kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۴۰۱
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۶
رئیسی در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه علوم انتظامی امام حسن مجتبی‌(ع):

قدرت دفاعی، ثبات اقتصادی و توانایی فرهنگی سه مؤلفه مهم اقتدار ملی هستند

 
رئیس‌جمهور اظهار داشت: قدرت دفاعی، ثبات اقتصادی و توانایی فرهنگی سه مؤلفه مهم اقتدار ملی هستند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از جمله نیروی انتظامی، در عرصه دانش‌افزایی، تجهیز به ابزار کار مناسب و برخورداری از وسایل ارتباطی و اطلاعاتی به‌روز دستاوردهای خوبی داشته‌اند و دولت نیز خود را موظف به حمایت از آنها در این زمینه‌ها می‌داند.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه علوم انتظامی امام حسن مجتبی‌(ع)، با تبریک به همه دانش‌آموختگان بابت اینکه خدمت به مردم و انجام وظیفه در کسوت افسری برای ایجاد امنیت در جامعه را انتخاب کردند، تصریح کرد: امروز برای همه روشن است که امنیت حیاتی‌ترین نیاز برای کشور است.
وی با قدردانی از فرماندهان، مربیان و دست‌اندرکاران تربیت جوانان آگاه، شجاع، متدین، متخصص و آماده برای ایجاد، حفظ و ارتقای امنیت کشور اظهار داشت: دانشگاه محل بسیار ارزشمندی برای آموزش، پژوهش، انتقال تجربیات، مهارت‌آفرینی و ارتقای مهارت‌ها، شناخت تهدیدهای نوین و پیدا کردن راهکارهای مقابله با تهدیدها است و دانشگاه‌های انتظامی و دانشگاه‌های نیروهای مسلح، این مأموریت مهم را دارند که در جهت ارتقای امنیت کشور، آسیب‌ها را خوب بشناسند و راه‌های برون‌رفت از آسیب‌ها را به شکل دقیق احصا کنند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز ‌نیروهای مسلح ما با رهنمودهای حکیمانه فرماندهی معظم کل قوا، مؤمن، متدین، آگاه، زمان‌شناس، مردم‌دوست و خودباورند، گفت: حقیقتاً امروز نیروهای مسلح ما برای ملت ما مایه افتخار هستند و در دل ملت جای دارند، چرا که در کنار مردم و با مردم‌اند و همیشه مشکلات را از پیش پای مردم برمی‌دارند و وجود خود را سپر در مقابل تهدیدات سپر می‌کنند تا به مردم آسیب نرسد.
رئیسی نقش نیروهای انتظامی در پیشگیری از وقوع جرم، برقراری نظم و قانون‌مداری، شناسایی جرایم سازمان‌یافته و مقابله با جرایم و آسیب‌های اجتماعی را بسیار مهم توصیف و نتیجه آن را امنیت و آرامش اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: فعالیت نیروهای انتظامی باید بر سه اصل مهم و اساسی متکی باشد؛ تدبیر و عقلانیت، نه به معنی ترس و محافظه‌کاری بلکه به معنی محاسبه‌گری و دقیق عمل کردن، مهربان بودن با مردم به شکلی که مردم پلیس را ملجأ و پناه خود در مقابل آسیب‌ها و ناامنی‌ها بدانند و سوم اقتدار در مقابل تبهکاران و مجرمان و کسانی که به هر دلیلی دست به شرارت می‌زنند.
