اخبار ویژه
سرگیجه رویترز: فرمان جنگ را ایران صادر کرد؛ اما بیخبر بود (!)
ضد و نقیضگویی آشکار خبرگزاری انگلیسی درباره حمایت ایران از جنگ مقاومت در غزه و سپس تلاش برای انکار آن، وضعیتی از درماندگی در اتاق عملیات روانی غرب را نشان میدهد.
خبرگزاری رویترز که حتی در محافل رسانهای غرب هم به انتشار اخبار فیک به نیابت از سرویسهای اطلاعاتی معروف است، روز چهارشنبه گذشته، مدعی شد: «دلخوری رهبر ایران از حماس» شده و نوشت: «آیتالله خامنهای در دیدار اخیرش با اسماعیل هنیه در تهران به او گفته است شما به ما خبر ندادید میخواهید دست به حمله در هفت اکتبر بزنید. ما برای شما وارد جنگ نمیشویم و به افراد خودتان بگویید مرتبا از ایران و حزبالله نخواهند که وارد جنگ شویم. (آیتالله) خامنهای با گلایه از هنیه به خاطر بیخبر نگهداشتن تهران گفته که ایران در جنگ حماس با اسرائيل مداخله نمیکند. مقامهای ارشد ایرانی و حماس که نخواستند نامشان فاش شود، همچنین به رویترز گفتند که خامنهای در این دیدار تاکید کرده که جمهوری اسلامی به حمایت سیاسی و اخلاقی خود از حماس ادامه میدهد اما مستقیما در این درگیری مداخله نخواهد کرد. رهبر ایران از هنیه خواسته است صداهایی را که به طور علنی خواستار دخالت ایران و یا حزبالله لبنان در جنگ علیه اسرائیل میشوند، ساکت کند.».
عملیات روانی ناشیانه و گل درشت رویترز در حالی است که همین خبرگزاری انگلیسی، 17 مهر به نقل از مقامات مطلع (اما ناشناس!) در ایران، مدعی شده بود: عملیات ۷ اکتبر حماس با چراغ سبز آیتالله خامنهای اجرا شد و فرمان حمله ۷ اکتبر را ایران صادر کرد(!)
اکنون در حالی که 42 روز از جنگ گذشته، و رژیم صهیونیستی در کنار آمریکا بدون هیچ دستاوردی شکستهای بزرگی را متحمل شدهاند، رسانههای وابسته به سرویسهای جاسوسی غرب میکوشند خلا شکستهای فاحش میدانی را با دروغپراکنی پر کنند. با این حال، مرور نمونههایی از واکنشهای محافل غربی، میزان سر درگمی و پریشان گویی آنها را بازتاب میدهد:
وزیر جنگ اسرائیل: ایران آشکارا جنگ با ما را آغاز کرده است.
- دنیس راس، دستیار دولت اوباما در امور ایران: حماس که میخواهد از ایجاد صلح فراگیر در منطقه جلوگیری کند. با ایران، یک حمله غافلگیرانه را برنامهریزی کرد و نزدیک به 200 اسرائیلی را کشت.
- منوشه امیر سردبیر رادیو اسرائیل: ایران نیروهای مقاومت را در عمق خاورمیانه به گونهای چیده که بتواند اسرائیل را به محاصره خودش دربیاورد. اسرائیل نمیتواند در جبهههای مختلف بجنگد؛ جنگ مزمن و دراز مدت بزرگترین خطر برای اسرائیل است.
- نیوزویک: جنگ غزه نشان میدهد که ایران در همه جا حضور دارد.
- جو بایدن در بازگشت از اسرائیل: ایران از جنگ حماس حمایت میکند.
- شبکه سیانان: به گفته چندین مقام آمریکایی، ایالات متحده اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان میدهد گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران در حال برنامهریزی برای تشدید حملات علیه نیروهای آمریکایی در غربآسیا هستند. این گروهها قبلاً حملات متعددی را با هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه انجام دادهاند. اما ایالات متحده اکنون اطلاعات خاصی در اختیار دارد که نشان میدهد فعالیت همان گروهها میتوانند با ادامه جنگ بین اسرائیل و حماس تشدید شود. یک مقام آمریکایی در منطقه گفت چراغهای قرمز در همه جا چشمک میزنند.
