kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۲۳۸۱
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳
در واکنش به اقدامات اتحادیه اروپا رخ داد

جهش قیمت نفت به دلیل تحریم روسیه



قیمت نفت تحت‌تأثیر نشانه‌های کمبود عرضه در آستانه فصل رانندگی تابستانی در آمریکا و تلاش اتحادیه اروپا برای تصویب هرچه سریع‌تر تحریم علیه واردات نفت روسیه، حدود سه درصد صعود کرد و به
117 دلار رسید.
به گزارش ایسنا، روز پنج‌شنبه بهای معاملات نفت برنت سه دلار و ۵۲ سنت معادل ۳.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۱۷ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با سه دلار و ۹۷ سنت معادل ۳.۶ درصد افزایش، به ۱۱۴ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت برای ششمین روز متوالی افزایش قیمت داشت و در بالاترین قیمت از ۲۵ مارس (اسفند و فروردین) بسته شد. وست تگزاس اینترمدیت هم به بالاترین حد از ۲۳ مارس رسید.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: قیمت نفت با محدود ماندن عرضه در بازار در ابتدای فصل رانندگی تابستانی و تداوم روند کاهش ذخایر آمریکا، افزایش یافت.
طبق گزارش روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته به میزان ۱.۰۱۹ میلیون بشکه و ذخایر بنزین به میزان
۰.۴۸۲ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد. ذخایر سوخت‌های دیگر شامل دیزل و نفت کوره
۱.۶۵۷ میلیون بشکه رشد داشت.
قیمت‌های نفت از ابتدای ماه مه (اردیبهشت و خرداد) تاکنون حدود پنج درصد رشد کرده که تا حدود زیادی به دلیل انتظارات برای موافقت کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ممنوعیت واردات نفت روسیه بوده است.
چارلز میشل، رئیس شورای اروپا گفت: مطمئن است پیش از نشست بعدی شورا در ۳۰ مه، توافق درباره تحریم نفت روسیه می‌تواند حاصل شود. مجارستان مانع اصلی این توافق است زیرا تحریم‌های اتحادیه اروپا مستلزم موافقت تمامی کشورهای عضو است. مجارستان خواستار حدود ۷۵۰ میلیون یورو برای ارتقای پالایشگاه‌های خود و توسعه خط لوله از کرواسی است.
حتی بدون تحریم رسمی، نفت روسی اندکی موجود است زیرا خریداران و شرکت‌های بازرگانی از معامله با شرکت‌های نفتی روسی خودداری می‌کنند. با دشوار شدن فروش به خریداران اروپایی، روسیه فروش نفت به چین و هند را به میزان قابل‌توجهی افزایش داده است.
طبق گزارش خبرگزاری ریا به نقل از الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، تولید نفت روسیه از ۵۲۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۴۸۰ تا
۵۰۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا خواهد کرد. وزیران اوپک پلاس دوم ژوئن (خرداد) دیدار می‌کنند و به گفته شش منبع آگاه در این گروه، انتظار می‌رود به توافق فعلی برای افزایش تدریجی تولید ادامه دهند و افزایش تولید به میزان ۴۳۲ هزار بشکه در روز را برای ژوئیه (تیر و مرداد) تصویب کنند. بااین‌حال آمار داخلی این گروه نشان داد تولید اوپک پلاس در آوریل (فروردین و اردیبشهت)
۲.۶ میلیون بشکه در روز پایین‌تر از سطح هدف‌گذاری شده بود و روسیه عامل نیمی از این کسری بود. بر اساس گزارش رویترز، عوامل دیگر هم از قیمت‌های نفت پشتیبانی کرده است. شانگهای آماده بازگشایی پس از قرنطینه دو‌ماهه می‌شود و هم‌زمان اوج فصل رانندگی تابستانی آمریکا با تعطیلات روز یادبود آغاز خواهد شد.
بحران گازی اروپا
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، یک روزنامه محلی اتریش به نقل از فدراسیون صنایع این کشور گزارش داد که توقف واردات گاز روسیه «یک ضربه جدی» به رفاه مردم اتریش وارد خواهد کرد چرا که این موضوع حدود 300 هزار شغل را تهدید می‌کند.
به گفته گئورگ نیل، رئیس فدراسیون صنایع اتریش، تقریباً کل صنعت غذای این کشور به عرضه گاز وابسته است. وی با بیان اینکه تولید فولاد نیز به ظرفیت‌ عظیمی (از گاز) نیاز دارد، افزود: سایر صنایع نیز آسیب جدی خواهند دید.
روزنامه کرونن زایتونگ به نقل از نیل نوشت که دولت اتریش در صورت توقف واردات گاز از روسیه برنامه‌ای جایگزین ندارد. طبق گزارش‌ها، کابینه دولت اتریش از این نقطه شروع کرده است که «در هیچ آپارتمانی نباید سرد باشد.»