وی «کارآزمودگی»، «شجاعت»، «آگاهی»، «مجرب بودن»، «ایمان به خدا، دلدادگی به انقلاب اسلامی و عشق به مردم» و «حضور مستمر و بدون لحظه‌ای غفلت در سنگر خدمت» را برجسته‌ترین ویژگی‌های نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: نیروهای جان برکف انتظامی ما مهم‌ترین مأموریت خود را ایجاد، حفظ و ارتقای امنیت جامعه اسلامی می‌دانند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت مردمی توجه به تربیت نیروهای نظامی و انتظامی مجرب و تقویت بنیه دفاعی کشور را از وظایف مهم خود می‌داند، افزود: قدرت دفاعی، ثبات اقتصادی و توانایی فرهنگی سه مؤلفه مهم اقتدار ملی هستند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از جمله نیروی انتظامی، در عرصه دانش‌افزایی، تجهیز به ابزار کار مناسب و برخورداری از وسایل ارتباطی و اطلاعاتی به‌روز دستاوردهای خوبی داشته‌اند و دولت نیز خود را موظف به حمایت از آنها در این زمینه‌ها می‌داند.
رئیسی با اشاره به اینکه مردم وظیفه شناس ایران اسلامی در همه عرصه‌ها حضور دارند و دنیا، شاهد حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن و پای صندوق‌های رأی بود، خاطرنشان کرد: مردم در کشور ما اراده کرده و تصمیم می‌گیرند و من از همین جایگاه، از مردم به خاطر حضور باشکوه انتخابات 11 اسفند و همچنین از نیروهای مسلح و انتظامی به خاطر حفظ امنیت در راهپیمایی‌ها و انتخابات تشکر می‌کنم.
وی با بیان اینکه دشمن با همه دشمنی‌هایی که نسبت به ملت ایران انجام داده، می‌داند که امروز همین مردم، مهم‌ترین مؤلفه قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی هستند، تصریح کرد: ملت ایران، آماده در صحنه و مسئولیت‌پذیر است و به خاطر همین حضور، تمامی نقشه‌های دشمن در این 45 سال نقش بر آب شده است.
رئیس‌جمهور در پایان تأکید کرد: یقین داریم که وعده الهی به زودی محقق خواهد شد و مقاومت جانانه مردم فلسطین با نابودی رژیم صهیونیستی به پیروزی نهائی خواهد رسید.
افتتاح 2 هزار واحد خوابگاهی
و تقدیر از برگزیدگان دانشگاه علوم انتظامی
امام حسن مجتبی‌(ع)
آیت‌الله رئیسی با حضور در دانشگاه علوم انتظامی امام حسن مجتبی‌(ع) از مجموعه 2 هزار واحدی خوابگاهی افسران احداث شده در این دانشگاه بازدید و آن را افتتاح کرد.
این واحدها در زمینی به وسعت 8 هزار و 500 متر مربع و در 5 طبقه با استفاده از سازه‌های صنعتی فلزی و روش نوین‌سازی در 75 روز طراحی و اجرا شده‌اند.
قرارگاه مسکن نیروهای مسلح در راستای نهضت ملی مسکن و کمک به دولت متعهد شده است که 500 هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل دهد که تاکنون احداث 229 هزار واحد از این واحدها آغاز و 18 هزار و 600 واحد آن تحویل شده است.
رئیس‌جمهور در ادامه مراسم دیروز در میدان صبحگاه این دانشگاه حضور یافته و پس از اجرای سرود ملی و ادای احترام به شهدای نیروی انتظامی، از نیروهای حاضر در میدان سان دید و با خانواده‌های شهدای حاضر در مراسم نیز دیدار و به صورت رو در رو گفت‌وگو کرد.
سپس سردار رادان، فرمانده کل نیروهای انتظامی ضمن عرض خیرمقدم، از حمایت‌های دولت مردمی و شخص رئیس‌جمهور در حمایت از اجرای ماموریت‌های نیروی انتظامی در برقراری نظم و امنیت در کشور قدردانی و گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این مجموعه ارائه کرد.