- متیو دالی خبرنگار روزنامه فرانسوی اکسپرس: شبه نظامیان تحت حمایت ایران، مسئولیت حمله به پایگاههای آمریکا در سوریه و عراق را بر عهده گرفتند. شبهنظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه حضور چشمگیری دارند، جایی که نیروهای آمریکایی به طور نسبتاً منظم زیر آتش قرار میگیرند. مقاومت اسلامی در عراق پس از اعلام جنگ اسرائیل علیه حماس، حملات خود را آغاز کردند. این حملات با شدت بیشتری در عراق و سوریه ادامه دارد.
- وزیر انرژی اسرائیل دربازدید از شهرک شلومی، نزدیک مرز لبنان: ما در جنگ جهانی سوم علیه ایران و اسلام رادیکال هستیم.
- برخی رسانههای غربی با اشاره به تصویر دیدار سران حماس و جهاد با دبیرکل حزبالله در اتاقی که تصاویر امام خمینی و آیتالله خامنهای در کادر تصویر قرار داشت، به کنایه نوشتند: این تصویر ثابت میکند که ایران هیچ دخالتی در جنگ ندارد!
- اندرو بوستامانته، مامور ویژه پیشین سازمان سیا: ایرانیها درحال کشاندن اسرائیل به نسخه اسرائیلی باتلاق جنگ ویتنام هستند. نتانیاهو باید بفهمد که دارد از ایران بازی میخورد.
- نتانیاهو: نمیتوانم بگویم ایران در برنامهریزی حمله هفتم اکتبر دست داشته است. (اما) مصلحت بعضیها در توقف عادیسازی روابط ما با کشورهای عربی و بازگرداندن ما به عصر حجر است.
- کامالا هریس، معاون بایدن در مصاحبه با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه امبیسی، و در پاسخ به سؤال مجری برنامه که باتوجه به جنگ اسرائیل و حماس از او پرسید «برای جمهوری اسلامی چه پیامی دارید» گفت: «نکن». مجری مجددا پرسید: «همین؟ مثل رئیسجمهور بایدن فقط میگویید نکن؟» و هریس پاسخ داد: «دقیقا، یک کلمه. خیلی سرراست».
- خبرگزاری رویترز/ 11 آبان: اوضاع خاورمیانه به حد انفجار رسیده و طرفهای درگیر در حال تشکیل صفوف درگیری هستند. ایران تعداد زیادی گروه و کشور را به سمت جنگ با اسرائیل گسیل کرده است.
- گزارش شورای روابط خارجی آمریکا: ایران در طول چهار دهه، تعداد فزایندهای از نیروهای رزمی متحد را در سراسر خاورمیانه تشکیل داده و از آن حمایت کرده است. نیروی قدس، بخشی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عنوان نقطه تماس اصلی با این گروههای شیعه و سنی عمل میکند و آموزش، تسلیحات و بودجه برای پیشبرد اهداف منطقهای ایران در اختیار آنها قرار میدهد. در قلب این شبکه، حزبالله لبنان قرار دارد.
- جو بایدن در نامهای خطاب به کنگره، قانونگذاران آمریکایی را از اقدامات انجام شده برای مبارزه با ایران و گروههای وابسته به ایران مطلع کرد.
- شبکه رژیم صهیونیستی به نقل از پایگاه صهیونیستی «اینتلی تایمز»: نیروهای ویژه واحد فناوری و جنگ الکترونیک سپاه قدس به منظور کمک به حزبالله در جنگ با اسرائیل وارد لبنان شدهاند.
- وزارت خارجه آمریکا: نشانهای وجود ندارد که ایران یا نیروهای نیابتی آن قصد گسترش و سرعت بخشیدن به جنگ در خاورمیانه را داشته باشند.
- دونالد ترامپ: ایرانیها جنگ در غزه را رهبری میکنند؛ تنها احمقها میگویند که این درست نیست. ایرانیها خیلی زیرک و باهوش هستند. این بحران پیچیده، برای نتانیاهو دشوار است. اسرائیل جنگ رسانهای را باخته است.
- داگلاس مک گرگور مشاور سابق پنتاگون: اظهارات لیندسی گراهام در مورد حمله به ایران مسخره و مزخرف است. آمریکا برای یک جنگ منطقهای آماده نیست. بزرگترین مشکل ما این است که دشمن خود را درک نکردهایم. ایرانیان برخی از بهترین متخصصین موشکی جهان را دارند. زرادخانه موشکی ایران میتواند اسرائیل را ویران کند.
