kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۲۵۱
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸

واکنش مسئولان به قیمت‌‌سازی درباره برخی کالاهای اساسی

 
 
اعلام قیمت‌های جدید برخی کالاهای اساسی در فضای مجازی موجب واکنش برخی مسئولان اجرایی شد. 
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: مرجع اعلام قیمت کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می‌کردند و در صورتی که با هدفمندی یارانه آزاد بشود تنها سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که می‌تواند قیمت‌ها را اعلام کند.
به گزارش تسنیم، محمد قربانی افزود: قیمت شیر خام توسط شورای قیمت‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌شود که تاکنون جلسه‌ای برای تعیین قیمت شیر خام برگزار نشده است. وی ادامه داد: قیمت انواع شیر پاستوریزه، انواع ماست، گوشت، مرغ و تخم‌مرغ و انواع روغن توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌شود که این سازمان نیز تغییر قیمتی اعلام نکرده است.
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سازمان حمایت در صورت ایجاد هرگونه تغییر قیمت این کالاها و تصویب آن در ستاد تنظیم بازار، آن را به‌طور رسمی و برای اجرا به تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان اعلام می‌کنند. قربانی گفت: مردم هرچیزی را که در فضای مجازی می‌بینند باور نکنند زیرا احتمال کذب بودن آن وجود دارد.
وی همچنین درباره قیمت نان یادآور شد: شورای آرد و نان تصمیمی برای تغییر قیمت نان در واحد‌های نان سنتی آزادپز ندارد و حتی جلسه‌ای در این خصوص تشکیل نشده است.
رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه هم در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار کرد: تنها قیمت چهار کالای کشاورزی مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و روغن بیشتر می‌شود و نرخ جدید را سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولید‌کننده اعلام خواهد کرد.
وی گفت: میزان برخورداری مرغ و تخم مرغ از یارانه خوراک دام و طیور بیشتر و برخورداری گوشت از این یارانه کمتر است.
از روز دوشنبه و پس از واریز یارانه‌‌های کمک‌معیشتی به حساب 23 میلیون سرپرست خانوار نامه‌ای در فضای مجازی دست به دست شد که حاکی از آن بود که حدود 23 قلم کالا و مشتقاتشان مربوط به چهار گروه کالای کشاورزی افزایش قیمت دارند.  بر اساس این فهرست تایید نشده، قیمت هر شانه تخم‌مرغ 30 عددی 98 هزار تومان، مرغ کیلویی 64 هزار تومان، روغن سویا یک لیتری 52 هزار تومان و شیر پاستوریزه 1.5 درصد چربی 19 هزار تومان پیشنهاد شده است.
ممنوعیت افزایش قیمت
بدون تصویب ستاد تنظیم بازار 
در همین حال ستاد مردمی‌‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها هم در اطلاعیه شماره یک خود اعلام کرد: اصلاح و متناسب‌سازی قیمت کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی بنا به پیشنهاد سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار بوده و این قیمت‌ها از ناحیه اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوط به واحدهای صنفی و تولیدی ابلاغ می‌شود، هرگونه افزایش قیمت بدون رعایت ضوابط و تصویب ستاد تنظیم بازار ممنوع است. همچنین طبق این اطلاعیه، نهادهای بازرسی و نظارتی ذی‌ربط و سازمان تعزیرات حکومتی با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود و نیروهای مردمی به صورت مستمر بر رعایت قیمت‌ها و جلوگیری از احتکار و گرانفروشی نظارت و با متخلفان به صورت قاطع و سریع برخورد خواهند نمود. شهروندان تخلفات واحدهای صنفی را از طریق خطوط ارتباطی ۱۲۴ و ۱۳۵ به نهادهای مذکور اطلاع‌رسانی کنند. براساس این اطلاعیه، برای ثبت درخواست‌های جدید شهروندان اعم از جاماندگان ثبت‌نام قبلی و موارد تغییر و اصلاح اطلاعات خانوارها به زودی سامانه‌ای ویژه راه‌اندازی و اطلاع‌رسانی خواهد شد. ضمن اینکه یارانه افراد جدید مشمول طرح نیز به صورت کامل و از روز اول اجرای طرح محاسبه خواهد گردید.آن دسته از افرادی که درخصوص دهک بندهای فعلی اعتراض دارند می‌توانند از هم اکنون درخواست خویش را از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https:/hemayat.mels.gov.ir ثبت نموده تا مورد بررسی قرار گیرد.