kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۸۸۸۲
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۸

زاکانی: احیای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد اساس کار ما در نهضت ملی مسکن است

شهردار تهران گفت: اساس کار شهرداری در نهضت ملی مسکن را بر احیای بافت فرسوده و بافت‌های ناکارآمد شهری گذاشته ایم.

به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی در جلسه دیروز شورای شهر با بیان اینکه در هر محله‌ای یک بخشی از بوستان‌ها به بوستان مادر و کودک اختصاص داده می‌شود، اظهارداشت: پیش از عید 27 پارک مادر و کودک برای رسیدن به این هدف افتتاح شد. زاکانی یادآور شد: بوستان‌های مادرو کودک علاوه‌بر مادر و کودک برای دیگر اقشار زنان مورد استفاده است و این خدمات غیر از پارک‌های بزرگ مقیاسی است که ویژه زنان افتتاح خواهد شد.
جمع‌آوری 7 هزار معتاد متجاهر
از سطح شهر تهران
وی درباره قرارگاه اجتماعی و تکلیف شهرداری‌ها دراین زمینه گفت: شهرداری برای کمک به بهزیستی در حل این معضل طبق قانون موظفاتی دارند اما در دوره قبل قائل به جمع‌آوری معتادان متجاهر نبودند و آن را نوعی زیست می‌دانستند در حالیکه رهبری در دیدار با شوراها تاکید کردند این مسئله جزو کارهای اصلی شهردرای قرار گیرد.
شهردار تهران با اشاره به جمع‌آوری 7 هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران ابراز داشت: در 6 ماهه گذشته یکی از نکات این بود که در تفاهم با مسئولان کشور کار تهران را جمعی پیش ببریم و به این ترتیب تفاهم نامه‌ای که بین ما وزیر راه و شهر‌سازی نوشته شد تا از ظرفیت‌های قانون جهش مسکن و ظرفیت‌هایی که وزارت راه در اختیار شهردرای قرار می‌دهد استفاده می‌کنیم.
برنامه‌های شهرداری در طرح نهضت ملی مسکن
زاکانی با بیان اینکه وزیر مسکن مکررا گفته هر چه از دستم بر بیاید برای تهران در خدمت هستم، درباره جزئیات طرح نهضت ملی مسکن گفت: نیاز به جلسه مفصلی است که ابعاد آنرا مطرح کنیم اما 22 منطقه مکلف شده‌اند ظرفیت را احصا کنند و اساس کارمان را بر بافت فرسوده و بافت‌های ناکارآمد و ذخیره شهری گذاشته ایم.
وی با اشاره به اینکه زمین و مجوز را دیگران می‌دهند و شهرداری قدر و سهم را برای پرسنل و مردم می‌گیرد، اظهارداشت: برای مثال در باغ آذری گود درویشی را با 800 میلیارد جمع می‌کنیم و مسکنی که ساخته می‌شود بخشی اش جایگزینی برای کسانی است که در گود زندگی می‌کنند و بخشی از سرانه می‌شود.
بیش از ۹۳ درصد بودجه 1400 محقق شد
همچنین شهردار تهران در حاشیه جلسه دیروز شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: تحقق بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال‌های گذشته بی‌نظیر بود و بیش از ۹۳ درصد بودجه محقق شد. طی سال‌های اخیر حدودا ۷۰ الی ۸۰ درصد بودجه تحقق می‌یافت. بودجه در ابتدای سال گذشته
۴۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تصویب شده بود اما در امتداد مسیر، بودجه سال ۱۴۰۰ اصلاح شد و به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تغییر یافت.
به گزارش خبرنگار شهر، علیرضا زاکانی با بیان اینکه ۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نقد و غیرنقد از بودجه ۱۴۰۰ در 6 ماهه نخست محقق شده بود، افزود: رقم تحققی نشان از این داشت که دوره مدیریتی گذشته بودجه را فضایی و رویایی بسته بود. اما به لطف الهی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰، حدود
۲۲ هزار میلیارد تومان به صورت نقد و غیرنقد از بودجه محقق شد. این عدد نشان از این دارد که تلاش و کوشش از طریق صحیح نتیجه می‌دهد.
افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت فعلی ناوگان اتوبوسرانی در سال ۱۴۰۱
زاکانی با بیان اینکه هدف گذاری کوتاه مدت شهرداری در حوزه حمل‌ونقل عمومی شامل نو‌سازی تاکسی، ون و توسعه ناوگان اتوبوسرانی است، ادامه داد: پیش‌بینی شده است که حدود ۱۵۰ درصد از ظرفیت فعلی ناوگان اتوبوسرانی در سال ۱۴۰۱ رشد پیدا کند یعنی سه هزار و ۲۵۰ دستگاه اتوبوس وارد چرخه بهره‌برداری خواهد شد تا ۱۵۰ درصد از ظرفیت فعلی رشد داده شود. این موضوع در مقایسه با دوره‌های گذشته بی‌مثال است و چنین رشدی طی یک سال نمونه ندارد. وی با اعلام اینکه هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس باز‌سازی و ۹۵۰ دستگاه اتوبوس خریداری می‌شود، گفت: علاوه‌بر آن مجوز ورود هزار دستگاه اتوبوس دیگر در کمیسیون زیربنایی دریافت شده تا اتوبوس‌هایی با کارکرد کمتر از پنج سال از خارج از کشور وارد شود.
امسال7 ایستگاه مترو افتتاح می‌شود
شهردار تهران بیان داشت: قرار است که امسال هفت ایستگاه جدید مترو افتتاح و حداقل ۱۴ کیلومتر و ۵۰۰ متر کسری بخش‌های دیگر جبران شود. اگر نزدیک به ۷۰ هزار میلیارد تومان در هفت خط فعال مترو هزینه شود، مطلوبیت بهره مندی از خطوط هفت گانه مترو دوبرابر می‌شود؛ لذا هدف اصلی مدیریت شهری روی تکمیل این خطوط هفت گانه است و پس از آن مطالعات چهار خط دیگر با ۱۳۸ ایستگاه کار‌سازی می‌شود. زاکانی درباره ساخت LRT (قطار سبک شهری) گفت: در گذشته مسیری از شرق تهران تا وردآورد پیش‌بینی شده بود که درحال حاضر اجرای این طرح مجدد فعال شده است. با شرکتی هم در مالزی ارتباط گرفته شده تا در صورت دریافت مصوبه از شورای عالی ترافیک، طرح توسط بخش خصوصی عملیاتی شود.
ارائه تسهیلات برای ساخت مسکن
وظیفه شهرداری است
وی با تأکید بر اینکه بند ۲۱ ماده ۵۵، ساخت خانه‌های استطاعت پذیر را وظیفه شهرداری ذکر کرده است، افزود: برنامه سوم شهر به همراه قانون اساسی که حکم بالادستی را دارد به همه مسئولان ساخت مسکن را الزام کرده است. شهرداری تهران ارائه تسهیلات در حوزه ساخت مسکن را برعهده گرفته است و ساخت مسکن توسط مجموعه‌های مختلفی نظیر بخش خصوصی، نهادها و... انجام می‌شود. شهرداری برای ساخت مسکن، تسهیلاتی نظیر مجوز، زمین و...را ارائه می‌کند تا گره‌ای از زندگی شهروندان باز شود.
ضرورت افزایش آمار صدور پروانه ساخت
در سال ۱۴۰۱
شهردار تهران با بیان اینکه این رقم‌های درآمدی برای شهرداری تهران کافی نیست، عنوان کرد: طی یک دوره‌ای از سال ۱۳۹۳ به بعد، صدور پروانه ساخت کاهش یافت اما در سال ۱۳۹۷ جهش پیدا کرد و دوباره مجدد روند نزولی به خود گرفت. سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۷ هزار پروانه ساخت صادر شد؛ سال گذشته نیز حدود ۵ هزار و ۳۰۰ پروانه صادر شد.
ارائه مجوز ساخت یک طبقه تشویقی
به متقاضیان ساخت املاک تجمیعی
زاکانی تأکید کرد: شهرداری به دنبال این است تا تسهیلاتی برای ساخت مسکن ایجاد کند؛ این اقدام شامل تراکم نمی‌شود. این طرح شهرداری در بافت فرسوده است تا از طریق کمیسیون ماده پنج و شورای شهر‌سازی، ما به ازای تجمیع املاک، مجوز طبقه تشویقی ارائه شود تا برای شهروندان ساخت و ساز به صرفه باشد. وی با بیان اینکه طی برآورد صورت گرفته در تجمیع املاک فرسوده، ارائه مجوز یک طبقه تشویقی برابر با ارائه ۷۰ درصد مشوق به متقاضیان خواهد بود، گفت: این اقدام در سال‌های گذشته هم اجرا می‌شد اما شهرداری در سال ۱۳۹۸ مانع اجرای این طرح تشویقی شد، همین امر سبب شد تا شهر به سمت فرسودگی و ناپایداری حرکت کند.
شهردار تهران در پایان اعلام کرد که حداقل بودجه تحققی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ برابر با ۶۲ هزار میلیارد تومان بسته شده است.