاحطلب بودن و هم اصولگرا بودن کرده، اما به وقت خود نشان داده که نه اصلاحطلب است و نه اصولگرا بلکه یک ابنالوقت رسانهای است. او پس از احضار شدن از سوی دادستانی تهران، بلافاصله به دستوپا افتاده و ادعا کرد: «سنگینی شهادت سیدحسن نصرالله و پیچیدگی صحنه باعث شد عدهای از جمله امثال من مقطعی کوتاه درباره مجاهدت و اخلاص فرمانده کبیر یحیی السنوار دچار تردید شویم. امیدواریم خداوند منان، این تردید را از کارنامه اخرویمان بزداید و ما را با شهدای راه قدس محشور نماید».
این تظاهر به موشمردگی در حالی است که نامبرده پیش از این هم به بهانه پرداختن به رقابتهای سیاسی، سرگرم ترور شخصیتهای انقلابی از طیفهای گوناگون و اختلافافکنی و تهمتزنی بوده و نمیتوان این موذیگری دائمی را صرفا حمل بر نفهمی و کودنی کرد.
یکی دیگر از عناصر مغرض (بهمن- ه) ذیل همین توئیت نوشته بود: «احتمال بدبینانه: یحیی سنوار جاسوس اسرائیل بوده است»!! و یکی دیگر به نام (وحید- ج) با انتشار عکس سنوار مدعی شده بود: «نفوذی میتونه این شکلی باشه». همچنین برخی عناصر برای ترور شخصیت یحیی سنوار (به نیابت از رژیم زخمخورده صهیونیست) به ترور شخصیت سنوار پس از شهادت سیدحسن نصرالله پرداخته و ادعا کردند که جای دبیرکل حزبالله را سنوار به صهیونیستها داده است (شبیه این ترور شخصیت درباره سردار قاآنی انجام شد) و یک فرد نامآشنا که در دولت روحانی هم مسئولیتی داشته، با لحنی موذیانه و بیمار در شبکه ایکس نوشته بود: «یحیی زنده و ناپیدا شده است. سیدحسن شهید و پیدا شده است. پیدا کنید... فروش را!».
یکی از همین عناصر، فردی به نام «بهروز- ع» است که در شبکه ایکس ادعا کرده بود اسرائیل جنایتکار تا اینجا برنده قاطع عملیات 7 اکتبر است. احتمال نمیدهید سنوار که بدون هماهنگی دست به این عملیات زد، جاسوس اسرائیل باشد؟». اما بعد از شهادت شهید سنوار و سنگین شدن فضای علیه پایوران رسانهای صهیونیستها، فورا توئیت مسموم خود را حذف کرده و کنار توئیت «عبدالرضا- د» نوشت: «خدایا ما رو ببخش که لحظهای هرچند کوتاه در صدق مجاهدت یحیی السنوار شک کردیم. شهادتت مبارک، روزی کودکان غزه علم تو را برخواهند داشت».
نکته قابل تامل این که یگان دیگری از یگان مزدوران صهیونیستها، با استقبال و فوروارد کردن و بازتاب دادن همین توئیتها به زبان عربی در کشورهای منطقه، مدعی شدند که: «ایرانیها سنوار را جاسوس میدانند»!
موضوع مرتبط با فعالیت مسموم رسانهای، اقدام روز پنجشنبه هممیهن است. این روزنامه با تیتربندی مغلوط و تحریف سخنان آیتالله میرباقری عضو مجلس خبرگان، خود سعی کرده ایشان را «تئوریسین جنگ» زده و به بازی در زمین اسرائیل متهم کند و حال آن که ایشان گفته برای صلح باید دفاع و مقاومت کرد و غربگرایانی که دم از صلح در برابر تجاوزات دشمنان میزنند، دعوت به تسلیم میکنند.
