مخبر: سازمان همکاری شانگهای یک الگوی موفق همکاری راهبردی منطقهای است
به گزارش ایرنا، محمد مخبر عصر پنجشنبه در سخنانی در بیستمین نشست شورای نخستوزیران سازمان همکاری شانگهای که از طریق ویدیو کنفرانس انجام شد، با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای یک الگوی موفق از همکاری راهبردی منطقهای و در راستای ترویج فرهنگ چندجانبهگرایی بینالمللی است، تصریح کرد: سازمان همکاری شانگهای با برخورداری از ظرفیتها و فرصتهای وسیع همکاریهای چندجانبه میتوانند از طریق همکاری و هماندیشی با یکدیگر، نویدبخش آیندهای روشن برای ملتهای منطقه باشند.
وی که سخنان خود را با قدردانی از عسگر مامین، نخستوزیر قزاقستان آغاز کرد، ادامه داد: خرسندم که فرصتی فراهم شد تا در اجلاس مجازی نخستوزیران محترم سازمان همکاری شانگهای مشارکت کنم. همچنین مایلم از حمایت اعضای این سازمان بابت پذیرش درخواست عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در این سازمان، کمال تشکر و قدردانی را از سوی دولت و ملت ایران ابراز کنم.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه گفت: سازمان همکاری شانگهای هم اکنون به عنوان یک الگوی موفق از همکاری راهبردی منطقهای و در راستای ترویج فرهنگ چندجانبهگرایی بینالمللی مطرح است، بر این اساس آمادگی داریم تا فرآیند عضویت کامل در این سازمان را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهیم. بدون تردید، ادامه حمایت کشورهای عضو موجب تسهیل فرآیند عضویت کامل و فعالیت همهجانبه ایران در سازمان همکاری شانگهای خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون اعضای سازمان همکاری شانگهای با برخورداری از ظرفیتها و فرصتهای وسیع همکاریهای چندجانبه میتوانند از طریق همکاری و هماندیشی با یکدیگر، نویدبخش آیندهای روشن برای ملتهای منطقه باشند. ضمن اینکه این قابلیتها، سازمان و اعضای آن را در برابر چالشهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی مقاوم میکند. معاون اول رئیسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی مسئولیتپذیر در منطقه و جامعه جهانی، ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری از جمله برخورداری از امنیت و ثبات پایدار، منابع غنی انرژی، مزیت پیوستگی جغرافیایی و همبستگی ملی، پیوندهای گسترده تاریخی و فرهنگی با کشورهای عضو و ناظر سازمان و نیز زمینههای فرهنگی غنی که مانع رشد تفکرات افراطگرا در منطقه است را دارد.
ظرفیتهای بزرگ اقتصادی و مزایای نسبی در هر یک از کشورهای عضو سازمان توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده و فرصتهای کمنظیری را برای پیوندهای راهبردی و تعامل بیشتر میان اعضاء ایجاد میکند.
وی ادامه داد: در همین راستا مزیتهای حملونقلی و جغرافیایی به واسطه همجواری با دو حوضه آبی دریای خزر و خلیجفارس و امکان بهرهگیری کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای از قلمرو جمهوری اسلامی ایران برای انتقال کالا و انرژی به بازارهای جهانی، یکی از زمینههای سودمند در همکاریهای راهبردی بین ایران با سازمان است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست اعلام شده توسط آیتالله رئیسی رئیسجمهوری اسلامی ایران مبنی بر تقویت و ارتقای روابط و همکاری با دولتهای منطقه خصوصا در جهت تقویت و تسهیل خطوط مواصلاتی و ترانزیتی با هدف ارتقای پیوندها میان چین، جنوب و جنوب شرق آسیا با افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه، اولویت خاصی قایل است.
وی افزود: ایجاد خطی امن، پایدار و قابل اتکا در مسیر شمال – جنوب و با استفاده از زیرساختهای فعال در بنادر جنوبی، بهویژه بندر اقیانوسی چابهار، جزء سیاستهای راهبردی ایران در جهت توسعه همکاریهای منطقهای و نیز گسترش تبادلات تجاری پویا با کشورهای پیرامونی است. لازم به ذکر است که همزمان با سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به تاجیکستان و شرکت در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهریور ماه، اعضای اصلی این سازمان با عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی موافقت کردند و هم اکنون فرآیند عضویت کامل ایران در این سازمان در حال انجام است.