دیلی میل:
سرگردانی 34 هزار پناهجوی افغان در پایگاههای آمریکا در سراسر این کشور
سرویس خارجی-
روزنامه انگلیسی دیلی میل در گزارشی اعلام کرد با گذشت سه ماه و نیم از خروج پر همهمه آمریکا از افغانستان، تقریبا ۳۴ هزار افغان هنوز در هفت پایگاه نظامی در سراسر آمریکا به سر میبرند.
زمانی که کابل به دست گروه طالبان سقوط کرد هزاران تن از مردم این کشور به هر طریقی که ممکن بود خود را به فرودگاه کابل رساندند تا توسط هواپیماهای آمریکایی از این کشور به امید یک زندگی بهتر خارج شوند. برخی از این افغانیها حتی برای فرار از کابل خود را به بال و موتور هواپیماهای آمریکایی آویزان کرده بودند. اما بعد از گذشت بیش از سه ماه و نیم از سقوط کابل گزارشها نشان میدهد که هزاران پناهجوی افغان بلاتکلیف در پایگاههای آمریکا در سراسر این کشور مستقر هستند و این پناهجویان هنوز وارد زندگی عادی نشدهاند. بسیاری از این پناهجویان در 20 سال گذشته با نیروهای آمریکایی در افغانستان همکاری کرده بودند.
در همین راستا روزنامه «دیلی میل» در گزارشی به نقل از «جان کربی» سخنگوی «پنتاگون» نوشت: بعد از روز ۳۰ اوت(8 شهریور) همزمان با تصاحب افغانستان توسط طالبان، آمریکا حدود ۸۲ هزار تن از مردم افغان را از طریق هوایی از کابل خارج کرد. این رقم ۳۴ هزار تن نسبت به شش هفته پیش در ۲۶ اکتبر(4 آبان) که ۵۳ هزار و ۱۵۰ مهاجر هنوز در پایگاههای نظامی زندگی میکردند، کاهش نشان میدهد. بر اساس این گزارش هفت پایگاه نظامی که همچنان در «عملیات استقبال از متحدان» شرکت دارند، عبارتند از «فورت بلیس» در تگزاس تقریبا با ۳۵۰۰ پناهجو، «پایگاه مشترک مکگویر-دیکس-لیکهرست» در نیوجرسی با ۱۱ هزار تن، «فورت مککوی» در ویسکانسین با ۷۱۰۰ پناهجو، «کمپ آتربری» در ایندیانا با ۳۵۰۰ پناهجو، پایگاه نیرو هوایی «هولومن» در «نیومکزیکو» با ۲۹۰۰ تن و «فورت پیکت» با ۵۱۰۰ پناهجو و «مارین کورپس کوانتیکو» در «ویرجینیا» جایی که ۱۳۰۰ پناهجو در آن نگهداری میشود.«جان کربی» بدون ذکر جزئیات و اینکه چقدر انتظار میرود این روند زمان ببرد، گفت: ما خوشحالیم که به اکثریت افغانهایی که به آمریکا آمدهاند، اسکان داده شده است.
بر اساس این گزارش از 7 میلیارد دلار بودجه اختصاص یافته، 4 میلیارد دلار صرف مراقبت از پناهجویان در پایگاههای نظامی خواهد شد، ۱.۳ میلیارد دلار به «مدیریت برای کودکان و خانوادهها» جهت کمک به مسکن اضطراری، زبان انگلیسی، آموزش کار و مدیریت اختصاص خواهد داشت. همچنین ۱.۲ میلیارد دلاری که به وزارت امور خارجه آمریکا واگذار شده، صرف «نیازهای اولیه و خدمات اسکان مجدد» برای افغانهایی خواهد شد که در شرایط خطرناکی در آمریکا هستند.
هشدار سازمان ملل
همزمان «فیلیپو گراندی»، رئیسکمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز ضمن هشدار درباره افزایش تعداد مهاجران افغان به دنبال فروپاشی اقتصادی، خواستار کمک فوری به افغانستان شد.«گراندی» به خبرنگاران گفت:« ما در خطر آغاز موجی جدید مهاجرت پناهجویان افغان به دنبال سقوط شرایط اقتصادی در افغانستان هستیم.» این در حالی است که سازمان ملل بارها درباره وقوع بحران انسانی در افغانستان هشدار داده و بیش از نیمی از جمعیت 38 میلیونی افغانستان در زمستان آتی به دنبال ادامه انسداد ذخایر بانک مرکزی از سوی آمریکا در خطر قحطی قرار دارند.«گراندی» در ادامه گفت: با کمک برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی و ارائه نظامی برای ارائه خدمات اجتماعی و تزریق پول نقد به افغانستان میتوان از وقوع فاجعه در افغانستان جلوگیری کرد. وی همچنین از سفر به ایران و گفتوگو با مقامات کشورمان درباره بحران افغانستان خبر داد. براساس گزارش سازمان ملل ایران میزبان بیش از 3.4 میلیون مهاجر افغان است و این در حالی است که 3 میلیون نفر از مردم افغانستان نیز در داخل خاک این کشور آواره هستند.
10 میلیون کودک محروم از تحصیل
سازمان ملل متحد نیز با ابراز نگرانی از وضعیت بد انسانی در افغانستان، تاکید کرد که میلیونها کودک در این کشور با ترک تحصیل و عدم دسترسی به آموزش روبهرو هستند. به گزارش فارس صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از وضعیت بد کودکان در افغانستان، اعلام کرد که ۱۰ میلیون کودک در این کشور با خطر محرومشدن از تحصیل و مدرسه روبهرو هستند.این نهاد اعلام کرد به منظور رسیدگی به نیازمندیهای غذایی، بهداشتی، اجتماعی و آموزشی کودکان و خانوادههای نیازمند در افغانستان به دو میلیارد دلار نیاز است.یونیسف افزوده در صورتی که این مقدار پول فراهم شود، نظام درمانی از فروپاشی نجات پیدا میکند و افزون بر آن، نیازمندیهای فوری بیشتر از ۲۴ میلیون انسان در افغانستان رفع خواهد شد.«یونیسف» ضمن هشدار درباره وضعیت بد انسانی در افغانستان، تأکید کرد که این کشور در آستانه بحران فاجعهبار غذایی، خشکسالی و انواع مختلف بیماریها به ویژه بیماری سرخک روبهرو است.بیشتر نگرانی این نهاد به وضعیت انسانی کودکان در افغانستان است؛ زیرا یونیسف، گفته که میلیونها کودک در این کشور در معرض خطر قحطی و مرگ قرار دارند.بر اساس اعلام این نهاد، به دلیل عدم دسترسی به خدمات آشامیدنی و بهداشتی و بحران غذایی، نصف کودکان زیر سن پنج سال در افغانستان تا سال ۲۰۲۲ میلادی با سوءتغذیه حاد روبهرو خواهند شد.