جریان رسانهای آلوده و غربگرا در حالی حساب اسرائیل را از آمریکا و آمریکا را از اروپا جدا کرده و ادعا میکرد اسرائیل دنبال تله تنش و جنگ و اروپا و دموکراتهای آمریکا دنبال پرهیز از تنش و جنگ هستند که روند تحولات چند ماه اخیر نشان داد دولت دموکرات آمریکا پشتیبان کامل جنایات اسرائیل است و به تعبیر آقایان پزشکیان و ظریف، آمریکا و اروپا درباره لزوم خویشتنداری ایران برای برقراری آتشبس دروغ گفته بودند و دنبال تشدید جنگ در منطقه از یکسو و تحریمهای جدید علیه ایران از طرف دیگر بودند.
اکنون که دشمنان با شکست در میدان نقطه اتکای خود را جنگ رسانه و عملیات روانی در ترور شخصیت و هراسافکنی و اختلافافکنی در ایران و دیگر کشورهای اسلامی گذاشتهاند، دستگاه قضائی و نهادهای امنیتی باید به شکل اولویتدار به تعقیب ردپاهای آشکار شبکه وطنفروش رسانهای بپردازند و با آنها با شدت و قاطعیت برخورد کنند. به ویژه دستگاههای امنیتی باید بررسی کنند ببینند که این عناصر مغرض و مریضالقلم، از کجا و کدام شبکه تغذیه میشوند؟
اهداف پشت پرده FATF به روایت خزانهداری آمریکا
برخی مقامات دولتی در حالی به دنبال اجرای استانداردهای FATF هستند که مکمل بودن تحریم و FATF را میتوان در بین اظهارات مقامات آمریکایی نیز یافت.
به گزارش «خط انرژی»، استیون منوچین، وزیر خزانهداری دولت ترامپ در جلسه مجمع عمومی در تاریخ ۲۱ ژوئن ۲۰۱۹ بیان کرد که آمریکا از طریق FATF به دنبال کشف و مسدودسازی راههای دور زدن تحریمهاست.
منوچین گفته بود: «کشورهای سرکش، تروریستها و سندیکایهای جنایتکار بینالمللی، در دور زدن تحریمها و سایر اقدامات پیشگیرانه پیچیدهتر شدهاند. من این سازمان را تشویق میکنم که به طور مؤثر با این تهدید مقابله میکند.»
همچنین در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ وزارت خزانهداری آمریکا در واکنش به اصلاحات جدید FATF بیان کرد که این استانداردها میتواند به جلوگیری از دور زدن تحریم با شرکت پوششی کمک کند.
در متن گزارش وزارت خزانهداری آمده بود: «با این اصلاحیات جدید در استانداردهای FATF، حوزههای قضائی در سراسر جهان، با اطلاعاتی هدفمند مؤسسات مالی خود را مسلح میکنند و میتواند برای شناسایی شرکتهای پوششی که به نیابت از افراد تحریمشده اقدام میکنند، استفاده شود».
سخنگوی دولت با دقت بیشتر و احترام به قانون موضع بگیرد
فرهنگسازی و قانون هر کدام در جای خود ضروری است و ارزش دارد، اما هیچکدام جای یکدیگر را نمیگیرند.
جهان نیوز با انتقاد از دو عبارت نادرست سخنگوی دولت نوشت: در نشست خبری اخیر سخنگوی دولت، بعضاً سخنانی از سوی خانم مهاجرانی مطرح شد که جای نقد بسیار دارد. برای مثال، خانم سخنگو در این نشست خبری گفت: «رویکرد آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس دولت راجع به موضوع عفاف و حجاب کاملاً مشخص و مصرح است. همانطور که ایشان بارها خودشان هم گفتند، موضوعات فرهنگی را با زور نمیتوان جا انداخت». همچنین وی اشاره کرد: «موضوعات فرهنگی از جنس باور است و باور را لزوما با باید نمیتوانیم موضوعش را حل بکنیم».
زوری که سخنگوی دولت به آن اشاره کرده است، در حقیقت، همان قانون و الزام است که در همه جای دنیا یک اصل پذیرفته شده است و هر کشوری براساس منافع، مصالح، باورها و آداب و رسوم خود، در عرصههای گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... چنین زوری را دارد. چون قانون یعنی همان زور و اجبار؛ وگرنه دیگر قانون نیست!
