kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۸۳۶۳
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
رئیس مرکز بازرسی سازمان امور مالیاتی:

دریافت پول نقد از سوی پزشکان تخلف قانونی است



رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی گفت: نداشتن کارتخوان گرچه تخلف تعزیراتی نیست، تخلف از قانون محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «شاهین مستوفی» رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص این که سخنگوی سازمان تعزیرات اخیراً اعلام کرده که گرفتن پول نقد توسط پزشکان تخلف تعزیراتی نیست، افزود: اگر به این نتیجه برسند که این وجوه وقتی به صورت نقد دریافت می‌شود، مازاد بر حق‌الزحمه است قطعا پیگیری تعزیراتی خواهد داشت، اما در نظام مالیاتی باتوجه به پیاده‌سازی سامانه مؤدیان و قانون پایانه‌های فروشگاهی از ابتدای سال 1402 پزشکان مکلف به استفاده از دستگاه کارتخوان شده‌اند. تخلف از این حکم قانونی ممکن است تخلف تعزیراتی نباشد، اما تخلف از قانون محسوب می‌شود.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی مکلف است به مراجع مربوطه اعلام کند و سازمان نظام پزشکی موظف است بعد از پیگیری‌هایی که می‌کند اگر تخلف آن پزشکان حل نشد، به مراجع قضائی اعلام کند.
مستوفی خاطر نشان کرد: از مجموع 42 هزار گزارشی که در سامانه سوت‌زنی سازمان امور مالیاتی از طریق مردم دریافت کردیم 75 درصد گزارش‌ها درباره تخلفات پزشکان بوده است.
 رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی افزود: مراتب به سازمان نظام پزشکی اعلام شده و پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمی‌کنند با شناسایی حساب‌های شخصی یا حساب‌های بستگانشان که از آن طریق پول دریافت می‌کنند، درآمدهایشان را احصا می‌کنیم و نسبت به درآمد‌های احصا شده مطالبه مالیات را خواهیم داشت.
مستوفی افزود: سازمان امور مالیاتی صرفا مکلف است اگر جرم این پزشکان از طرف مراجع قضائی اثبات شد بر مبنای جرم اثبات شده پیگیری قضائی انجام دهد که چهار پزشک در سال گذشته مشمول شناسایی جرم در قوه قضائیه شدند و ترتیبات قانونی لازم هم علیه آنها اجرا شده است.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: تعداد پزشکان زیاد و مراجعات مردم به پزشکان نیز زیاد است اما سازمان امورمالیاتی قطعاً با متخلفان برخورد می‌کند.
 کاهش مالیات با تبصره 100 قانون
مهم‌ترین و پرکاربردترین حکم در حوزه مالیات بر درآمد مشاغل، تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم است. در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم آمده است: «سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند برخی از مشاغل را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر سی برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند. در مواردی که مؤدی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می‌شود. حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم‌ شده در موعد مقرر نخواهد بود.»
 با توجه به قانون بودجه امسال در اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آن‌ها در سال ۱۴۰۲ حداکثر صد و پنجاه برابر معافیت قانون مالیات‌های مستقیم (مبلغ ۱۸ میلیارد تومان) بوده و فرم مالیات مقطوع برای آن‌ها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری می‌شود، مشمول تبصره ۱۰۰ هستند و ارائه اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف هستند.
فراهم شدن امکان پرداخت بدون زحمت مالیاتی، عدم نیاز به نگهداری اسناد و دفاتر، عدم نیاز به تسلیم اظهارنامه، عدم مراجعه به ادارات و قرار گرفتن در فرآیندهای طولانی رسیدگی و برخورداری از تخفیف مالیاتی از جمله مزایای استفاده از تبصره ۱۰۰ است.
از سوی دیگر به گفته رئیس ‌کل سازمان امور مالیاتی امکان تقسیط بلندمدت مالیات نسبت به دوره‌های گذشته و افزایش سقف بخشودگی جرائم مالیاتی نسبت به تسلیم اظهارنامه را از دیگر مزایای تبصره ماده (۱۰۰) دانست.
وی گفته است که چنانچه مؤدی بدهی نداشته باشد می‌تواند مالیات مقطوع یا ابرازی خود را در ۱۰ قسط به صورت مساوی پرداخت کند، همچنین هر مؤدی که از چک الکترونیک استفاده کند (فارغ از اینکه بدهی داشته باشد یا نداشته باشد) می‌تواند مالیات مقطوع خود را در ۱۵ قسط بپردازد.