رسوایی جدید کاخسفید در آستانه انتخابات
دسترسی مخفی و نامحدود نهادهای اطلاعاتی آمریکا به اطلاعات شخصی 145 میلیون آمریکایی
سرویس خارجی-
سناتور آمریکایی در نامهای فاش کرده که آژانسهای اطلاعاتی این کشور به کمک وزارت خارجه، اقدام به دزدی اطلاعات گذرنامه 145 شهروند این کشور کردهاند! خبری جنجالی که موقعیت دموکراتها در انتخابات را بیشتر به خطر میاندازد.
در طول سالهای اخیر دزدی اطلاعات و اشراف نهادهای امنیتی به خصوصیترین بخش زندگی مردم این کشور به مناسبتهای مختلف و از سوی مقامات و یا سوتزنهای آمریکایی، فاش شده است. مثلا همین سال 2016 بود که «راشا تودی» با انتشار گزارشی از یک پروژه بزرگ جاسوسی از شهروندان آمریکایی پرده برداشت. بر اساس افشای اطلاعات رسانههای آمریکایی در همان زمان، اعلام شد که مقامات آمریکایی بدون کسب مجوزهای لازم اقدام به شنود مخفیانه مکالمات بیش از 3 میلیون آمریکایی کردهاند! نهادهای اطلاعاتی این کشور بدون اجازه به متن گفتوگوهای تلفنی بین شهروندان آمریکایی دسترسی کامل داشتهاند. عملیات دو ماهه استراق سمع هم آبروی نهاد امنیتی و اطلاعاتی آمریکا را برد و هم بیش از 5 میلیون دلار هزینه روی دست مسئولان ایالت کالیفرنیا گذاشت. حالا و در تازهترین رسوایی اطلاعاتی که باز هم ضربه بزرگی را به حاکمیت آمریکایی وارد خواهد کرد، معلوم شده که برخی از نهادها در این کشور بدون کسب مجوز، اطلاعات مربوط به 145 میلیون گذرنامه شهروندان این کشور را در اختیار دارند. افشای این اطلاعات هم به یک خبرنگار آمریکایی باز میگردد. «جانا وینتر» خبرنگار یک رسانه معتبر آمریکایی، در گزارشی تحقیقی افشا میکند که «ران وایدن» سناتور دموکرات ایالت اورگن در نوشتهای خطاب به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به رسوایی اطلاعاتی مذکور، از او خواسته تا اطلاعات تکمیلی از این پروژه ارائه دهد و اینکه بگوید دقیقا کدامیک از نهادهای فدرال به اطلاعات شخصی گذرنامههای شهروندان این کشور دسترسی داشتهاند.
در نامه وایدن خطاب به بلینکن آمده است: «من از اینکه وزارت امور خارجه به نهادهای انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی اجازه داده است تا به اطلاعات شخصی گذرنامه ۱۴۵ میلیون شهروند آمریکا دسترسی نامحدود داشته باشند عمیقاَ نگران هستم و نگرانکنندهتر اینکه، مقامهای وزارت امور خارجه تأیید کردهاند که ۲۵ آژانس فدرال دیگر به پایگاه داده گذرنامه آمریکاییها دسترسی دارند».
ظاهرا بخشی از این اطلاعات در اختیار وزارت امنیت داخلی آمریکا قرار گرفته و حتی در تارنمای این نهاد هم به نمایش درآمده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این اطلاعات شخصی شهروندان آمریکایی حتی شامل آدرس محل اقامت و شمارههای تماس تلفنی هم میشود. حالا و با درز این خبر نگرانکننده، شوک بزرگ دیگری به دموکراتها در چند روز باقیمانده به پایان انتخابات ایجاد میشود. دموکراتها که پیش از این شمار زیادی از آراء خود را آن هم بهدلیل معضلات شدید اقتصادی از دست دادهاند، بیش از گذشته از نتایج انتخابات مجلس نمایندگان نگران شدهاند. براساس تازهترین نظرسنجیها هم جمهوریخواهان برنده نهایی جدال سنا خواهند بود.
بایدن: توئیتر اخبار دروغ منتشر میکند
حواسپرتی پیرمرد آمریکایی کاخ سفید موجب شده تا او حرفهای بیسابقهای را مطرح کند و برخی از حقایق که شاید هرگز از زبان سایر سیاستمداران آمریکایی جاری نشود را فاش نماید. جو بایدن بهتازگی و در جریان یک دعوای داخلی به حقیقتی اذعان کرده که دانستن آن برای سایر ملتهای جهان غنیمت است.
در حالی که توئیتر و سایر رسانههای اجتماعی در جریانهای سخت سیاسی همواره کمکحال دموکراتها بودند اما رئیسجمهور آمریکا باور دارد که توئیتر دست به نشر اکاذیب میزند. در جریان انتخابات 2020 ریاستجمهوری طرفداری توئیتر از بایدن آنقدر واضح بود که حتی این شبکه اجتماعی اقدام به بستن صفحه شخصی ترامپ کرد! بایدن که حالا و در جریان انتخابات میاندورهای ۱۷ آبان، در سفرهای انتخاباتی به سر میبرد، در میان هواداران حاضر خود در ایالت ایلینوی گفت: «ایلان ماسک رسانهای را خریداری میکند که در سراسر جهان دروغ منتشر میکند. (توئیتر) دیگر هیچ مدیر انتشاری در آمریکا ندارد». رسانهها بهعنوان یکی از بازوهای اصلی معادله قدرت در اختیار بازیگران دولتی قرار میگیرند. حاکمان آمریکا با تزریق پولهای هنگفت در حوزه فضای مجازی تلاش میکنند تا نقش پررنگی در هدایت افکار عمومی داشته باشند و مسیر سیاستورزی و اعمال نفوذ و قدرت خود را هموار کنند. «سانسور» هم بخش دیگری از برنامه کاری رسانههای جمعی جبهه استکبار است، ترویج دروغ به موازات سانسور خبری شدید راهکاری بود که در جریان ترور شهید سلیمانی در رسانههایی همچون اینستاگرام و توئیتر آشکار بود. آنها هرگز اجازه ندادند تا حقیقت فعالیت سپهبد سلیمانی و ابعاد اقدام تروریستی آمریکا در بستر خبریشان جایی برای خود پیدا کند.