ابراز رضایت سران ایران و الجزایر از کیفیت گفت‌وگوها 
و نتایج مثبت به دست آمده در سفر آیت‌الله رئیسی
خبر دیگر اینکه، پس از پایان هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز و حضور آیت‌الله رئیسی در این اجلاس، بیانیه مشترک از سوی دولتین ایران و الجزایر، رؤسای جمهور دو کشور منتشر شد. در این بیانیه از تلاش‌های انجام شده توسط طرفین برای یاری رساندن به مسئله فلسطین، به ویژه نقش الجزایر به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدام این کشور برای عهده‌دار شدن ریاست کمیته حمایت از فلسطین در حمایت از آرمان فلسطین، تقدیر کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است؛
بیانیه مشترک به مناسبت سفر رسمی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران به جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر (13 اسفند 1402)
1- در پاسخ به دعوت آقای عبدالمجید تبون، رئیس‌جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر، جناب آقای ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 2 و 3 مارس 2024 برابر با 12 و 13 اسفند 1402، پس از شرکت در هفتمین اجلاس سران مجمع صادرکنندگان گاز، در رأس هیئتی عالی‌رتبه به صورت رسمی به الجزایر سفر کردند.
2- مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در مقر ریاست جمهوری برگزار شد. پیش از آن، ایشان با اهدای تاج گل در یادمان شهیدان، به ارواح شهدای معظم ادای احترام کردند و از موزه ملی مجاهد و مسجد اعظم بازدید نمودند. جناب آقای عبدالمجید تبون رئیس‌جمهوری نیز به افتخار جناب آقای سید ابراهیم رئیسی و هیئت همراه وی ضیافت نهاری برگزار نمودند.
3- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از استقبال گرم و پذیرایی سخاوتمندانه برادرشان جناب آقای عبدالمجید تبون و مسئولین و مردم الجزایر از ایشان و هیئت همراه، تقدیر و تشکر نمودند. ایشان همچنین از موفقیت هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، که از 29 فوریه تا 2 مارس 2024 به میزبانی الجزایر برگزار شد تمجید کرده و ضمن قدردانی از نتایج مثبت و مهم این اجلاس، اهمیت نقش محوری الجزایر را در موفقیت این اجلاس مورد تأکید قرار دادند.
4- آقایان عبدالمجید تبون رئیس‌جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر و سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران پس از گفت‌وگوهای خصوصی، در جلسه عمومی با اعضای هیئت‌های دو کشور در فضای مبتنی بر اعتماد، برادری و تفاهم متقابل شرکت نمودند. رؤسای جمهور دو کشور در این گفت‌وگوها همکاری‌های دو کشور دوست و برادر را در همه سطوح مورد بررسی قرار دادند و از سطح هماهنگی و رایزنی بین دو طرف در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه تمجید کردند.
5- رؤسای جمهوری دو کشور در مورد تحولات سیاسی و اقتصادی دو کشور به ویژه درخصوص برنامه‌های اصلاحات و طرح‌های توسعه‌ای که طرفین برای برآورده کردن خواسته‌های شهروندان خود در پیش گرفته‌اند، تبادل نظر کردند.
6- رؤسای جمهوری دو کشور ضمن بررسی وضعیت روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی، راهکارهای تقویت هر چه بیشتر آن را برای تحقق منافع دو کشور و دو ملت برادر، در چارچوب اراده سیاسی مشترک برای تقویت روابط برادری و همبستگی بررسی کردند.
7- دو طرف ضمن ابراز خرسندی از سطح روابط سیاسی، بر اهمیت تقویت و توسعه روابط دوجانبه از طریق تداوم همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف ابراز خرسندی کردند.
8- در این راستا، رؤسای جمهور دو کشور خواستار فعال‌سازی ساز و کارهای دوجانبه برای زمینه‌سازی برگزاری سومین اجلاس کمیته عالی مشترک در تهران و پیش از آن پنجمین نشست کمیته پیگیری شدند.
9- دو طرف امضای چندین توافقنامه را که با فعال‌سازی ظرفیت‌های عظیم اقتصادی دو کشور در زمینه‌های انرژی، استارتاپ‌ها، علم و فناوری، گردشگری، رسانه، جوانان، ورزش و مطالعات استراتژیک، به ارتقای روابط دوجانبه به سطح مورد نظر دو کشور یاری می‌رساند تمجید کردند.
