kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۷۴۸
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۷

جولان تبهکاران در ‌هائیتی

 
 
در ادامه ناآرامی‌های اخیر در‌هائیتی، گروه‌های تبهکار به ساختمان‌های دولتی حمله کردند.
در پی ناآرامی‌های اخیر در کشور‌ هائیتی، گروه‌های تبهکار به چند ساختمان دولتی از جمله کاخ ریاست‌جمهوری در پورتو پرنس، پایتخت این کشور، حمله کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، گفته می‌شود این حمله‌ها تلفاتی در پی نداشته است. 
گفتنی است، سه‌شنبه هفته گذشته «جیمی چِریزایر»، رئیس یکی از دارودسته‌های تبهکاری ‌هائیتی و معروف به «باربیکیو»، اعلام کرد که اگر «آریل‌ هانری»، نخست‌وزیر این کشور، از سمتش استعفا نکند، جنگ داخلی به‌راه خواهد انداخت. 
چرایزر که به باربیکیو شهرت دارد، به همراه سایر باندهای تبهکار که بخش اعظمی از‌هائیتی را تحت کنترل دارند، هفته گذشته و همزمان با سفر‌هانری به پورتو ریکو، در حمله‌ای هماهنگ اقدام به عزل او کردند. رئیس این باند تبهکار که پیش‌تر افسر پلیس بود و به اتهام نقض حقوق بشر تحت تحریم سازمان ملل متحد قرار دارد، گفت: «اگر آریل ‌هانری استعفا نکند و جامعه بین‌الملل به حمایت از او ادامه دهد، ما مستقیماً به سمت جنگ داخلی و نسل‌کشی حرکت خواهیم کرد.» وی افزود: «اینکه‌ هائیتی به بهشت یا جهنم برای ما تبدیل شود، به یک مشت پولدار که در هتل‌های بزرگ زندگی می‌کنند، ارتباطی ندارد و آن‌ها نمی‌توانند درباره سرنوشت مردمی که در محله‌های ضعیف زندگی می‌کنند، تصمیم بگیرند.»
همچنین دارودسته‌های تبهکاری دوشنبه گذشته بیرون از فرودگاه بین‌المللی «توسان لوورتیور» واقع در پورتو پرنس، پایتخت‌ هائیتی، به روی پلیس آتش گشودند. پیشتر نیز باندهای تبهکاری به دو زندان بزرگ ‌هائیتی یورش برده و هزاران تبهکار (نزدیک به 4 هزار نفر) را آزاد کرده بودند. دولت‌ هائیتی پس از این حادثه که اوایل هفته رخ داد، در این کشور وضعیت اضطراری اعلام و مقررات منع آمد و شد وضع کرد.
ناآرامی‌ها در‌هائیتی از اواخر ماه فوریه (اوایل اسفندماه) و پس از آن آغاز شد که نخست‌ وزیر این کشور در تلاش بود استقرار یک گروه خارجی در ‌هائیتی را برای مبارزه با گروه‌های تبهکار هماهنگ کند. گفتنی است، ‌هائیتی با نام رسمی جمهوری ‌هائیتی کشوری است در جزیره هیسپانیولا در دریای کارائیب.‌ 
هائیتی نخستین کشوری بود که در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به استقلال رسید و نخستین جمهوری در جهان است که رهبران آن سیاه‌پوست بودند.‌ هائیتی تنها کشور مستقل در قاره آمریکا است که اکثریت جمعیت آن فرانسوی‌زبان هستند. امروزه ‌هائیتی با منابع ناچیز و جمعیت زیاد فقیرترین کشور نیمکره غربی است. خشونت‌های سیاسی نیز در این کشور بارها رخ داده و باعث بی‌ثباتی دولتی شده ‌است.