kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۹۰۴
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۳
اکونومیست گزارش می‌دهد

«دوقطبی ایالتی» در آمریکا و خطرات آن برای دولت‌های فدرال

 

نشریه «اکونومیست» در تحلیلی به واگرایی شدید در سیاست‌گذاری ایالتی در آمریکا که منجر به ایجاد دو قطبی بین ایالت‌ها شده و خطر آن برای دولت فدرال پرداخته است.
در مقدمه تحلیل نشریه «اکونومیست» با عنوان «سیاست آمریکا، ایالت به ایالت به دو بلوک تقسیم می‌شود» گفته شده که برای درک آینده آمریکا به جای رفتن به واشنگتن دی‌سی باید با فرمانداران محافظه‌کارترین ایالت آن می‌سی‌سی‌پی و مترقی‌ترین ایالت آن کالیفرنیا صحبت کرد. اشاره این نشریه در واقع به قانون‌های مجزای هر ایالت است که متفاوت و گاهی در تضاد با ایالت‌های دیگر وضع می‌شود و منجر به یک دوگانه «ایالت‌های مترقی و ایالت‌های محافظه‌کار» می‌انجامد.
در ادامه این گزارش، با ذکر موضوع خاص «سقط جنین» که اخیراً در آمریکا جنجالی شد، به عنوان مثال بارز دو قطبی سیاست‌گذاری در ایالت‌های این کشور، آمده است که «تِیت ریوز» فرماندار جمهوری‌خواه می‌سی‌سی‌پی رو به اوج‌گیری است و ممنوعیت سال ۲۰۱۸ «سقط جنین بعد از ۱۵ هفته بارداریِ» ایالتِ او بود که موضوع سقط جنین را به دیوان عالی بازگرداند و شرایط برای لغو قانونی بودن سقط جنین را فراهم کرد، تصمیمی که به فرمانداران آمریکا آزادی تصمیم‌گیری درباره رژیم‌های سقط جنین ایالت خود را داد. او در ماه اوت (مرداد-شهریور) در کنفرانس کنش سیاسی محافظه‌کاران در دالاس به محدودیت‌های دیگر ایالت خود بالید و گفت: «فکر می‌کنم می‌سی‌سی‌پی سالهاست در مسائل اجتماعی و فرهنگی پیشرو بوده و مطمئناً فرصت‌ کارهای بیشتر برای ما وجود خواهد داشت.»
طبق این گزارش، در طرف دیگر، «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر آن‌طرف‌تر به‌اندازه خوشحالی ریوز، افسرده است. دموکرات‌های کالیفرنیایی ارزش‌های لیبرال را در خطر می‌بیند. در تضاد با می‌سی‌سی‌پی، نیوسام در ماه ژوئن (تیر) قانونی را امضا کرد که از مردمی که در کالیفرنیا سقط جنین انجام می‌دهند یا آن را تسهیل می‌کنند در برابر شکایت‌ها در ایالت‌هایی که سقط جنین در آنها ممنوع است، محافظت می‌کند.
طبق این تحلیل، حمل سلاح میدان نبرد دیگری در آمریکاست و در مدت گذشته از سال جاری ۱۰ ایالت محدودیت‌هایی را بر خرید و حمل سلاح گرم اعمال کرده‌اند. در همین حال، در ایالت‌های با فرمانداران و قانونگذاران جمهوری‌خواه، فشار به سمت کاهش محدودیت وجود دارد. بسیاری از این ایالت‌ها از قوانین حمل «بدون مجوز» که همه محدودیت‌ها بر دارندگان سلاح در امکان عمومی را حذف می‌کند، حمایت کرده‌اند. گزارش اکونومیست می‌افزاید که آن سیاست‌ها منعکس‌کننده دوقطبی شدن ایدئولوژیک فزاینده آمریکاست. «کریس وارشاو» از دانشگاه جورج واشنگتن و از نویسندگان کتاب «دموکراسی پویا» معتقد است سیاست‌های ایالتی در آمریکا بیش از هر زمان دیگری متفاوت است و در حالی که ایالت‌ها در سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی خود در جهت‌های متضاد حرکت می‌کنند، همه آمریکایی‌ها عمیقاً پیامدهای آن را صرف‌نظر از جایگاهشان در طیف سیاسی حس خواهند کرد.
«دیوید فرنچ» متفکر محافظه‌کار در کتابی با عنوان «از هم گسسته ما سقوط می‌کنیم» که سال ۲۰۲۰ منتشر شد، به پیامدهای این تفرقه نگاه کرده است. او در کتاب مذکور چند سناریوی جدایی را مطرح می‌کند و در پاسخ به این که چقدر احتمال دارد یکی از آنها به وقوع بپیوندد، نظر همیشگی‌اش مبنی بر این که ایالات متحده متحد می‌ماند را مطرح کرده‌اما اضافه می‌کند که «برای اولین باردر زندگی خود به این موضوع مطمئن نیستم».
دشمن آمریکا از نگاه ترامپ