لیبراسیون و رویترز: آمریکا مراقب است به درگیری با ایران سُر نخورد
روزنامه فرانسوی لیبراسیون در گزارشی تحلیلی تاکید کرد: آمریکا مراقب است به سمت جنگ با ایران سُر نخورد.
لیبراسیون دربارۀ حملات مداوم موشکی و پهپادی گروههای مقاومت منطقه به پایگاههای آمریکایی در سوریه و عراق نوشت: این حملات، عملیات تلافیجویانۀ تهران در پاسخ به حمایت واشنگتن از اسرائیل در جنگ جاری غزه است. بهرغم احتیاطهای مداوم واشنگتن، حملات موشکی و پهپادی به پایگاههای آمریکا در منطقه، خطر برافروخته شدن آتش جنگ در کل منطقه به ویژه در شرایط حاضر را در بر دارد.
از هفتم اکتبر گذشته و حملۀ غافلگیرانۀ حماس به اسرائیل، دست کم ٥٦ حملۀ پهپادی و موشکی به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه انجام گرفته که در نتیجۀ آنها حدود ٦٠ سرباز آمریکایی زخمی شدهاند. عاملان این حملات همگی در گروه جدیدالتاسیسی به نام سازمان «مقاومت اسلامی در عراق» ساماندهی شدهاند. گروههایی از این دست که از تهران فرمان میبرند تاکنون مسئولیت ٧٣ حمله به پایگاههای آمریکایی در منطقه را برعهده گرفتهاند. در پس گروه «مقاومت اسلامی در عراق» گروههای وابسته به حکومت اسلامی ایران نهفتهاند که همگی از دستورات راهبردی تهران تبعیت میکنند و همگی نابودی نفوذ غرب در خاورمیانه را در دستور کار دارند. حملات این گروهها از ایران هماهنگ میشود، هر چند این گروهها استقلال عمل خود را حفظ میکنند.
جمهوری اسلامی ایران نمیتواند علناً مسئولیت این حملات خصمانه را برعهده بگیرد، به همین خاطر، گروه های نامرئی نظیر سازمان «مقاومت اسلامی در عراق» تشکیل میشود تا مسئولیت حملات صورت گرفته را برعهده بگیرند. هدف همگی این گروهها کشتن سربازان آمریکایی است تا فشار افکار عمومی برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از خاورمیانه را در پی داشته باشد. خود وزارت دفاع آمریکا نیز در واکنشاش خویشتنداری از خود نشان میدهد و به همین خاطر تاکنون به ٥٦ حملۀ پهپادی و موشکی رسماً سه بار پاسخ داده است.
برای آمریکا، پاسخگویی به حملات ایران به یک معادله بسیار پیچیده تبدیل شده است: زیرا نه میتواند مواضع خود را در منطقه رها کند، آنهم در زمانی که متحدش، اسرائیل، درگیر جنگ است و با خطر رویارویی نظامی در چند جبهه روبهرو است؛ و نه با قدرت آتش سنگین پاسخ ایران را بدهد، زیرا، این امر آتش جنگ در منطقه را شعلهور میکند و خروج اضطراری آمریکا از منطقه را در پی خواهد داشت. به گفتۀ پژوهشگر فرانسوی، آرتور کنه، آمریکا نمیتواند با یک کابل جدید در عراق و سوریه مواجه شود. ما در زمانهای زندگی میکنیم که در آن کسی اعلام جنگ نمیکند، بلکه تدریجاً به سمت جنگ سُر میخورد.
در همین حال، خبرگزاری رویترز در تحلیلی نوشت: جنگ در خاورمیانه و انتخابات آمریکا، دست بایدن را در قبال پیشرفت برنامۀ اتمی ایران بستهاند.
رویترز مینویسد: آمریکا و متحدانش از این پس از دامنۀ عمل بسیار محدودی برای متوقف کردن برنامۀ اتمی ایران برخوردارند. به استناد به یک گزارش محرمانۀ آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران از این پس از حجم کافی اورانیوم غنی شده (با غلظت شصت درصد) برخوردار است.
یک دیپلمات ارشد اروپایی به رویترز گفته است که نوعی بیتحرّکی و انفعال به ویژه در دولت آمریکا در قبال برنامۀ اتمی ایران وجود دارد، زیرا رهبران آمریکا نمیخواهند در وضعیت کنونی منطقه، نفت روی آتش بریزند.