کمتر مسئلهای را در جامعه میتوان یافت- اگر نگوییم که هیچ مسئلهای وجود ندارد- که یا مستقیم و یا غیرمستقیم به فرهنگ برنگردد. اگر اینگونه است با توجه به پیش فرض سخنگوی دولت، باید تمام قوانین در همه کشورهای دنیا پاره شوند!
کلاهبرداری، خرید و فروش و استعمال مواد مخدر، دزدی، رشوه، تخلفات راهنمایی و رانندگی و دیگر آسیبهای اجتماعی هم در هر صورت به باور افراد گره خورده است! مگر غیر از این است که باید باور افراد را در این موارد تصحیح کرد؟ اما آیا میتوانیم با این امید، از قانون و اجرای قانون مجازات در برابر این افراد کوتاه بیاییم؟
در سطح کلان، لزوماً مأمور قانون با اجرای قانون به دنبال تصحیح اعتقاد و یا باور افراد جامعه نیست. مثلاً پلیس راهنمایی و رانندگی به دنبال این است که رانندگان، پشت چراغ قرمز بایستند و یا سرعت غیرمجاز نروند.
پلیس، کاری به باور یا عدم باور راننده ندارد. پلیس مسئول تصحیح اعتقاد و باور او نیست. از راننده انتظار دارد که قانون را رعایت کند؛ نه بیشتر و نه کمتر؛ حال، با اعتقاد یا بیاعتقاد، کاری به آن ندارد؛ اگر رعایت نکرد، جریمهاش میکند. در مورد دزدی و سایر آسیبهای اجتماعی و همچنین عفاف و حجاب هم همین است.
فرهنگسازی و قانون هر کدام در جای خود ضروری است و ارزش دارد، اما هیچکدام جای یکدیگر را نمیگیرند. از طرفی، براساس قانون اساسی کشور، رئیسجمهور سوگند میخورد که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری و قانون اساسی کشور باشد.
یکی دیگر از حواشی نشست خبری، آنجا بود که سخنگوی دولت گفت: «طیف تندرو هم یک طیفی از همین مردم هستند؛ لذا باید صدای آنها را شنید و دغدغههای آنها را درک کرد. هر چند که هر گونه خواستهای که با منافع ملی و منافع نظام همسویی نداشته باشد از طرف هیچکسی مورد اقبال و استقبال نخواهد بود».
شایسته نیست که سخنگوی دولت، با توجه به جایگاه حساسی که در آن سخن میگوید، در مورد تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و در حقیقت، بخش زیادی از جامعه، همان واژهای را استفاده کند که آن خبرنگار پرسشگر استفاده کرده است.
اگر به امثال آن خبرنگار تذکر نمیدهد، حداقل نباید از ادبیات نامناسب آن خبرنگار- که میزان درک خود را نشان داده و خطاب به برخی نمایندگان دغدغهمند مجلس گفته است- استفاده کند.
یادآور میشود رهبر انقلاب چند سال قبل تذکر داده بودند: «آنهائی که امروز در بیرون از مرزهای کشور میگویند تندرو، مقصودی دارند و معنایی مورد نظرشان است. دوستان ما و برادران ما در داخل مراقب باشند آنچه مقصود او است تکرار نکنند. آنهائی که میگویند تندرو، منظورشان کسانی است که در راه انقلاب مصممتر و پایدارترند؛ حزباللهیها را میگویند تندرو. میانهرو [هم] کسی است که در مقابل آنها تسلیم باشد. در ادبیات سیاسی آمریکا و انگلیس و امثال اینها، معنای تندرو و میانهرو این است: تندرو کسی است که پایبند انقلاب است، میانهرو کسی است که در مقابل خواستههای آنها تسلیم است».
بازار ارز و انتظارات تورمی در دو سال گذشته خوب مدیریت شد
سایت وابسته به مدعیان اعتدال و اصلاحات اذعان کرد: بازار ارزدر دو سال گذشته خوب مدیریت شد و همین موجب شد تا انتظارات تورمی کاهش یابد.
معاون پیشین بانک مرکزی میگوید: دولت چهاردهم در تصمیمگیریها کند عمل کرده و من نگرانم چند ماه دیگر بهبود کافی و شایستهای در وضعیت شاخصهای کلان کشور مشاهده نشود.
