رئیسی:
ایران و چین به عنوان 2 کشور مستقل زمینههای فراوانی برای گسترش همکاریها دارند
آیتالله رئیسی گفت: آمادگی ایران جهت تقویت هر چه بیشتر همکاریهای همهجانبه با جمهوری خلق چین در قالب سازوکارهای دوجانبه و در چارچوب ترتیبات و نهادهای چند جانبه مورد تأکید است.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در پیامی با تبریک فرارسیدن روز ملی جمهوری خلق چین به «شیجین پینگ» رئیسجمهور و مردم این کشور تصریح کرد: جهان کنونی با چالشهایی روبهروست که برای فائق آمدن بر آنها ضرورت دارد همکاریهای کشورهای مستقل افزایش یابد و راهکارهایی جهانشمول برای تأمین منافع مشترک بشریاندیشیده شود.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتکارات «توسعه جهانی» و «امنیت جهانی» رئیسجمهور چین پشتیبانی کرده و از آنها به عنوان ایدههایی که مبتنی بر منافع جمعی ملتها و معطوف به بهبود رفاه و تقویت صلح و ثبات جهانی است استقبال میکند، افزود: ایران و چین به عنوان دو کشور مستقل و مخالف یکجانبهگرایی و مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، زمینههای فراوانی برای گسترش همهجانبه مناسبات دارند.
وی تاکید کرده است: بیتردید اراده جدی دو طرف برای اجرای مشارکت جامع راهبردی، چشمانداز روشنی برای تحکیم پیوندها و تحقق اهداف و منافع مشترک دو کشور ترسیم میکند، لذا مایلم آمادگی جمهوری اسلامی ایران را جهت تقویت هر چه بیشتر همکاریهای همهجانبه با جمهوری خلق چین در قالب سازوکارهای دوجانبه و در چارچوب ترتیبات و نهادهای چند جانبه مورد تاکید قرار دهم.
لزوم هماهنگی وزارتخانههای مربوطه
برای پیشگیری توامان از شیوع آنفلوانزای فصلی و کرونا
رئیسی همچنین در جلسه دیروز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به کاهش چشمگیر شیوع این بیماری در ماههای اخیر، از خدمات کادر درمان و تلاشگران عرصه سلامت قدردانی کرد.
رئیسجمهور در عین حال با اشاره به وضعیت نامناسب شیوع کرونا در برخی کشورها، تداوم رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و تزریق دُز یادآور واکسن بر اساس زمانبندی متناسب، به ویژه در آستانه پاییز و زمستان را ضروری دانست.
رئیسی با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاهها پس از ۲ سال وقفه، همکاری بیش از پیش وزارت بهداشت با وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری و لزوم برنامهریزی برای پیشگیری توامان از شیوع آنفلوانزای فصلی و کرونا را مورد تاکید قرار داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه خانوادهها در مصونیتبخشی هر چه بیشتر فرزندان عزیزمان در برابر کرونا و دیگر بیماریهای فصلی نقش محوری دارند، گفت: تمام تدابیر اطمینانبخش برای حضور ایمن دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس و اجتماعات علمی با همکاری خانه و مدرسه لحاظ شود.
رئیسی بر همین اساس به مسئولان وزارت بهداشت و رسانهها به خصوص رسانه ملی تاکید کرد که بیش از پیش به آموزش، اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به موقع و کارشناسانه اهتمام داشته باشند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای ارزشمند اجرای طرح شهید سلیمانی در ایام اوج شیوع کرونا، آن را تضمینی برای اثربخشی تلاشهای کادر درمان دانست و با قدردانی از زحمات دستاندرکاران این طرح، بر تداوم اجرای آن در زمینههای آموزش و پیشگیری و همچنین غربالگری تاکید کرد.
