kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۲۲۸
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۸

ابراز امیدواری گروسی به توافق با ایران براساس یک جدول زمانبندی

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به دستیابی به یک توافق با ایران براساس جدول زمانی مناسب ابراز امیدواری کرد.

 

سرویس سیاسی-

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنرانی خود در پارلمان اروپا با اشاره به مسئله ایران ابراز امیدواری کرد که آژانس بتواند براساس یک جدول زمانی متناسب با ایران به توافق دست یابد.
وی همچنین مدعی شد، ایران اخیرا اطلاعاتی درباره فعالیت‌های خود به آژانس ارائه نکرده است.
براساس گزارش الجزیره، وی در ادامه اظهارات خود افزود: پنجره دستیابی به توافق درباره پرونده هسته‌ای ایران ممکن است هر لحظه بسته شود.
جمهوری اسلامی ایران و آژانس اتمی آذرماه سال گذشته به توافقی دست یافتند که به نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل اجازه نصب دوربین‌هایی را در سایت تولید سانتریفیوژ در کرج می‌داد.
یک ماه بعدتر ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داد تجهیزات مربوط به ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته را به مکان جدیدی در اصفهان منتقل می‌کند. آژانس برای نظارت بر این فعالیت، دوربین‌هایی را در محل مورد نظر نصب کرد.
مدیرکل آژانس گفت: «البته ما هنوز امیدواریم که توافقی در یک بازه زمانی معقول به دست آید، اگرچه باید این واقعیت را بپذیریم که پنجره فرصت هر زمان ممکن است بسته شود.»
گروسی در ادامه مدعی شد که ایران به‌اندازه کافی درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود شفاف نبوده و در چند ماه گذشته ما ذراتی را در مکان‌هایی کشف کردیم که از سوی ایران به‌عنوان محلی که فعالیت‌های هسته‌ای انجام می‌شود معرفی نشده بود.
به گزارش فارس، محمد اسلامی رئیس‌سازمان انرژی اتمی 17 فروردین ماه سالجاری درباره توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اماکن ادعایی مطرح شده و خوشبینی به حل مسائل بین ایران و آژانس نیز اظهار داشت: مادامی که رژیم صهیونیستی اقدام به تولید اسناد جعلی، خرابکاری، عملیات تروریستی و خرابکاری صنعتی می‌کند و این جریانی است که نه محکوم و سرکوب می‌شود و نه کسی با آن مقابله می‌کند و برعکس از آن استقبال می‌کنند، طبیعی است یک نبرد بین دو جریان است که یکی جریان حق و دیگری جریان باطل است. این یک نبرد پابرجاست. ما هم در این راستا اهدافی را که داریم طی می‌کنیم و اسیر این نوع غوغاسالاری‌ها نخواهیم شد. مدارک ادعایی که مطرح شده را خودشان آمدند و دیدند. در یکی از سایت‌ها به اورانیومی اشاره شده که اصلا در ایران وجود ندارد. رژیم صهیونیستی که این اقدامات را صورت می‌دهد و حرکات تروریستی را انجام می‌دهد، هر کار ایذایی را می‌تواند انجام دهد.
پیشبرد مذاکرات
با اجرای طرح تحول اقتصادی
نشانگر تسلط دولت بر مهم‌ترین پرونده‌های سیاسی و اقتصادی
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در توئیتی در آستانه سفر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات وین نوشت: «پیشبرد همزمان مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های ظالمانه که ادامه آن با سفر انریکه مورا به ایران دنبال می‌شود، با اجرای شجاعانه طرح تحول اقتصادی، ضمن آنکه نشان‌دهنده ظرفیت بالای مردمی برای اقدامات بزرگ است، از تسلط دولت بر مهم‌ترین پرونده‌های سیاسی و اقتصادی کشور خبر می‌دهد.»
گفتنی است انریکه مورا شب گذشته وارد تهران شد و امروز (چهارشنبه) با علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کند.
سفر مورا به تهران بعد از دو ماه وقفه ایجاد شده در مذاکرات وین و برای دومین بار در سال جدید شمسی به تهران صورت می‌گیرد. سفری که در پی پیشنهاد «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان و استقبال وزیر خارجه ایران انجام می‌شود.