خبرآنلاین، نوشت: در سالهای گذشته انتظارات تورمی به عاملی مهم و اثرگذار بر شاخصهای کلان اقتصاد ایران مانند تورم و نرخ ارز تبدیل شدند. به نحوی که هر هیجان یا تنش سیاسی و منطقهای به سرعت خود را در شاخصهای کلان اقتصاد ایران منعکس میکرد. این در حالی است که بررسیها نشان میدهد در یکی دو سال گذشته، لااقل بازار ارز بهتر مدیریت شد که همین امر نیز به مانعی برای اثرات مضاعف انتظارات تورمی تبدیل شد.
سید کمال سید علی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی به خبرآنلاین گفت: «در حال حاضر میتوانم بگویم یک سال و نیم است که در بازار ارز ثباتی نسبی مشاهده میشود. ثبات ارزی به تدریج زمینه کاهش انتظارات تورمی را به نحوی فراهم کرده که امروز برای همگان محسوس است. به ویژه اینکه در همین سال جاری اتفاقات گوناگونی برای ایران رخ داد که به نسبت هیجانی که در جامعه به وجود آورد، تبعات تورمی آن شدید نبود.»
او با یادآوری چند برهه زمانی، از جمله دوره اخیر که قیمت دلار مقداری بالا رفت تصریح کرد: «به هر روی در بازار ارز افراد فرصتطلب و سفتهبازان قهاری هم وجود دارند که از لحظات هم نهایت بهره را میبرند و همین لحظات هم هست که ناگهان قیمت بالا میرود ولی به هر روی در ۱۸ ماه گذشته این نوسانات به نحوی بوده که جای نگرانی زیادی هم باقی نمیگذاشت.»
سید علی با تاکید بر اینکه انتظارات تورمی در کل کم اثرتر از گذشته هستند، عنوان کرد: «صرف اینکه نوسانات بازار ارز کنترل شده، نباید اینگونه تفسیر شود که اکنون سیاستگذار پولی به همین دلخوش کند و به وظایف دیگر خود، بیتوجه باشد. هم اکنون باید از فرصت بهره جست و اقدامات و تصمیماتی که به سود معیشت مردم و صلاح اقتصاد کشور است را در دستور کار گذاشت. من احساس میکنم در این امر تعلل میشود.»
وی تاکید کرد: «سیاستگذار پولی باید با این چشمانداز که در نهایت باید ارز تک نرخی شود، اما امروز امکانات کافی برای آن فراهم نیست، باید وضع موجود را مدیریت کند. یعنی تلاشها حول این صورت بگیرد که نرخ ارز ترجیحی و نیمایی، تا جای ممکن، نزدیک به نرخ بازار باشد. یا لااقل نرخ ارز صادراتی به نرخ ارز بازار نزدیکتر شوند تا حتیالمقدور بستر فرصتطلبی و رانتجویی گسترده نشود. بانک مرکزی باید در پی این باشد که تا جای ممکن منابع کشور را مدیریت کند. مثلا تا جای ممکن پولهای کشور که در خارج هستند را به ایران بازگرداند. همچنین تلاش کند تا جای ممکن از کشورهایی که میتوانیم نسیه خرید کنیم.
این کارشناس حوزه پولی درباره اینکه دولت کند عمل میکند، تاکید کرد: «بله واقعا دولت کند عمل کرده است. باید ۶ ماه دیگر وضعیت بخشی از شاخصهای فعلی کشور مثل نقدینگی، کسری بودجه یا اضافه برداشت بانکها به گونهای باشد که تحول و بهبود قابل لمس و اندازهگیری باشد. این امر نیازمند استفاده کامل از فرصتها است نه اینکه خیلی آهسته گام برداریم و فکر کنیم وضعیت خود به خود خوب میشود.»
یادآور میشود نرخ ارز در دولت روحانی بیش از نه برابر افزایش یافت که علت عمده آن را میتوان در شرطیسازی بازار از یکسو و رودست خوردن از دولت آمریکا در ماجرای برجام از سوی دیگر جست و جو کرد.