مدیرعامل آمازون با اشاره به بحران اقتصادی حاکم بر آمریکا:
اخراج 18 هزار نفر از کارکنان آمازون طی روزهای آینده آغاز میشود
سرویس خارجی-
در حالی که جنگ اوکراین سود سرشاری را برای دولت آمریکا از بابت فروش گاز و تسلیحات به کشورهای اروپایی به همراه داشته، بحران اقتصادی برای مردم آمریکا و شرکتهای بزرگ این کشور فاجعه بار بوده طوری که بر اساس گزارشها شرکت آمازون نیز به همین دلیل تصمیم گرفته 18 هزار تن از کارکنان خود را طی روزهای آینده اخراج کند.
سایه تورم، رکود و به طور کلی بحران اقتصادی بر کشورهای غربی به ویژه اروپایی همچنان سنگینی میکند و گزارشها نشان میدهد وضعیت طی سال آینده میلادی بدتر خواهد شد. در اروپا این روزها کشورهای این قاره شاهد بحران انرژی هستند طوری که رسانهها گزارشهای عجیب و غریبی از میلیونها اروپایی که قادر به گرم کردن خانهها و پرداخت قبوض برق و گاز خود نیستند منتشر میکنند. در آمریکا بحران اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین وضعیت متناقضی را بهوجود آورده است. نیاز اروپا به گاز موجب شده دولت آمریکا بنا به نوشته بلومبرگ به بزرگترین صادرکننده گاز مایع ال.ان.جی تبدیل شود. «بلومبرگ» نوشته: «درواقع صادرکنندگان آمریکایی خیالشان نسبت به فروش گاز در سال ۲۰۲۳ راحت است؛ چراکه اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را تا آنجا که میتوانسته کاهش داده و کشورهای اروپایی به منبع بزرگ تقاضا برای LNG آمریکا تبدیل شدهاند؛ تقاضا برای این گاز در بازارهای آسیایی هم بالا باقی خواهد ماند و برای آینده، قابل پیشبینی است که همچنان قیمت گاز در بازار جهانی بالا خواهد ماند.» پیش از این سران اروپا نسبت به سوءاستفاده آمریکا از نیاز اروپا به گاز انتقاد کرده و گفته بودند آمریکا قیمت گاز صادراتی را به اروپا 4 برابر کرده است.
در حالی که دولت آمریکا از کنار جنگ اوکراین به سودهای سرشاری از فروش گاز و البته تسلیحات دست پیدا کردهاما بحران اقتصادی اوضاع را برای شهروندان و شرکتهای خصوصی آمریکا به شدت بحرانی کرده است. چندی پیش نشریه «فوکوس » در گزارشی در همین زمینه نوشته بود: «در آمریکا، تورم ادامه دار عواقب جدی به همراه داشته است. به دلیل قیمت بالای مواد غذایی، مسکن، انرژی و بیمه درمانی، آمریکاییهای مستأصل تلاش میکنند تا با دو شغل تمام وقت زندگی خود را تامین کنند. برخی حتی پلاسمای خون یا سلولهای تخمک خود را برای گذران زندگی میفروشند کلینیکهای باروری در شبکههای اجتماعی نیز به زنان جوان برای تخمکهایشان پول میدهند. در ازای آن تا 30 هزار دلار پول به زنان داده میشود.»
