kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۷۸۲
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
همزمان با آغاز فنس‌کشی پروژه فاقد مجوز محیط زیستی

مسئولان محیط زیست و دادستان کل کشور بر توقف پروژه پتروشیمی میانکاله تأکید کردند

همزمان با انتشار خبرهایی از آغاز فنس‌کشی پروژه فاقد مجوز محیط زیستی پتروشیمی امیرآباد میانکاله، مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و دادستان کل کشور بر توقف این پروژه تاکید کردند.
 
 
 
 
به گزارش کیهان، از اواخر خردادماه امسال خبر فنس‌کشی پروژه پتروشیمی امیرآباد میانکاله در برخی رسانه‌ها منتشر شد و مورد توجه قرار گرفت. این پروژه که به اذعان رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست، فاقد مجوز محیط زیستی است و سال گذشته مطالبات زیادی برای توقف آن صورت گرفت، دوباره توسط مجری طرح آغاز شده و گفته می‌شود در این مکان دوباره اقدام به فنس‌کشی شده است.
 فنس‌کشی پروژه میانکاله
 مغایر ضوابط محیط زیستی است
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست 31 خردادماه در پی گزارش‌های منتشر شده مبنی بر شروع فعالیت‌های اجرایی پروژه پتروشیمی امیرآباد میانکاله از سوی مجری این طرح گفت: در تماس تلفنی با مدیرکل محیط زیست استان مازندران، صحت و سقم این گزارش‌ها را جویا شدم.
ایرج حشمتی افزود: بر این اساس مشخص شد، فنس‌کشی ناتمام این پروژه شروع شده و ادامه دارد. این در حالی است که پروژه پتروشیمی امیرآباد میانکاله فاقد مجوز ارزیابی زیست‌محیطی از سازمان حفاظت محیط زیست است و بر اساس آخرین مکاتبات دستگاه قضا، زمین مورد نظر هم می‌بایست مسترد گردد.
وی تصریح کرد: اگرچه بر اساس گزارش‌های استان، مجموعه فعالیت‌های مجری پروژه صرفا محدود به ادامه عملیات فنس‌کشی محل پروژه می‌باشد لیکن مستند به بند غ ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه، همین قدر فعالیت هم مصداق شروع عملیات اجرایی پروژه و مغایر با ضوابط محیط زیستی است.
 تأکید دادستان کل کشور
 بر نظارت روی پروژه میانکاله
دادستان کل کشور نیز شامگاه شنبه در برنامه تلویزیونی صف اول در رابطه با فنس‌کشی پروژه پتروشیمی میانکاله بیان داشت: بنده همین امروز با رئیس‌سازمان محیط زیست راجع به همین موضوع صحبت کردم و از ایشان سؤال کردم، شما آیا مجوزی به این آقا دادید که بتواند در آن منطقه چنین تاسیساتی را به وجود بیاورد، که ایشان گفتند خیر، ما مجوزی ندادیم و گفتند که یک مصوبه دولت است و این مصوبه باید یا اصلاح و یا ابطال شود و ایشان قول داد که این موضوع را در دولت مطرح کند. بنا بر آنچه که ایشان اذعان داشتند، گفتند که از نظر ما این مجاز نیست و ما حتما مانع آن خواهیم شد و اگر نیاز به ابطال یا اصلاح مصوبه دولت باشد حتما موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری افزود: به آقای سلاجقه اعلام کردیم که شما باید به عنوان متکفل و متصدی اصلی این مسئله ورود کنید البته دستگاه‌های دیگر هم ذی‌ربط و ذی‌نفع هستند، اما فعلا من با ایشان صحبت کردم و ایشان هم قول دادند که مسئله را پیگیری جدی کند.
 تأکید دولت سیزدهم بر اجرا نشدن 
پروژه‌های فاقد مجوز محیط زیستی
گفتنی است، پروژه احداث پتروشیمی میانکاله در جلسه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ دولت دوازدهم و به پیشنهاد وزارت نفت با ادعای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رفع نیاز صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، ایجاد‌اشتغال پایدار و با رویکرد آمایش سرزمینی از طریق اجرای طرح‌های پیشبران صنعت پتروشیمی و با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش متانول- پروپیلن به استناد اصل یکصدوسی‌وهشتم قانون اساسی، موافقت شده است.
این مصوبه دولت قبل که خود را «محیط زیستی‌ترین دولت» معرفی می‌کرد، با انتقاد شدید فعالان محیط زیستی مواجه شد و دولت سیزدهم نیز به دلیل نداشتن پیوست محیط زیستی، ادامه فعالیت آن را ممنوع اعلام کرد. آیت‌الله رئیسی در بهار سال گذشته به رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست دستور داد موضوع احداث پتروشیمی میانکاله را بررسی و با احصای موارد خلاف قانون و آسیب‌زا برای محیط زیست، سریعاً از اجرای آن جلوگیری
کند.
رئیس‌سازمان محیط زیست نیز در 28 اردیبهشت ماه امسال با ‌اشاره به دغدغه بالای شخص رئیس‌جمهور نسبت به مسائل زیست‌محیطی گفته بود: «پس از طرح موضوع اقتصاد به‌عنوان اولویت نخست کشور از سوی مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهور دستور دادند که هیچ طرح توسعه‌ای در کشور بدون مجوز محیط‌زیست کلنگ نخواهد خورد.»