قرعهکشی خودرو به تدریج حذف میشود
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت وعده داد قرعهکشی خرید خودرو به تدریج امسال حذف میشود.
منوچهر منطقی اظهار داشت: وزیر صمت بهدرستی حذف تدریجی قرعهکشی در سال 1401 را مطرح کردهاند و در ماههای آینده متناسب با افزایش عرضه خودروهای مختلف، پاسخ مناسبی به تقاضای بازار داده میشود.
وی افزود: وقتی برای تقاضا عرضه کمی وجود دارد، بهطور طبیعی قیمت بالا میرود و قیمت عرضه کارخانه با بازار، فاصله معناداری پیدا میکند.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه افزایش عرضه یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش قیمت خودرو است، تصریح کرد: محاسباتی انجام شد تا نشان دهد چقدر خودرو باید عرضه شود تا نیازی به انجام قرعهکشی نباشد و بر اساس نتایج آن محاسبات؛ برنامهریزیهای لازم انجام شد.
منطقی ادامه داد: این محاسبات نشان داد که اگر یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو به بازار ایران عرضه شود به قرعهکشی نیازی نخواهد بود. بنابراین، تولید یک میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو برای امسال هدفگذاری شده است تا عرضه و تقاضا به هم نزدیک شود.
او افزود: با این افزایش عرضه، هرچقدر جلوتر برویم تعداد خودروهای بیشتری از شمول قرعهکشی حذف خواهند شد و پیشبینی میشود که حتی برخی خودروها نیز بهصورت فروش اقساطی عرضه شوند و اکنون نیز برخی خودروسازان، خودروهای خود را بهصورت نقد و اقساط ارائه میدهند.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به روند تدریجی حذف قرعهکشیها، اظهار داشت: این موضوع در طول سال تحقق خواهد یافت و مربوط به ابتدای سال نیست، بلکه بهمرور و با افزایش عرضه خودرو، تعادل در بازار عرضه و تقاضا به وجود خواهد آمد و هر چقدر به انتهای سال نزدیکتر شویم، تعداد بیشتری از خودروها از قرعهکشی حذف میشوند.
گرانی خودرو به دلیل کمبود عرضه
گفتنی است، دو روز پیش، رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران با اشاره به عوامل افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر، گفت: افزایش تقاضا برای خودروهای مدل 1401 و کاهش عرضه از سوی خودروسازان از عوامل گرانی خودرو است.
او تصریح کرد: در روزهای اخیر نسبت به اواخر سال گذشته عرضه خودرو توسط خودروسازان کاهش یافته و همین موضوع بر افزایش قیمت خودرو در بازار تاثیر گذاشته است. آشفتگی و نابسامانی در بازار خودرو از اواخر سال 97 یعنی از زمانی که عرضه خودرو به بازار کم شد، ایجاد شده است. سال گذشته هم قرار بود یک میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید شود اما تولید آن حدود 800 هزار دستگاه بود. نیاز کشور به خودرو سالانه یک میلیون دستگاه است. بنابراین وقتی تقاضای مورد نیاز تامین نمیشود واسطهگری هم افزایش مییابد.
رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تصریح کرد: در مجموع قیمت خودروهایی مانند پژو پارس، 206، کوئیک نسبت به اواخر سال گذشته حدود 10 تا 20 میلیون تومان و خودروهایی مانند پراید 111 و پراید 131 نیز حدود چهار تا پنج میلیون افزایش یافته است.