kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۹۶۱۶
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۶
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

عصبانیت اصلاح‌طلبان از خط بطلان رئیسی بر مدیریت ارباب-رعیتی

 

سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با عنوان «سفره‌ خالي، سفر پرشمار» بر اساس خط تخریبی این روزهای رسانه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب علیه سفر‌های استانی رئیس‌جمهور نوشت: «سفر مسئولان ارشد نظام به نقاط مختلف كشور براي گفت‌وگوي چهره به چهره با مردم و درك بهتر مشكلات آنان اقدام مهمي است كه نمي‌توان با نگاه صفر و صدي به آن نگريست و با آن مخالفت قطعي داشت، اما از سوي ديگر نيز نبايد سفرهاي استاني را با پروپاگانداي رسانه‌اي به عنوان شيوه‌اي منحصر به فرد و غيرقابل نقد در اداره كشور معرفي كرد و حل بحران‌هاي بزرگ كنوني را منوط به انجام آن دانست. »
این روزنامه نوشت: «رئیس دولت سيزدهم نيز تمام زمان آخر هفته خود را به ايرانگردي اختصاص داده است تا با معضلات و مشكلات ريز و درشت مردم آشنا شده و دستورات مقتضي را صادر كند، آن‌هم در شرايطي كه اكثريت هشتاد ميليون ايراني، سال‌هاست كه فريادشان از مشكلات اقتصادي، تبعيض و بي‌عدالتي در وجوه مختلف، رانت و فساد، نابودي محيط‌زيست، دشمن‌انگاري داخلي و خارجي و بسياري ديگر از اشتباهات و ضعف‌هاي اداره كشور بلند است بدون آنكه براي فهم آن هر هفته به گوشه‌اي از كشور سفر كرده باشند.»
این روزنامه اصلاح‌طلب همچنین نوشت: «سفره‌هاي خالي مردم قطعا با سفرهاي پرشمار رئيس‌جمهور كه وظايف به مراتب مهم‌تري از سفرهاي استاني برعهده‌ دارد، پر نخواهد شد كه اگر غير از اين بود تاثير حداقلي آن را بايد در اين سه ماه اخير مشاهده مي‌كرديم.» گفتنی است تقریبا روزی نیست که رسانه‌ها و فعالین اصلاح‌طلب به سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی رئیس‌جمهور حمله نکرده و آن را مورد تخطئه قرار ندهند. اما علت مخالفت مستمر و گسترده فعالین و رسانه‌های اصلاح‌طلب با سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی رئیس‌جمهور، در نگاه این طیف به مردم‌سالاری و کشورداری ریشه دارد. متاسفانه بخش قابل توجهی از جریان اصلاح‌طلب که پیش از این در دولت، مجلس و دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها نیز حضور داشته‌اند، نگاهی ارباب- رعیتی به مردم دارند. از نگاه این طیف، مردم شهروندان درجه 2 و خود این افراد و هم قبیله‌های آنان، شهروند درجه یک هستند. اینجاست که متوجه می‌شویم که چرا یک مقام دولتی با کفش به داخل چادر زلزله زدگان می‌رود و مقام دیگر دولتی، مسکن بخش قابل توجهی از هموطنانمان را مزخرف! می‌نامد و...
روحانی اصلاحات را به مسلخ برد و جنازه‌اش را تشییع کرد!
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی نوشت: «ناامیدیِ حاکمِ حاصل از عملکرد دولت دوازدهم بر بخش عظیمی از جامعه به‌عنوان پشتوانه جریان اصلاح‌طلبی سبب شد تا حامیان این جریان در کنش‌های سیاسی گوشه عزلت گزیده،آن بر سرِ اصلاح‌طلبان و جریان اصلاح‌طلبی آید که به‌زعم کسانی چون راقم سطور، نه اصلاح‌طلبان که اصلاح‌طلبی به مسلخ رفت و جنازه‌اش تشییع شد. این امر سبب شد تا اقلیتی نسبتاً ثابت(به نسبت واجدین شرایط رای) به‌عنوان پایگاه اجتماعی جریان اصولگرایی بتوانندکاندیداها / کاندیدای موردنظر خود را بدون دغدغه رقابت‌های انتخاباتیِ مجلس یازدهم و ریاست‌جمهوری سیزدهم بر دو قوه قانون‌گذاری و اجرایی کشور بنشانند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «مدیریت منفعل و ناکارآمد دولت دوازدهم و انگشت نهادن بر ضعف‌های آن- اعم از وابسته یا غیروابسته به تحریم‌ها و برجام- از سوی وابستگانِ به جریان اصولگرایی و در شیپور دمیدن مدام در فضای یأس‌آلود ایجاد شده ‌از یک سو، تبلیغات گسترده و تلقین شده به بدنه اجتماعیِ جریان اصولگرایی مبنی بر اینکه بیش‌ از ۷۰ درصد معضلات و مسائل معتنابه کشور، بالاخص در حوزه اقتصادی، حاصل سوءمدیریت و ناکارآمدی دولت وقت است و با روی کار آمدن دولت همسو با جریان مذکور چنان گشایشی در امور صورت