گلایه برخی فعالان صیادی از وزارت نفتبه دلیل عدم تأمین سوخت
برخی فعالان صیادی از وزارت نفت به دلیل عدم تأمین سوخت شناورهای خود گلایه دارند.
وزارت نفت در طول سالهای اخیر، سوخت قایقهای صیادی را تأمین کرده اما برخی صاحبان کشتیها از عدم دریافت سهمیه سوخت اطلاعرسانی میکنند. یکی از فعالان صیادی در چابهار با ارسال نامهای به کیهان، نوشته است که وزارت نفت هیچ اقدامی برای اجرائی شدن مصوبه دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی کشور درباره کشتیهای «سانبر» اقیانوس پیما انجام نداده و سهمیه سوخت به این شناورها تعلق نگرفته و کشتیهایی که با هزینه گزاف خریداری شده در حال مستهلک شدن است.
بر اساس مصوبه شماره ۶ دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی کشور که در حضور رئیسجمهور در 19 اردیبهشت 1402 به تصویب رسید؛ با توجه به ضرورت حفظ سهم ایران از منابع صید آبزیان در دریای عمان و اقیانوس هند، وزارت نفت موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و مراجع ذیربط، تمهیدات لازم برای تأمین سوخت با نرخ مصوب مصارف داخلی و بر مبنای پیمایش شناور برای کلیه شناورهای ایرانی با کاربری گردشگری، صیادی و پشتیبانی صیادی که در آبهای فرا سرزمینی در حال فعالیت بوده و گردشگری و صید آنها برای مصرف در داخل کشور میباشد را به عمل آورد. تأیید کارکرد این ناوگان حسب مورد به تأیید وزارت جهاد کشاورزی و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خواهد رسید.
همچنین به گزارش شانا، جعفر سالارینسب؛ مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به شایعات مطرح شده درباره تغییر نرخ سوخت قایقهای تفریحی و صیادی بنزینسوز اظهار کرد: هیچ تغییر نرخی اتفاق نیفتاده است. بنزین قایقهای صیادی با همان نرخ مصوب سال ۱۳۹۸ هیئت وزیران به قیمت هر لیتر 15 هزار ریال محاسبه و عرضه میشود. برای قایقهای تفریحی بنزینسوز هم که در بنادر شمال و جنوب کشور در حوزه گردشگری به مسافران نوروزی خدمات میدهند نیز با نرخ نیمه یارانهای 30 هزار ریال (سه هزار تومان) کمافیالسابق عرضه انجام میشود.