10- در حوزه اقتصادی، دو طرف بر لزوم تقویت ارتباطات بین بخش‌های دولتی و خصوصی دو کشور برای بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری بین دو کشور و تقویت همکاری‌ها در زمینه‌ اقتصاد و توسعه در دو کشور در زمینه‌هایی مانند صنایع نفت و گاز، فناوری‌های جدید، زیرساخت‌ها، برق، داروسازی، صنعت خودرو، ترانزیت، گمرک و گردشگری تأکید کردند.
11- درخصوص مسائل جاری مورد علاقه، دو طرف عزم خود را برای تقویت رایزنی، هماهنگی و گفت‌وگو در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در محافل بین‌المللی، با احترام به اصول کلی حقوق بین‌الملل و هنجارهای بین‌المللی مانند حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور، عدم مداخله در امور داخلی کشورها، خودداری از توسل به زور یا تهدید به آن در روابط بین‌الملل، رعایت اصل حسن همجواری و همچنین حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و روش‌های مسالمت‌آمیز و تأکید بر ضرورت اصلاح نظام بین‌الملل، از طریق اصلاحات در سازمان ملل و به ویژه شورای امنیت، مورد تأکید مجدد قرار دادند.
12- دو طرف بر لزوم تقویت تلاش‌ها برای برقراری امنیت و صلح در منطقه خاورمیانه و اتخاذ راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای حل و فصل همه مشکلات منطقه تأکید کردند. در این زمینه، دو طرف از سیاست نزدیکی ایران و کشورهای همسایه و تلاش‌های سازنده برای صلح، همکاری، همبستگی و دوستی میان ملت‌های منطقه استقبال کردند.
13- دو طرف باور و اعتقاد خود را نسبت به اصول و اهداف جنبش عدم تعهد و نیز پایبندی خود را به ادامه تلاش برای فعال‌سازی نقش این جنبش در پرتو تحولات سریع در صحنه بین‌المللی مورد تأکید مجدد قرار دادند.
14- رؤسای جمهور دو کشور ضمن حمایت از تلاش‌ها با هدف ایجاد یک منظومه جهانی عاری از سلاح‌های کشتار جمعی، حق تمام کشورها را برای استفاده از فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز مطابق با کنوانسیون‌های بین‌المللی مورد تأکید قرار دادند.
15- در مورد مسئله فلسطین، دو طرف موضع قاطع، حمایتی و بدون قید و شرط خود را در پشتیبانی از موضوع فلسطین و حمایت از آن در مجامع بین‌المللی برای تحقق حقوق مسلم ملت فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل خود با پایتختی قدس را مورد تأکید دوباره قرار دادند.
16- رؤسای جمهور با شدیدترین عبارات، تجاوز رژیم صهیونیستی به ملت بی‌پناه فلسطین در نوار غزه و تمام اراضی فلسطین اشغالی را محکوم کردند و بر اهمیت حمایت مستمر از ملت فلسطین در برابر این اشغالگری تأکید کردند.
17- رؤسای جمهور دو کشور با تأکید بر ضرورت توقف فوری و دائم تجاوز به نوار غزه، از جامعه بین‌الملل خواستند در قبال نسل کشی، پاکسازی نژادی و گرسنگی که مردم فلسطین با آن رو به رو هستند، مسئولیت ‌کامل خود را به انجام رساند.
18- دو طرف افزایش تعداد شهدا و قربانیان به ویژه کودکان و زنان را محکوم کردند و نسبت به اوضاع اسفبار انسانی که لکه ننگی در تاریخ تمدن بشری معاصر است ابراز تأسف نمودند و از جامعه بین‌الملل خواستند بر ضرورت اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه فوری و دائم و اعطای حق درمان به مجروحان تأکید نماید. دو طرف همچنین، با کوچ اجباری مردم فلسطین و نتایج خطرناک ناشی از آن نسبت به کل منطقه مخالفت نمودند.