خواهد گرفت که توافق در برجام نه تنها تاثیری آنچنان بر اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم نخواهد داشت که گزینه آخر رفع‌اندک مشکلات مرتبط با آن خواهد بود از سوی دیگر، سبب شد تا هر چه از مزرعه اصلاح‌طلبی ناامیدی رویید در مزرعه جریان اصولگرایی بذر امید کاشته شود.» مدعیان اصلاحات که 8 سال تمام هم و غم خود را مصروف حمایت از روحانی کردند حالا هر از گاهی است که با جدا‌سازی خود از دولت روحانی سعی دارند از اتهاماتی که متوجه آنها است خود را تبرئه کنند. آنها این روزها می‌گویند گفتمان اصلاح‌طلبی با دولت روحانی از بین رفته است. چندی پیش صادق خرازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفته بود دولت روحانی به اصلاحات آسیب زده است. سال گذشته هم حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار گفته بود که اصلاح‌طلبان با حمایت از روحانی آسیب زیادی دیدند. شهریور ماه امسال هم محمد علی ابطحی، چهره اصلاح‌طلب و رئیس‌دفتر خاتمی در دولت اصلاحات با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از دیدارش با مهدی کروبی از سران فتنه سال ۸۸ خبر داد و نوشت: «از دوران آقای روحانی هم صحبت به میان آمد. از آسیبی که دولت او به همه ما‌ها زد حرف زدیم و از یأسی که به وجود آمد افسوس خوردیم.»
ایران در حفظ برجام همراهی نکرده است!
روزنامه اصلاح‌طلب شرق در گزارشی به موضوع گفت‌وگوهای پیرامون برجام پرداخته و سپس این سؤال را مطرح کرده است: «گفت‌وگو با اروپایی‌ها به طور کلی بناست چه حاصلی داشته باشد؟» در ادامه این متن آمده: «به عبارتی دیگر، اروپایی‌ها و به‌ویژه اروپایی‌های عضو برجام با چه محدوده اختیارات و قدرتی طرف گفت‌وگوی ایران قرار می‌گیرند؟ مروری بر روند مذاکرات هسته‌ای، پیش از برجام، پس از برجام، پس از خروج ایالات متحده از برجام و پس از شروع مذاکرات احیای برجام نشان می‌دهد انتظار هر‌گونه نتیجه عملی و مؤثر برای ایران، برای برجام و به طور کلی برای مسئله هسته‌ای ایران از تعامل با اروپایی‌ها، انتظاری عبث به نظر می‌رسد. این مسئله به‌ویژه پس از خروج آمریکا از برجام آشکار شد.»
در این باره لازم به ذکر است که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با همین ایده که اروپایی‌ها کاره‌ای نیستند و باید برویم و با کدخدا ببندیم مذاکرات برجام پیگیری شد. این ایده پس از نخستین توافق هسته‌ای ایران در زمان دولت اصلاحات تقویت شد. آنجا که دولت وقت با 3کشور اروپایی توافق هسته‌ای را امضا کرد اما پس از گذشت 2سال و در حالی که ایران به وعده‌هایش عمل کرده بود اروپا بدعهدی کرد و به وعده‌هایش عمل نکرد.
در دومین توافق هسته‌ای در زمان دولت تدبیر و امید آمریکا نیز حضور داشت و حتی وزیر خارجه وقت ایران با وزیر خارجه وقت آمریکا با هم قدم زدند و گفت‌وگو کردند.
خلاصه آنکه نتیجه این رویکرد «کدخدا انگاری» آمریکا آن شد که در زمان اوباما این کشور به وعده‌هایش عمل نکرد و در دوره ترامپ هم به کلی از برجام خارج شد. نکته تأسف‌آور این گزارش آنجاست که این روزنامه ظاهرا ایرانی نوشته است: «جایی‌ که اروپایی‌ها خواسته‌اند موضع منفی علیه ایران بگیرند، اما آمریکا مایل نبوده است، ایده کنار گذاشته شده است و جایی که اروپایی‌ها خواسته‌اند به دنبال حفظ و تقویت برجام باشند، ولی آمریکا یا ایران[!!] همراهی نکرده‌اند، تلاش آنها به جایی نرسیده است.» ایران برای حفظ و تقویت برجام همراهی نکرده است؟! به راستی این روزنامه‌ها همه آنچه پس از برجام رخ داد را فراموش کرده‌اند یا به دلیلی دیگر آنچه رخ داده را نادیده می‌گیرند؟! ایران پیش از موعد به تمام وعده‌های برجامی خود عمل کرد ولی با گذشت چند سال همچنان پای غربی‌ها در عمل به وعده‌هایشان می‌لنگید. اینجا بود که ایران ضرب‌الاجلی تعیین کرد و با پایان ضرب‌الاجل و به صورت تدریجی از تعهدات برجامی خود کاست.
ادعای حفظ برجام توسط اروپا در حالی از سوی این روزنامه مطرح شده که اروپا به وعده‌هایش در مورد برجام عمل نکرده است. گویا اصلاح‌طلبان از کشورمان انتظار دارند به تمام وعده‌های برجامی خود عمل کند آن هم در حالی که طرح غربی هیچ اهمیتی به عمل به وعده‌هایش نمی‌دهد.