kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۶۷۱
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱

حضور ۸۶ انجمن‌ علمی برتر دانشگاه‌های کشور در جشنواره حرکت‌

 
 
پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و 86 انجمن‌ علمی برتر دانشگاه‌های سراسر کشور به مدت 3 روز در پردیس دانشگاهی بابلسر آغاز به کار کرد.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت واقع در پردیس دانشگاهی بابلسر با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره حرکت موجب تعامل و آشنایی بیشتر از بهتر انجمن‌های علمی دانشگاه‌های سراسر کشور می‌شود، اظهار داشت: این جشنواره با هماهنگی وزارت علوم با برگزاری 15 کارگاه علمی و تخصصی آغاز شد. نامبرده افزود: نشست دبیران انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها، نشست کارشناسان انجمن‌های علمی به منظور ایجاد هم‌افزایی، نشست دبیرهای اتحادیه از مهم‌ترین این نشست‌ها در این جشنواره است تا مشکلات و کاستی‌های انجمن‌ها مورد شناسایی و رسیدگی قرار گیرد. وی با بیان اینکه به منظور آشنایی دانشجویان برتر نشست کارگروه انجمن‌های علمی برگزار می‌شود، گفت: در مدت سه روز جشنواره وزارت علوم تلاش خود را به کار برده تا توانمندی‌های انجمن‌ها به خوبی به اجرا درآید.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم عنوان کرد: بسیج مردمی و جهادی در انجمن‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و کارگاه‌ها در زمان کرونا با وجود تحریم‌ها به کشور کمک کردند. وی ادامه داد: در فضای مجازی انواع حمله‌ها و هجمه‌ها برای ناامید کردن جامعه داریم اما نکته مهم خود اتکایی کشور و انجمن‌های فعال علمی است است و بنابراین باید با آنها ارتباط و اعتماد داشته باشیم.
نامبرده خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف اتفاقات داخلی ما را بررسی و مردم کشور ما را درگیر می‌کنند تا از دستاوردهای علمی دور کنند اما دانشجویان و انجمن‌های علمی برتر نباید اجازه این کار را به کشور بدهند.
دبیر اجرایی کمیته پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت در افتتاح این جشنواره با بیان اینکه ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی و فراخوان پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت از شهریور سال گذشته آغاز شده بود، اظهار کرد: دریافت آثار به دبیرخانه وزارت علوم مهرماه سال 1401 دستور کار قرار گرفت که پس از بررسی 1288 اثر از 86 دانشگاه‌های متعدد از سوی دبیرخانه برای پانزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی حرکت راه یافت. وی افزود: از این تعداد آثار 95 اثر در حوزه هنر و معماری، 165 اثر کشاورزی، 377 اثر فنی مهندسی، 163 اثر علوم پایه، 449 اثر علوم انسانی و 39 اثر در حوزه سفیر حرکت است.
نامبرده با بیان اینکه جشنواره با اجرای چندین بخش رقابتی با زیر مجموعه انجمن‌های برتر و فعالیت‌های خلاقانه، نشریه، مسابقه، محتوای دیجیتال، کارآفرینی، بخش ویژه، کتاب، اختراع و دانشگاه صنعت است، تصریح کرد: علاوه‌بر آن بخش نمایشگاهی که مجموع آثار ارسالی برگزیده دانشجویان در پردیس دانشگاهی برای بازدیدکنندگان به نمایش درآمده است؛سه بخش انجمن پویا، بین‌الملل و بخش سفیران حرکت برای اولین بار در این جشنواره اجرا می‌شود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه 33 اثر از سوی انجمن‌های علمی دانشجویان فعال این استان به جشنواره ارسال شده است، گفت: در این جشنواره پنج گروه علمی دامپزشکی، کشاورزی، علوم پایه، فنی و مهندسی، فناوری و علوم انسانی شرکت کردند و آثار آنها پس از بررسی داوران برگزیده شده است.
وی افزود: در کنار جشنواره برگزاری کارگاه‌ها و کارگروه‌هایی به منظور هم‌افزایی و توانمند‌سازی برای دانشجویان و اساتید انجام می‌شود و نشستی با حضور معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم برگزار خواهد شد که این کارگروه‌ها با حضور 10 معاون شکل می‌گیرد.
نامبرده خاطرنشان کرد: جهت برگزاری این جشنواره تاکنون 15 کارگروه تشکیل شده و از 40 دانشجوی برتر و فعال دانشگاه جهت پشتیبانی جشنواره استفاده شد تا از هم‌افزایی دانشجویان بهره لازم گرفته شود.
رئیس‌دانشگاه مازندران نیز در این جشنواره برگزاری این جشنواره را ایجاد هم‌افزایی و به نمایش گذاشتن ایده‌ها و طرح‌های جهت‌یاب انجمن‌های علمی برتر عنوان کرد و گفت: جشنواره ایجاد انگیزه برای ورود دانشجویان و نشاط برای آنها به ویژه انجمن‌های علمی دانشجویی سطح کشور می‌شود که سالی یک بار در یکی از دانشگاه‌های کشور به اجرا درمی‌آید.
وی افزود: جشنواره تلاش دارد تا مبنی و مبدا حرکتی نوینی برای سازمان‌دهی فعالیت‌های علمی دانشجویی باشد، در واقع حرکتی در سطح دانشگاه‌ها برای شکوفایی استعدادهای شگرف جوان خلاق و ‌اندیشمند ایرانی است.
نامبرده ادامه داد: همچنین جشنواره برای ارتقای موقعیت و ‌اندیشه‌های کمال جویی ایرانی، برای فردایی بهتر و ایرانی آبادتر و بهتر، ارائه استعدادهای برتر دانشجویی است.
رئیس‌دانشگاه مازندران اهداف جشنواره را شناسایی انجمن‌های علمی دانشجویی موفق و تقدیر از فعالان این انجمن‌ها، انعکاس فعالیت‌های فعالان برجسته و موفق انجمن‌ها، ایجاد تحرک در جهت‌دهی صحیح فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی کشور، ایجاد زمینه هم‌افزایی برای این انجمن‌های دانشجویی و اطلاع از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بین انجمن‌ها عنوان و مطرح کرد: همچنین ایجاد بستر آشنایی با مدیران و صاحبان صنایع و معادن، حرف، مشاغل و سازمان‌های دولتی و غیردولتی با ظرفیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی از دیگر اهداف جشنواره است که در واقع با برگزاری این جشنواره جامعه صنعت و معادن از فعالیت‌های انجمن‌ها و ظرفیت‌های دانشجویی کشور آشنا و برای رفع و ترفیع مشکلات جامعه مورد استفاده بهینه ببرد.
نامبرده با بیان اینکه سومین دوره از جشنواره در دو سطح دانشگاه و ملی به اجرا درآمد و دانشگاه‌های موفق پس از معرفی از سومین دوره جشنواره در دو سطح دانشگاهی و ملی به فعالیت خود ادامه داد، افزود: هم‌اکنون دانشگاه مازندران دارای 13 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکترا و دانشجویان خارجی از 7 کشور است که با وجود 49 انجمن علمی در دانشگاه در سال گذشته 400 فعالیت داخلی، ملی و بین‌المللی ارائه داده و سال 96 موفق به کسب رتبه اول در جشنواره بین‌المللی حرکت شد.
به نقل از تسنیم، همزمان با آغاز به کار جشنواره دانشجویان انجمن‌های علمی برتر سراسر کشور دستاوردهای علمی، فرهنگی و اختراعات و افتخارات خود را با برپایی نمایشگاه با مجموع یکصد غرفه به نمایش درآوردند.