19- دو طرف خواستار تداوم تحرک دیپلماتیک مؤثر و هماهنگی با کشورهای دوست جهت جلب حمایت برای پاسخگو نمودن رژیم صهیونیستی در قبال اقدامات شنیع، نامشروع و ضد بشری آن علیه ملت بی‌پناه فلسطين و فشار بر جامعه بین‌الملل جهت اعمال تحریم‌های سیاسی و اقتصادی به این رژیم متجاوز شدند.
20- دو طرف از تلاش‌های انجام شده توسط دو کشور برای یاری‌رساندن به مسئله فلسطین، به ویژه نقش الجزایر به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدام این کشور برای عهده‌دار شدن ریاست کمیته حمایت از فلسطین در حمایت از آرمان فلسطین، تقدیر کردند.
21- درخصوص موضوع صحرای غربی، دو طرف بر حمایت خود از تلاش‌های فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صحرای غربی و اهمیت از سرگیری مذاکرات مستقیم بین دو طرف درگیری تحت نظارت سازمان ملل متحد و بر اساس قطعنامه‌های مربوطه بین‌المللی، تأکید کردند.
22- درخصوص منطقه ساحل، دو طرف اهمیت ثبات منطقه ساحل، حق توسعه همه‌جانبه آن و تعهد به گفت‌وگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز را به عنوان تنها راه پایان دادن به مناقشات بین گروه‌های مختلف جوامع منطقه، مورد اشاره قرار دادند.
23- سران دو کشور همه اشکال جرایم تروریستی را محکوم کردند و بر همکاری‌های خود جهت مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق اسلحه، جرایم مالی و پولشویی، کلاهبرداری و جرایم سایبری تأکید نمودند.
24- دو طرف، کشورهای اسلامی را به نشان دادن اسلام حقیقی در سطح جهانی فراخوانده و خواستار تلاش جمعی برای کاهش پدیده افراط‌گرایی که به مقـدس‌ترین ارزش‌های اسلامی آسیـب می‌رساند، شدند.
25- در پایان این سفر، سران دو کشور از کیفیت گفت‌وگوها و نتایج مثبت به دست آمده در این سفر رسمی که نشان‌دهنده اراده راسخ و مشترک برای تقویت بیشتر همکاری‌های موجود به منظور تنوع بخشیدن و تقویت آن‌ است، ابراز رضایت نمودند.
26- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی مراتب تشکر عمیق خود را از آقای عبدالمجید تبون، دولت و ملت الجزایر به دلیل استقبال گرم و برادرانه از ایشان و امکانات بسیار مناسبی که در طول اقامت در الجزایر در اختیار ایشان و هیئت همراهشان قرار گرفت، ابراز داشتند.
27- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی از جناب آقای عبدالمجید تبون دعوت نمودند تا در تاریخی که طرفین از طریق کانال‌های دیپلماتیک درباره آن توافق خواهند کرد به ایران سفر کنند.
امضای 6 سند همکاری مشترک
میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و الجزایر
آیت‌الله رئیسی در سفر به الجزایر علاوه‌بر شرکت و سخنرانی در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، با سران برخی کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله امیر قطر و رؤسای جمهور تونس، موزامبیک، عراق و بولیوی به صورت دوجانبه دیدار و گفت‌وگو کرد.
وی همچنین در روز دوم این سفر در کاخ ریاست جمهوری الجزایر مورد استقبال رسمی عبدالمجید تبون همتای الجزایری خود قرار گرفت و پس از انجام دیدار خصوصی و نشست هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، در حضور رؤسای جمهور 6 سند همکاری مشترک میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و الجزایر به امضا رسید.
رئیس‌جمهور
«الحاقیه تبصره(5) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور» را برای اجرا ابلاغ کرد
علاوه‌بر اینها، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون الحاق یک بند به تبصره(5) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور» را که در جلسه علنی روز چهارشنبه 25 بهمن ماه 1402 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 1 اسفند ماه 1402 به تایید شورای نگهبان رسیده و برای اجرا به وزارتخانه‌های نیرو و امور اقتصادی دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.