اجرای ناصحیح سیاستهای اصل ۴۴ و واگذاری سهام بدون کاهش مدیریت دولت
آیتالله رئیسی همچنین پیش از ظهر دیروز شنبه در اولین جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در دولت سیزدهم، پیامها و اهداف مهم اجرای این سیاستها را شتاببخشی به رشد اقتصادی، شکستن انحصارها، ایجاد اشتغال و رونق تولید دانست و گفت: هدف اجرای سیاست واگذاری بنگاههای اقتصادی دولت به بخش خصوصی تشویق مردم به سرمایهگذاری و تولید بود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید بررسی شود چه میزان از اهداف اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی در زمینه «تامین عدالت اجتماعی»، «گسترش مالکیت عمومی» و «ارتقای کاری بنگاههای اقتصادی» محقق شده است، خاطرنشان کرد: اگر شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در زمان خودش تشکیل و به وظایفش در زمینه تبیین سیاستها، خط مشیهای سالانه، نظارت بر اجرای قوانین، آسیبشناسی و آسیبزدایی در روند واگذاریها عمل میکرد، شاهد انحرافات و ایجاد بدبینیها و نارضایتی از ناظرین، مجریان و خریداران بنگاههای اقتصادی نبودیم.
رئیسی به نواقص اجرای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی در گذشته اشاره و تصریح کرد: در این روند مدیریت دولت کاهش پیدا نکرده، بلکه سهام به جای دیگری واگذار شده است؛ اگر چه بخشی از مالکیت از دولت جدا شده اما همچنان دولتی است.
رئیسجمهور با طرح پیشنهاد ایجاد دبیرخانهای برای شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ در راستای تحقق سیاست واگذاری بنگاههای اقتصادی و ایجاد شرح وظایف برای دستگاهها در این زمینه، اظهار داشت: این دبیرخانه میتواند زیرنظر وزارت امور اقتصادی و دارایی برای بهبود روند واگذاریها تشکیل شود.
رئیسی با ابراز ناخرسندی از اینکه وقتی یک بنگاه یا شرکت دولتی در لیست واگذاری قرار میگیرد پس از مدتی با اعمال نظر آن سازمان یا وزارتخانه از این لیست خارج میشود، تاکید کرد: در زمینه واگذاریها اجرای درست قانون و سیاستها ملاک باشد.
رئیسجمهور در مورد قیمتگذاری بنگاههای اقتصادی و شرکتهای دولتی برای واگذاری اظهار داشت: در مورد سازوکار قیمتگذاری باتوجه به اینکه کارشناسان عموماً یک بازه قیمتی را مشخص میکنند و نظرات متفاوتی در این زمینه دارند، باید یک سازوکار واحد برای قیمتگذاری با حضور نمایندگان دستگاههای نظارتی در هیئت واگذاری ایجاد شود تا آسیبهای مربوط به آن کاهش یابد.
رئیسی با تاکید بر اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار توسط دستگاههای اجرایی خاطرنشان کرد: دستگاههای جامانده در اجرای این قانون توبیخ شوند.
رئیسجمهور با تشریح اهمیت توجه به مسئله اهلیتسنجی در واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی، اظهار داشت: باید مشخص شود ملاک اهلیتسنجی چیست، در این زمینه نیازمند ایجاد یک آییننامه برای تشخیص بهتر این موضوع هستیم تا دیدگاهها نسبت به سنجش اهلیت به هم نزدیکتر شوند. یکی از اقدامات هیئت واگذاری نوشتن شاخصها برای این موضوع است.
رئیسی با تاکید بر ضرورت میدان دادن به تعاونیها در اقتصاد کشور تصریح کرد: قانون، سیاستها و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه فعالسازی بخش تعاون است. اینکه به دلیل تخلف چند تعاونی این حوزه فعال نشود صحیح نیست و لازم است سهم تعاونیها در اقتصاد حتما افزایش پیدا کند.
رئیسجمهور وزارت امور اقتصاد و دارایی را هم مکلف کرد برای تحقق «منابع ۲۳۶ هزار میلیاردی در نظر گرفته شده از واگذاریها» برنامهریزی کرده و اموال مازاد را شناسایی و آنها را برای تامین منابع واگذار کند.
رئیسی تاکید کرد: یکی از وظایف دولت توانمندسازی بخش خصوصی با ایجاد بستر ارائه تسهیلات و حمایتهای حقوقی و قضایی است.