سفیر برزیل در ایران تأکید کرد
تسهیل مبادلات تجاری ایران و برزیل با ارز مشترک بریکس
سفیر برزیل در ایران گفت: بانک بریکس در تلاش است تا ارز مشترکی برای برقراری روابط تجاری بین اعضای گروه بریکس ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «ادواردو گرادیلونه» در گفتوگو در پاسخ به این سؤال که برای رفع محدودیتهای نقل و انتقال مالی بین دو کشور ایران و برزیل چه اقداماتی صورت گرفته است؟ اظهار داشت: در این خصوص حمایتهایی از هر دو طرف درخصوص مقابله با این محدودیتهای مالی اتفاق افتاده است.
سفیر برزیل در ایران با یادآوری اینکه ایران یکی از اعضای جدید گروه بریکس است، گفت: در گروه بریکس برای بهکارگیری ارز مشترک برای تجارت چند جانبه بین اعضای گروه بررسیهایی در حال انجام است.
وی افزود: رئیس بانک بریکس (بانک توسعه جدید) خانم «دیلما روسوف» هستند که رئیسجمهور اسبق برزیل نیز بوده است. این موضوع از طرف وی در حال بررسی است تا به تفاهماتی در این زمینه با اعضای گروه بریکس برسند.
گفتنی است «کاظم جلالی»، سفیر ایران در روسیه هم اخیرا طی اظهاراتی اعلام کرد که ایران و روسیه در حال همکاری و تلاش برای ایجاد یک ارز واحد برای گروه بریکس هستند.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه اجلاس «روسیه- جهان اسلام: کازان فروم» تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عضو جدید بریکس، در حال انجام کارهای گستردهای در این انجمن است.
این دیپلمات گفت: ایجاد ارز واحد جدید در چارچوب این انجمن چیزی است که روسیه و ایران روی آن کار میکنند.
جلالی خاطرنشان کرد: آمریکا از دلار برای ایجاد محدودیت استفاده میکند و به همین دلیل استفاده از ارزهای ملی در تسویه حسابهای متقابل در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد تجارت دوجانبه بین ایران و روسیه به روبل و ریال است، سطح روابط دو کشور را «در مرحله طلایی» توصیف کرد.
پایگاه خبری امکارو روسیه هم چندی قبل در مطلبی با عنوان «ارز واحد بریکس با دلار رقابت خواهد کرد» نوشت: ایده ایجاد واحد پولی کشورهای عضو بریکس بیش از یک سال است که مورد بحث قرار گرفته است، اما اکنون به نظر میرسد از هر زمان دیگری به مرحله اجرا نزدیکتر است.
به نوشته این پایگاه خبری، کشورهای کنونی عضو گروه بریکس در مجموع دربرگیرنده ۲۷ درصد از مساحت کره زمین و ۴۳ درصد از جمعیت جهان هستند و میخواهند روند دلارزدایی از اقتصاد جهانی را که آغاز شده است را شتاب بخشند تا از تحریمهای احتمالی و هرگونه محدودیت در تجارت بینالمللی محافظت کنند.
بر این اساس، کشورهای عضو بریکس ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص دادهاند.