رئیس مجمع فعالان اقتصادی کشور:
بانکها از پرداخت تسهیلات مصوب به تولید طفره میروند
رئیس مجمع فعالان اقتصادی کشور گفت: شبکه بانکی کشور تمایل چندانی به همکاری با واحدهای تولیدی ندارد و تسهیلات مصوبشده این واحدها را در زمانهای طولانی پرداخت میکند.
محمدرضا حسینا در گفتوگو با خبرگزاری مهر در مورد وضعیت ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی، اظهار کرد: در شرایط فعلی با توجه به اینکه چیزی به پایان سال نمانده واحدهای تولیدی بیش از هر زمانی برای تأمین نقدینگی به تعامل با شبکه بانکی نیاز دارند، این در حالی است که شبکه بانکی کشور طبق روال معمول تمایل چندانی به همکاری و همراهی با واحدهای تولیدی ندارد و حتی تسهیلات مصوبشده این واحدها را نیز در زمانهای طولانی پرداخت میکند. رئیس مجمع فعالان اقتصادی کشور افزود: در سالی که با عنوان پشتیبانی و مانعزدایی از تولید نامگذاری شده است، باید کارها در این حوزه سرعت گیرد و روند پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی و تأمین نقدینگی این واحدها تسهیل شود اما متأسفانه چنین نشده و اکنون تعلل بانکها در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی باعث شده است که تمامی واحدها با مشکل تأمین نقدینگی جهت پرداخت تمامی هزینههای جاری، مواد اولیه و تعهدات خود نسبت به اشخاص ثالث روبهرو شوند. حسینا ادامه داد: به دلایلی همچون افزایش هزینههای بینالمللی و بیثباتیهای موجود در کشور، واحدهای تولیدی و صنعتی در سال جاری با انواع و اقسام مشکلات روبهرو بودند و به طور حتم در شرایط کنونی که در پایان سال جاری قرار داریم، مواردی همچون پرداخت حقوق اسفندماه، عیدی و... به پرسنل کارخانهها و واحدهای تولیدی میتواند فشارهای بیشتری را به تولیدکنندگان وارد کند.
وی افزود: واحدهای تولیدی دیگر توان رویارویی با چنین شرایطی را ندارند؛ به طوری که کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش در نهایت میتواند بیکاری کارگران در واحدهای کوچک و متوسط را به دنبال داشته باشد. همچنین این موضوع میتواند صادرات را نیز تحت تأثیر قرار دهد و کاهش فعالیت در حوزه تولید و کاهش سهم ایران در بازارهای جهانی را به دنبال داشته باشد.
رئیس مجمع فعالان اقتصادی کشور با بیان اینکه بانکها علاقهای به سرمایهگذاری و مشارکت در طرحهای تولیدی، صنعتی و معدنی ندارند و مدام از این کار طفره میروند، گفت: در واقع بانکها ترجیح میدهند با تزریق منابع مالی و سپردههای مردم به پروژههای اقتصادی مختلف شرکتهای تابعه خودشان نظیر پروژههای ساختمانی، سود بیشتری به دست بیاورند.
حسینا افزود: این در حالی است که این عملکرد بانکها و استقبال آنها از سرمایهگذاری در پروژههای ساخت املاک تجاری، مسکونی، اداری و... باعث میشود نقدینگی به جای اینکه به سمت تولید و صنعت برود، به سمت سوداگری حرکت کند و صنعت کشور فضایی برای رشد نداشته باشد.
وی ادامه داد: بانکها در تأمین مالی اقتصاد و تولید نقش مهمی دارند که انتظار میرود به وظیفه خود در این حوزه عمل کنند تا دستکم تسهیلات سرمایه در گردش برای پرداخت به واحدهای تولیدی با توقف روبهرو نشود، چراکه به طور حتم عواقب ناخوشایندی را در حوزه تولید و اشتغال به دنبال خواهد داشت.