kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۰۲۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
یک کارشناس عنوان کرد

سقوط اقتصاد اسرائیل یک سال پس از طوفان‌الاقصی

 
 
 
یک کارشناس گفت: رشد اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی تا پایان ۲۰۲۵ با کاهش ۶۲ درصدی مواجه می‌شود که دلیل آن افزایش هزینه‌های کابینه رژیم اشغالگر است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «محمدعلی کریمی» کارشناس امنیت ملی در مورد تنش در منطقه و این که آیا ایران از آفند اقتصادی علیه اسرائیل استفاده خواهد کرد؟، گفت: در میانه میدان نبرد و تنش در منطقه، رسانه‌های عبری زبان و صهیونیست در ایام اخیر به نقل از مسئولان خود بارها از بهبود شرایط بحران اقتصادی خود خبر داده‌اند. 
به گفته وی، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، به شهروند نظامیان اسرائیلی قول داده تا شرایط اقتصادی پس از پایان درگیری در غزه و لبنان و نبرد با ایران، بهتر خواهد شد.
این کارشناس مسائل امنیتی گفت: برخی پژوهشگران اقتصادی رژیم، معتقدند تنش‌های اخیر با شاخص‌های ضعیف اقتصادی، کاهش سرمایه‌گذاری‌های خارجی و گردشگری همراه بوده و از سوی دیگر مهاجرت نگران‌کننده از سرزمین‌های اشغالی، تصویر تاریکی برای آینده رژیم صهیونیستی ترسیم می‌کند.
کریمی ادامه داد: «شیر هیور» یکی از این محققان است که گفته نشانه‌های بهبود اقتصاد در سرزمین اشغالی دیده نمی‌شود و این بحران بد و بدتر خواهد شد. این محقق هشدار داد که هیچ چشم‌اندازی برای بهبود اقتصاد وجود ندارد، این در حالی است که پس از پاسخ مقتدرانه ایران و مقاومت مردم غزه و لبنان، این شرایط سخت و پیچیده‌تر شده است.
او با بیان اینکه عامل این بحران اقتصادی صرفا پیامدهای ناشی از ناکارامدی داخلی و تنش در منطقه بوده است، گفت: این در حالی است که اخلال در کارکرد مراکز حیاتی و حساس اقتصادی می‌تواند این بحران را تبدیل به فاجعه اقتصادی کند. لذا تداوم این تنش به لحاظ اقتصادی برای رژیم توجیه ندارد و باعث سقوط جایگاه کابینه نتانیاهو نزد شهروندنظامیان اسرائیلی خواهد شد.
این کارشناس تصریح کرد: در این رابطه می‌توان به آسیب‌پذیری میدان‌های گازی کاریش، تامار و لویاتان در مدیترانه، پالایشگاه ساحلی حیفا و اشترود و نیروگاه ساحلی اشکول، روتنبرگ،‌ هاگیت و اوروت رابین اشاره نمود که در صورت اشتباه محاسباتی دشمن می‌تواند بحران اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی را تشدید نماید.
کریمی ادامه داد: گام دیگری که می‌تواند مکمل این اقدام شود، تحریم کالا، خدمات و فناوری‌های وابسته یا حامی اسرائیل است و طی سال‌های اخیر توسط کشورهای اسلامی، عرب، سازمان‌ها و کشورهای بین‌المللی و گروه‌های مردمی دنبال شده است.
وی به تحریم‌هایی نظیر شبکه رستوران‌های KFC،
مک دونالد، استارباکس، کوکاکولا، نستله و همچنین شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک اشاره کرد و گفت: این امر را می‌توان با عنوان مکمل عملیات‌های دفاعی، آفند اقتصادی نام برد که مهم‌ترین جریان و لابی صهیونیستی تدوین تحریم علیه جمهوری اسلامی را هدف قرار خواهد داد و این امر در بند ۲۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی هم تاکید شده است و البته طی سال‌های اخیر کمتر به آن توجه شده است.