مورا امروز چهارشنبه
با علی باقری دیدار می‌کند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات وین روز سه‌شنبه 20اردیبهشت، وارد تهران شد.
به گزارش تسنیم، وی امروز چهارشنبه با علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کند.
پس از انجام مذاکرات فشرده میان ایران، اتحادیه اروپا و کشورها 1+4، نوبت به تصمیم‌گیری آمریکا رسید که بر همین اساس مذاکره‌کنندگان ارشد کشورها، وین را به مقصد پایتخت‌های خود ترک کردند و گفت‌وگوها را از طریق تبادل پیام از سوی هماهنگ‌کننده اروپایی گفت‌وگوها ادامه دادند.
بنابراین سفر معاون هماهنگ‌کننده مذاکرات به ایران در ادامه رایزنی‌ها و دیدارها درباره موضوعات اختلافی باقیمانده میان ایران و آمریکا برای بازگشت آمریکا میان کشورهای عضو برجام است.
مورا در سفر قبلی خود به تهران در 7 فروردین سال جاری با علی باقری مذاکره‌کننده ارشد و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و پس از آن برای انتقال مطالب و نکات جمهوری اسلامی ایران و نهایی کردن تصمیم‌ها راهی واشنگتن شد.
واکنش آمریکا
درباره سفر مورا به تهران
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سؤال که با توجه به سفر انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین به تهران، آیا او حامل پیام یا پیشنهاد جدیدی از سوی آمریکا به ایران خواهد بود و انتظار آمریکا از ایران در زمینه این دیدار چیست؟ گفت: ما با انریکه مورا از نزدیک در تماسیم. او پیام‌ها را منتقل می‌کرده است. ما از تلاش‌های او برای رساندن این مذاکرات به نتیجه‌ای موفقیت‌آمیز حمایت می‌کنیم. نمی‌خواهم درباره آن‌چه او از همکاران ایرانی خواهد شنید، پیش‌داوری بکنم یا چیزی را از حالا تشخیص بدهم. مسلما پس از سفر او چیزهای بیشتری خواهیم دانست.
پرایس در پاسخ به اینکه انتظارات آمریکا در این زمینه چیست؟ گفت: ما امیدواریم بتوانیم این مذاکرات را به سرعت به سرانجام برسانیم. مطمئنیم اگر ایرانی‌ها بخواهند با حسن نیت پیش بروند و اجازه دهند کار را بر اساس پیشرفت چشم‌گیری که در طی ماه‌ها دیپلماسی سخت و پرزحمت ایجاد شده بود جلو ببریم، می‌توانیم این مذاکرات را به سرعت به پایان برسانیم. اما باید منتظر باشیم و ببینیم که این گفت‌وگوها چطور پیش خواهد رفت.
از نزدیک با هماهنگ‌کننده اروپایی مذاکرات وین
در تماس هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا پیام جدیدی برای انتقال به مورا سپرده است، گفت: مسلما ما قرار نیست به‌طور علنی مذاکره کنیم. ما همکاری و هماهنگی نزدیکی با متحدان اروپایی‌مان داریم و انریکه مورا هم به نوبه خود پیام‌ها را منتقل
می‌کند.
پرایس در ادامه در پاسخ به این سؤال که اگر این تلاش‌ها نیز بی‌نتیجه بمانند، آیا آمریکا مذاکرات را تمام‌شده اعلام خواهد کرد و به شکست آن اذعان خواهد کرد، توضیح داد: ما تا زمانی که منافع ملی‌مان ایجاب کند، به دنبال بازگشتی دوجانبه به برجام[توافق هسته‌ای] خواهیم بود. در حال حاضر، اینکه شاهد محدود شدن دوباره برنامه هسته‌ای ایران باشیم، شاهد اعمال دوباره محدودیت‌های قابل راستی‌آزمایی و دائمی بر ایران باشیم، در راستای منافع ملی ماست. اگر به نقطه‌ای برسیم که مزایای برجام در زمینه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای به‌خاطر توسعه‌های هسته‌ای ایران از سال ۲۰۱۸ [خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای] زائل شده است، آن وقت ما تجدیدنظر خواهیم کرد. ما همین حالا هم در موقعیتی قرار داریم که خودمان را برای هر دو سناریو آماده می‌کنیم- بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام یا جایگزینی برای آن- و درباره هر دو مورد با متحدان و شرکایمان گفت‌وگو می‌کنیم.