رشد 62 درصدی شبکه ملی اطلاعات در دولت فعلی
سرویس سیاسی-
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و مواردی چون گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد بررسی کیفیت اینترنت و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور روز گذشته بااشاره به ساخت تجهیزات دفاعی در داخل کشور به پشتوانه دانش بومی و جوانان گفت: دشمنان ملت ایران فهمیدهاند که نمیتوانند با تحریم، ترور، خرابکاری در صنعت، تهاجم مستقیم به زیرساختهای دفاعی یا جاسوسی و اقداماتی مانند آنها مانع پیشرفت فزاینده صنایع دفاعی کشورمان شوند. قطعاً اراده استوار و ایمان جوانان شاغل در صنایع دفاعی با این اقدامات نه تنها تضعیف نخواهد شد، بلکه هر روز قویتر میشود.
رئیسمجلس گفت: در هفته گذشته عدهای سعی کردند نشان دهند که میان مجلس و دولت اختلاف و تقابل وجود دارد، اما همانگونه که بارها گفتهام دولت و مجلس در کنار هم تلاش میکنند تا بتوانند فضای خدمت را در کشور حاکم کنند و با وجود اختلاف سلیقه یا تفاوت نظر در موضوعات مختلف در تعامل با هم تا به امروز موفق بودهاند.
وی ادامه داد: افراد و رسانههایی که به اختلافافکنی و اختلافاندازی بین دولت و مجلس دل خوش کردهاند، بدانند به اهداف خود نمیرسند و نمیتوانند از کاه کوه بسازند. همچنین مردم بدانند تفاوت نظر و سلیقه طبیعت کار است و مهم این است که هم ما در مجلس و هم دوستان ما در دولت توانایی مدیریت این تفاوتها را داریم و از آن برای پیشبرد بهتر امور استفاده خواهیم کرد.
عباس پور: یکی از عوامل ایجاد ترافیک شبکه
فیلترشکنها هستند
گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره کیفیت اینترنت و شاخصهای مربوط به آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای افراد و کسبوکارهای مجازی یکی از دستور جلسات نمایندگان در روز سه شنبه بود که با حضور وزیر ارتباطات انجام شد.
روحالله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح این گزارش گفت: یکی از مهمترین پارامترهای مؤثر در ایجاد مشکلات فنی در تسهیل دسترسی کاربران به اینترنت، افزایش ترافیک شبکه از طریق استفاده از روشها و نرم افرازهای موسوم به فیلترشکن است که اغلب در قالب باج افزار با ایجاد آسیبهای امنیتی در شبکه به جمعآوری اطلاعات مشترکین اقدام میکنند.
وی افزود: با وجود آنکه برخی از گزارشها از افزایش آمار استفاده کنندگان از فیلترشکن در طی چند ماه اخیر حکایت دارد، اما تاکنون گزارش دقیقی برای شفاف سازی آمار موجود، ارقام قابل ملاحظه هزینههای فیلترشکن و تحمیل آن بر سبد هزینههای خانوارها و در نهایت ارائه راهبردهای مؤثر برای کاهش استفاده از فیلترشکنها توسط مشترکین، از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه نشده است.
عباسپور گفت: طبق بررسیها ۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند و سهم پهنای باند ناشناس به ۲۵ درصد رسیده است. طبق گزارشها، تعداد قابل توجهی از سایتهای مورد نیاز شهروندان با اعمال تحریم و عدم دسترسی مواجه است و باید اقدامات لازم برای رفع این مشکل صورت گیرد.
زارعپور: جمعآوری فیلترشکنها
نیازمند قانون مشخص است
عیسی زارع پور در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع در این رابطه گفت: با تلاشی که همکاران ما انجام دادند و با تعامل خوب وزیر ارتباطات عراق، سیمکارتهای عراقی، اینترنت عراقی و رومینگ اپراتورهای داخلی امسال ارزانتر و با کیفیتتر نسبت به سال گذشته در اختیار زائران اربعین قرار خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در لایه ورودی اینترنت کشور در دو سال گذشته سعی کردیم منابع ورودی را تنوع داده و میزان اینترنت ورودی را بیش از دو برابر نیاز کشور تأمین کنیم، تصریح کرد: اکنون بیش از دو برابر منابع کشور ظرفیت داریم. در لایه هسته مادر از ابتدای دولت تا به امروز ۵۰ درصد به ظرفیت شبکه مادر اینترنت کشور با اتکا به تجهیزات ۱۰۰ درصد ایرانی اضافه شده و تا پایان سال این ظرفیت دو برابر و تا پایان دولت به سه برابر خواهد رسید.