خبر دیگر از آمریکا آن‌که در ادامه شاخ و شانه‌کشیدن‌های رئیس‌جمهور پیشین و کنونی آمریکا برای یکدیگر، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا طی سخنرانی در ایالت پنسیلوانیا، «جو بایدن» همتای کنونی خود را دشمنی برای کشور آمریکا توصیف کرد. ترامپ که برای اولین بار بعد از تفتیش اف‌بی‌آی از ویلای او در ایالت فلوریدا، در تجمع هوادارانش صحبت می‌کرد، گفت: «ما از خود در برابر تلاش‌های دروغین مخالفان دموکرات خود دفاع خواهیم کرد.»
طبق این گزارش، ترامپ با تکرار شعار انتخاباتی گذشته خود، گفت: «مخالفان ما که از اف‌بی‌آی [برای پیشبرد اهدافشان] استفاده می‌کنند، در تمام تلاش‌هایشان برای ترساندن ما شکست خواهند خورد. ما دوباره آمریکا را بزرگ خواهیم کرد.» وی همچنین افزود: «دموکرات‌ها داستان‌های نادرستی از جمله پیروزی من در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حمایت روسیه را ساختند. مخالفان ما می‌دانند که ما دوباره آمریکا را بزرگ خواهیم کرد پس به همین دلیل می‌خواهند آن را نابود کنند.»
جنگ داخلی شروع شده است!
همچنین «تیفانی کراس» مجری شبکه آمریکایی «اِم‌اِس‌اِن‌بی‌سی» در ویژه برنامه‌ای با موضوع بررسی احتمال به راه افتادن جنگ داخلی در آمریکا توسط ترامپ و هوادارانش گفت: «این روزها این‌طور احساس نمی‌شود که در آستانه جنگ داخلی قرار داریم بلکه چنین جنگی در حال حاضر شروع شده است.»
مجری این رسانه نزدیک به حزب دموکرات اظهاراتی از «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه نزدیک به ترامپ پخش کرد که می‌گفت اگر ترامپ دستگیر شود خشونت رخ خواهد داد. او همچنین کلیپی از اظهارات «استیو بَنون» مشاور سابق ترامپ بخش کرد که می‌گفت، جنبش «آمریکا را به عظمت برگردان»، تهدیدی برای کشور آمریکا است.
در رابطه با این بحث داغ همچنین وبگاه رسانه آمریکایی «بلومبرگ» روز شنبه در یادداشتی تحت عنوان «بایدن نمی‌تواند ببیند چرا آمریکا به دردسر افتاده» نوشته است: «سخنرانی روز پنجشنبه رئیس‌جمهور از جمله اجراهای متداول او با هیاهوی تکراری و تشدیدهای نمایشی و فاقد محتوا بود اما دست‌کم خلاصه بود. اگر بخواهیم منصف باشیم او خطوطی از حملات به مخالفانش را تعدیل کرده بود و برای مثال آنها را «نیمه فاشیست» توصیف کرد و «همه جمهوری‌خواهان» را دشمنان دموکراسی ندانست و انگشت اتهام را فقط به سمت جمهوری‌خواهان حامی شعار آمریکا را به عظمت برگردان گرفت. اگر منظور بایدن کسانی باشد که در انتخابات ۲۰۲۴ ترامپ را به او ترجیح می‌دهد، نیمی از آمریکا را خطاب قرار داده است.»
در این یادداشت به قلم «کلایو کروک» آمده است:‌ «بیشتر مردم آمریکا، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه با این حرف بایدن موافق هستند که پروژه آمریکا در حال خارج شدن از ریل است. مشکل این‌جا است که هیچ‌کس در عالم سیاست نه بایدن و نه ترامپ و نه هواداران آنها به‌اندازه‌ای که در پی در هم کوبیدن یکدیگر هستند به فکر احیای دولت دموکراتیک توافقی نیستند. برای دموکرات‌ها بهترین دارایی انتخاباتی نه بایدن بلکه ترامپ است و بهترین دارایی جمهوری‌خواهان نیز نه ترامپ، بلکه بایدن است.»
دامادی که حاضر به کار در دولت پدر زن نیست!
همچنین داماد دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای از عدم تمایلش برای پیوستن به یک دولت دیگر تحت رهبری پدرزنش در آینده با توجه به اینکه «از بخش خصوصی بسیار لذت می‌برد» خبر داد. جارد کوشنر که در زمان دولت سابق دونالد ترامپ مشاور او در ریاست جمهوری بود، در مصاحبه‌ای با اسکای نیوز ضمن مطرح کردن قوی‌ترین نشانه از عدم تمایلش برای پیوستن به دولت احتمالی آینده ترامپ همچنین گفت، واضح است که این رئیس‌جمهور سابق آمریکا به نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری فکر می‌کند.