به نوشتۀ رویترز، مذاکرات احتمالی میان ایران و آمریکا برای دستیابی به تفاهم برای کاستن از دامنۀ فعالیتهای هستهای ایران مستلزم عقبنشینیهایی از سوی واشنگتن نظیر تعدیل تحریمهای بینالمللی علیه حکومت تهران است. چنین سازشی از سوی آمریکا غیرممکن است به ویژه پس از حملۀ هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و واکنش نظامی اسرائیل علیه حماس در نوار غزه.
به موازات جنگ جاری میان اسرائیل و حماس، شبه نظامیان همسو با حکومت ایران دهها حملۀ موشکی و پهپادی به مواضع ارتش آمریکا در عراق و سوریه انجام دادهاند. از این گذشته، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است نوامبر سال آینده برگزار شود دست جو بایدن، را بسته است به ویژه این که حریف اصلی او در انتخابات آتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه است، که قادر است از کوچکترین تفاهم میان بایدن و حکومت ایران به عنوان نقطه ضعف حریف انتخاباتی خود استفاده کند.
آمریکا و سه متحد اروپایی آن - فرانسه، بریتانیا و آلمان - خواهند کوشید در اجلاس آتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجدداً
بر پروندۀ ایران متمرکز شوند، اما، بعید است که آنان برای پیشگیری از تشدید و توسعۀ دامنۀ جنگ در خاورمیانه اینبار بکوشند قطعنامۀ تازهای علیه ایران به تصویب برسانند.
رویتزر سپس به نقل از دو دیپلمات اروپایی افزود در ماههای پیش رو
به جز حمایت از تلاشهای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، برای تقویت نظارت بر برنامۀ اتمی ایران، اقدام دیگری میّسر نخواهد بود. در این میان، ایران به غنیسازی اورانیوم همچنان ادامه خواهد داد.
اسرائیل در میانه جنگ غزه با عملیات سایبری گسترده مواجه است
یک مدیر ارشد آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: اسرائیل با فشار سایبری عظیمی از سوی ایران مواجه است.
راب جویس، رئیس اداره امنیت سایبری آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: اسرائیل علاوهبر جنگ با گروه حماس، حملات سایبری و کارزارهای رسانهای مختلفی را از سوی جمهوری اسلامی و گروههای متخاصم دیگر تجربه میکند.
به گفته او بخشی از حملههای صورتگرفته به شیوه «وایپر» و بخشی دیگر نیز شامل حملات باجافزاری میشوند.
به گفته این مقام ارشد آژانس امنیت ملی آمریکا، اسرائیل در حال حاضر در زمینه سایبری نگران سه گروه تهدید مختلف و در رأس آن جمهوری اسلامی است.
بهدلیل رابطه نزدیک جمهوری اسلامی با گروه حماس، مقامات امنیت ملی آمریکا درباره حضور ایران در این درگیری بهواسطه توان سایبریاش و افزایش تنشهای جاری هشدار دادهاند.
وبسایت صهیونیستی «اینترنشال» ضمن انتشار خبر فوق نوشت: اخیرا کریستوفر ری، مدیر افبیآی تاکید کرده بود در صورت گسترش درگیریهای فعلی در غزه ممکن است هدف قرار گرفتن زیرساختهای حیاتی توسط ایران و دیگر گروههای سایبری افزایش پیدا کند.
راب جویس، تهدید دوم علیه اسرائیل را گروههای «هکتویست» دانست و گفت: اینگونه گروههای هکری اغلب مستقل و با اهداف سیاسی و اجتماعی هستند. در نبرد فعلی اسرائیل، تشخیص وابستگی و یا عدم وابستگی هکتویستها به حکومتهای متخاصم امری دشوار است. تهدید آخر به گروهای باجافزاری مربوط میشود که درگیریهای فعلی را بازه مناسبی برای اقدام در نظر گرفتهاند.
راب جویس یادآور شد در حال حاضر بیشترین فعالیت مخرب علیه اسرائیل، از سوی ایران و هکتویستها صورت میگیرد. اما از اظهارنظر درباره نقش احتمالی روسیه در مناقشه سایبری فعلی، خودداری کرد.
وی گفت: انتشار اطلاعات نادرست احتمالا بیشترین تاثیر را بر درگیریهای فعلی گذاشته است.