kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۸۷۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۶

پرش تاریخی شاخص بورس با رشد ۴۴ هزار واحدی در یک روز

دماسنج بازار سرمایه در یک جهش تاریخی بیش از 44هزار واحد در یک روز رشد کرد.
 
 
 
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز شنبه در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به‌گونه‌ای که با افزایش 44 هزار و 782 واحد به رقم یک‌میلیون و 328 هزار و 324 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش 9 هزار و 34 واحد به رقم 374 هزار و 784 واحد رسید.
در معاملات دیروز بازار سرمایه ارزش معاملات خرد در حالی به 4048 میلیارد تومان رسید که هفته‌های 2500 میلیارد تومان بود. همچنین در معاملات روز گذشته اکثر نمادها مثبت و بسیاری از آنها صف خرید بودند.
خبرگزاری مهر درباره تحلیل تکنیکال شاخص کل نوشت: «سرسخت‌ترین مقاومت شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار واحد بود که روز شنبه پشت سر گذاشته شد، حال مقاومت بعدی یک میلیون و ۳۵۵ هزار واحد است که اگر وضعیت بازار به همین وضعیت باشد می‌توان امید داشت آن را نیز از سر راه بردارد».
برخی کارشناسان معتقدند یکی از عوامل روند رو به رشد شاخص کل بورس، افزایش قیمت‌ها در بازار ارز است و به همین منظور فعالان بازار،‌ چشم‌انداز مثبتی برای آینده برخی از سهم‌ها ترسیم می‌کنند.
همچنین بسته ده‌بندی حمایت از بازار که از سوی سازمان بورس تدوین و روز شنبه هفته قبل رونمایی شد، سهم قابل توجهی در رشد بازار داشته است.
بازگشت اعتماد به بورس
با اجرای بسته حمایتی
یکی از مدیران پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه انتشار اوراق تبعی با رویکرد بیمه جمعی سهام می‌تواند اثر اطمینان‌بخشی روی بازار سرمایه به جا بگذارد، گفت: بهتر است دولت زمینه‌های پیش‌بینی پذیری اقتصاد را برای بنگاه‌های اقتصادی فراهم کند.
مهدی پارچینی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا با اشاره اینکه تجربه انتشار اوراق تبعی با رویکرد بیمه جمعی سهام پیش‌تر هم به صورت گسترده برای سرمایه‌گذاران انجام و اعمال شد، افزود: این تصمیم در گذشته باعث اطمینان بخشی به بازار سهام شد و به نظر در شرایط کنونی هم این اتفاق می‌تواند اثر مثبت بگذارد.
وی عنوان کرد: انتشار اوراق تبعی و بیمه گسترده سهام می‌تواند یک حاشیه امن و تضمینی برای سهامداران حقیقی ایجاد کند که این موضوع باعث برقراری ثبات و اطمینان از ناحیه شرایط آینده شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری می‌شود.
پارچینی گفت: در کنار این اقدامات حمایتی از بازار سرمایه، بهتر است دولت برنامه حمایت جامعی را در دستور کار قرار دهد تا اثرگذاری این تصمیم‌ها زودگذر نباشد و در بلندمدت شاهد یک رویه منطقی و تعادلی در بازار باشیم.
مدیر سابق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس یکی از چالش‌های کنونی بازار سهام را به گزارش عملکرد شرکت‌ها مربوط می‌داند که به خاطر افزایش بهای تمام شده تولیدات شرکت‌ها که مستقیماً به تصمیماتی در زمینه خوراک و هزینه‌های انرژی بر می‌گردد، روی سود عملیاتی شرکت‌ها اثر منفی گذاشته است.
وی با اشاره به چالش‌های دیگر بازار سهام همچون انتشار اوراق و افزایش نرخ سود بانکی گفت: دولت باید برای هر مسئله یا موضوعی از تکرر تصمیمات پرهیز کند، چرا که ابهام و تکرر در تصمیم‌ها باعث می‌شود افق سرمایه‌گذاری‌ها کوتاه‌مدت شود؛ این در حالی است که رویکرد اصلی باید در جهت پیش‌بینی پذیری اقتصاد باشد.
به گفته پارچینی، بسته حمایتی بازار سهام قطعاً می‌تواند در کاهش بی‌اعتمادی به بازار سرمایه موثر باشد.