شرکتهای آمریکایی
بحران اقتصادی به شرکتهای آمریکایی صدمات جبران ناپذیری زده است. چندی پیش شرکت «فیسبوک» اعلام کرد که برای کاهش هزینهها، بیش از ۱۱ هزار شغل یا ۱۳ درصد از نیروی کار خود را کاهش میدهد. شرکتهای دیگر شامل توئیتر، شرکت مایکروسافت و اسنپ نیز در همین مسیر گام بر میدارند. «آمازون» هم اعلام کرده بود که به دلیل بحران اقتصادی در حال برنامهریزی برای اخراج حدود ۱۰ هزار کارمند در مشاغل شرکتی و حوزه فناوری است. حالا مدیرعامل آمازون با افزایش اخراجیها گفته که این شرکت عظیم بیش از ۱۸ هزار نفر از کارکنان خود را اخراج میکند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، «اندی جیسی» پنجشنبه گفت:« اخراج این نیروها عمدتا بخشهای منابع انسانی و تجارت الکترونیک آمازون را تحت تاثیر قرار میدهد و روند اخراج کارکنان آن از حدود ۲ هفته دیگر آغاز میشود.»مدیرعامل آمازون در یادداشتی درباره اخراج ۱۸ هزار پرسنل خود گفت:«ما در سالهای اخیر سرعت زیادی در استخدام نیرو داشتیم. با توجه وضعیت مبهم اقتصادی اتخاذ تصمیم برای اخراج نیروهای بسیار دشوار بود.»
آمازون حدود ۳۰۰ هزار پرسنل شرکتی دارد که اخراج ۱۸ هزار نفر شامل ۶ درصد از این بخش از نیروی کار آن است. آمازون در مجموع بیش از ۱.۵ میلیون نفر نیروی کار از جمله در بخش انبارها دارد که از این لحاظ دومین شرکت خصوصی بزرگ آمریکا پس از والمارت است.
براساس گزارش رویترز کُندتر شدن رشد اقتصادی و افزایش تورم در آمریکا و کاهش ارزش سهام این شرکت، از جمله سایر عواملی است که آمازون را مجبور به تصمیمگیری درباره اخراج بخش بزرگی از نیروهایش کرده است. تعدیل نیروی کار در شرکت آمازون در حالی صورت میگیرد که سهام این غول تجارت الکترونیک جهان از ابتدای سال میلادی 2022 تاکنون حدود ۴۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.
لغو یارانه انرژی اصناف در انگلیس
اوضاع اقتصادی انگلیس نیز این روزها تعریف چندانی ندارد. افزایش تورم، اعتصاب روزانه اتحادیههای کارگری و ناتوانی دولت ریشی سوناک در مدیریت بحران کارشناسان را به این نتیجه رسانده که در سال جاری میلادی خبری از رشد اقتصادی نیست و انگلیس رکود اقتصادی را در 2023 تجربه خواهد کرد. بر اساس گزارشها اعتصاب کارکنان شبکه ریلی همچنان در اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود همچنان ادامه دارد و به همین دلیل صدها هزار مسافر در ایستگاههای قطار سرگردان شدهاند. گزارشها حاکی است که ۱۵ شرکت راهآهن در این حرکت اعتراضی مشارکت داشته و از این تعداد ۸ شرکت هیچ خدماتی ارائه نمیدهند. تاکنون چندین دور مذاکرات میان نمایندگان اتحادیه و کارفرمایان در این زمینه برگزار شده که موفقیتآمیز نبوده است. همزمان دولت انگلیس اعلام کرده، یارانه انرژی را برای شرکتهای تجاری این کشور به دلیل ناتوانی در تامین هزینههای آن لغو میکند. به گزارش فارس، «جرمیهانت»، وزیر دارایی انگلیس هزینه برنامه شش ماهه فعلی اعطای یارانه برای هزینههای روز افزون انرژی شرکتهای تجاری این کشور را «غیرقابل تحمل» خوانده است. «جرمیهانت» با مقامات اصناف تجاری انگلیس دیدار کرده و به آنها هشدار داده، یارانههای انرژی آنها در آینده قطعا کمتر خواهد شد و هزینه برنامه فعلی یارانههای انرژی یش از حد تحمل دولت لندن است و در صورت تداوم تا دهها میلیارد دلار هزینه ایجاد خواهد کرد. وزیر دارایی انگلیس این را هم گفته که «هیچ دولتی نمیتواند به طور دائمی از شرکتهای تجاری در برابر این شوک به قیمتهای انرژی محافظت کند.»