رشد ۳۳۵ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز در تهران
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری از رشد ۳۳۵ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز در تهران خبر داد.
محمد آئینی در گفتوگو با برنامه پایش گفت: صدور پروانه ساخت در شهر تهران از مهرماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، با اجرای بسته تشویقی شهرسازانه در بافتهای فرسوده، شاهد ۳۳۵ درصد رشد داشته تا از تبعات حوادثی مثل زلزله بم جلوگیری شود.
او افزود: از مهرماه تاکنون با اجرای بسته تشویقی شهرسازانه در شهر تهران به صورت نقطهای، حدود ۲۰۰ درصد رشد تعداد ساخت واحدهای مسکونی را شاهد هستیم. در سال گذشته به صورت نقطهای در شهر تهران حدود ۲۹۰۰ واحد پروانه داشتیم که امسال به ۸۶۵۰ واحد رسیده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه بیش از ۱۶۶ هزار هکتار از مساحت شهرها معادل یکچهارم سطوح شهری، بناهای ناپایدار و لرزان هستند، افزود: در حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در بافت میانی(بافت فرسوده)، حدود ۳۲۸ هزار واحد در بافت فرسوده تاریخی و در حدود یک میلیون واحد بنای ناپایدار در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینی شناسایی شده است.
آئینی ادامه داد: خراسان رضوی با حدود
۲۷۸ هزار و استان تهران با ۲۴۸ هزار؛ بالاترین تعداد بناهای ناپایدار را دارند. استان اصفهان هم به لحاظ دارا بودن بیشترین بنای ناپایدار در رتبه سوم است.
او با اشاره به اینکه دو میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در کشور ایمن نیستند و با کوچکترین زلزله، آوار خواهند شد، تصریح کرد: نفوذناپذیری این محدوده، از مشکلات اساسی است.
وی درباره عملکرد شهرداریها هم گفت: اکنون شهرداریها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف هستند تا ۵۰ درصد تخفیف بدهند. البته تا ۱۰۰ درصد را هم میتوانند تخفیف بدهند که معادل آن را دولت پرداخت خواهد کرد. زمان صدور پروانه ساختمانی به طور متوسط بیش از شش ماه طول میکشد که طبق مصوبه شورایعالی اداری، شهرداریها باید ظرف دو هفته برای متقاضیان در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری پروانه ساخت صادر کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: از سال ۸۸ الی ۹۲ که بخشی از منابع و حمایتهای مسکن مهر به سمت نوسازی بافتهای فرسوده هدایت شد، موفقیتهای خوبی در زمینه بازآفرینی شهری دست پیدا کردیم و هر زمان بستههای تشویقی و مشوق را برداشتیم امر بازآفرینی شهری ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
آئینی با اشاره به اینکه تاکنون در حدود ۲۲۰ هزار بنای فرسوده تخریب شده و ۷۱۰ هزار واحد جدید ساخته شده است، افزود: نصف این عملکرد مربوط به چهارساله ۸۸ الی ۹۲ است و از ۹۲ تاکنون تنها در حدود ۸۰ هزار مسکن مورد حمایت قرار گرفته است.