وی همچنین اعلام کرد: برای ترافیک داخلی نقاط تبادل ترافیک داریم که از ابتدای دولت این نقاط توسعه پیدا کرده و بیش از سه برابر افزایش یافته است. در لایه تجمیع تلاشهایی صورت گرفته اما کافی نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: درباره ساماندهی فیلترشکنها معتقدیم راهکار جمعآوری آن صرفاً فنی نیست و مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است که بنده آن را به هیئترئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد. معتقدم ما میتوانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم. چند اقدام برای کاهش نیاز مردم به فیلترشکنها میتوان انجام داد که اولین کار این است که ما باید در لیست مصادیق فیلترینگ یک بازنگری جدی انجام دهیم که در گذشته به دلایل غیرامنیتی انجام شده است.
حملات هدفمند سایبری 20 برابر شده است
زارع پور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما در مدت اخیر با تحریم بیش از ۳۰۰ هزار دامنه پرکاربرد توسط کسانی که مدعی دفاع از حقوق مردم هستند، مواجهیم و حل این موضوع نیازمند رایزنی در سطح مراجع بینالمللی است. حملات سایبری در سالهای اخیر افزایش یافته و حملات هدفمند به زیرساختها بیش از ۲۰ برابر شده است، البته همکارانم بخش زیادی از این حملات را دفع کردهاند، اما حتی بخش کوچکی از این موضوعات مشکلات زیادی برای ما ایجاد میکند.
وی بیان کرد: موضوع پیشرفت شبکه ملی اطلاعات نیز موضوع مهم ماست و در این دولت بیش از ۶۲ درصد پیشرفت داشته است و در همین دولت کار به سرانجام میرسد که یکی از زیرساختهای اصلی آن توسعه فیبر نوری است.
تقدیر از پیشرفتهای صنعت دفاعی کشور
توسط نمایندگان
روز گذشته بیانیه نمایندگان مجلس در تقدیر از پیشرفتهای صنعت دفاعی در راستای تجلی امید و تبلور اقتدار ملی به مناسبت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی توسط احمد نادری در صحن قرائت شد.
به گزارش مهر، در این بیانیه آمده است: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درک اهمیت راهبردی تلاشها و موفقیتهای جهادگران صنایع دفاعی کشور، حمایت و قدرشناسی خود را از پیشرفتهای صنایع موشکی، پهپادی و سایر عرصههای دفاعی را قاطعانه اعلام میکنند و ضمن حمایت از تلاشهای کارآمد وزارت دفاع و سایر نیروهای مسلح برای صیانت و بالندگی صنایع دفاعی و رونق تولید دانش بنیان واشتغال آفرین، از همه نهادهای مؤثر در قوای سه گانه انتظار دارد که زمینه ارتقا و تقویت این شجره طیبه را تقویت نموده و در تحقق برنامههای اساسی زیر اقدامات راهبردی را ایجاد نمایند:
۱- توسعه و تسهیل زمینههای نقشآفرینی نخبگان و انباشت قابل توجه استعدادهای کشور و فارغالتحصیلان دانشگاهی در حوزههای پیشرفته فناوری و بومیسازی قابلیتهای فناورانه در صنعت دفاعی و سایر صنایع راهبردی
۲- ظرفیت سازی صنعت دفاعی برای پاسخگویی به تهدیدات نوین متأثر از فناوریهای بدیع و نوظهور و استفاده حداکثر از فرصت دستیابی به قابلیتهای فناورانه در الگوی دفاع ناهمتراز
۳- ارتقای توانمندیهای صنعت دفاعی در حوزههای راهبردی مانند پدافند هوایی، توان موشکی، پهپادی و حوزههای جدیدتر قدرت سایبری، زیستی و شناختی
۴- بهکارگیری توانمندیهای صنعت دفاعی در خدمت توسعه صنعتی کشور و متقابلاً استفاده از ظرفیتهای ملی در تأمین نیازهای دفاعی بر اساس الگوی مشارکت راهبردی و پایدار
۵- فعال سازی ظرفیتهای صنعت دفاعی در توسعه مناسبات اقتصادی و صنعتی خارجی و انسجام بخشی بین همکاریهای دفاعی- امنیتی و توسعه مناسبات صنعتی، اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و دوست.