رئیس سازمان امور مالیاتی ابلاغ کرد
مشوقهای جدید مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامهای، مشوقهای مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان را جهت اجرا به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ کرد.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، داود منظور در راستای سیاستهای حمایت از تولید و تحقق شعار سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، بخشنامه مربوط به نحوه اجرای بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش بنیان در ارتباط با مشوقهای مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان را جهت اجرا به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.
مطابق این بخشنامه، معادل هزینههای انجام شده در طول زمانبندی و تا سقف هزینههای مندرج در طرح یا پروژههای تحقیق و توسعه مصوب بر اساس راهبردها و اولویتهای اعلامی و در چارچوب مواد (۱۴۷) و (۱۴۸) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴ و سایر مقررات مرتبط به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به اشخاص مشمول اعطا میشود و معادل آن، از مالیات قطعی موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سالهای بعد کسر میشود.
طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، براساس مفاد این بخشنامه، سرفصلهای هزینه کرد تحقیق و توسعه طرح یا پروژههای این آییننامه از جمله هزینههای منابع انسانی، مواد، ملزومات، تجهیزات و خدمات موردنیاز تحقیق و توسعه و شرایط پذیرش هریک از آنها توسط شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان تعیین میشود و باید در چارچوب مواد (۱۴۷) و (۱۴۸) قانون مالیاتهای مستقیم صورت گرفته و در سرفصلهای جداگانه در دفاتر قانونی ثبت و نگهداری شود.
گفتنی است رئیس کل سازمان امور مالیاتی بهتازگی با بیان اینکه در سالجاری، متوسط درآمد مالیات ماهانه کشور معادل 40 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است، این رقم را برای سال 1400 معادل 25 و سال 1399 معادل 15 هزار میلیارد تومان عنوان کرد که از نظر وی تحولی بسیار مهم محسوب میشود.
منظور با بیان اینکه ظرفیتهای مالیاتی کشور، هنوز فراتر از این ارقام است، گفت: در یک سال گذشته، تمرکز اصلی ما عمدتا بر جلوگیری از فرار مالیاتی و نیز هوشمندسازی بوده است. نتیجه تمرکز بر فرار مالیاتی در این مدت، شناسایی 2.2 میلیون نفر، مؤدی جدید مالیاتی و دریافت 1.5 میلیون اظهارنامه جدید از اشخاص حقیقی است.
رئیس سازمان مالیاتی کشور ادامه داد: خوشبختانه مالیات ابرازی مشاغل نیز امسال 200 درصد نسبت به قبل رشد داشته است، یعنی هم تعداد افراد و هم میزان تمکین مالیاتی زیاد شده است.
منظور با بیان اینکه در تمام دنیا، تنها کسی که همه مردم، بیشتر از پلیس از آن میترسند، مأمور اداره مالیات است، گفت: مردم باید بدانند، اگر مالیات ندهند، جرم کیفری متوجه آنها خواهد شد و این همان اتفاقی است که در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم افتاد و برای اولین بار، فرار مالیاتی، کماظهاری، زیاد نشان دادن هزینهها و... بهعنوان جرم کیفری معرفی شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: در همین راستا، در برخی استانها، برای افراد دارای سابقه فرار مالیاتی، پرونده تشکیل داده و به قوه قضائیه فرستادیم. در بحث فرار مالیاتی، امروز در جایی ایستادهایم که بخش مهمی از جامعه، وادار به تمکین شدهاند.