رنگآمیزی مرکبات ممنوع شد
رئیس اتحادیه بارفروشان از ممنوعیت رنگآمیزی و برداشت زودتر از موعد مرکبات از جمله نارنگی، پرتقال و لیمو خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی دارایینژاد با اشاره به اینکه رنگآوری میوه سبب سمی شدن آن و به خطر افتادن سلامت مردم میشود، افزود: طبق تصمیم گرفته شده و برگزاری جلسات متعدد با مسئولان ذیربط، استانداری مازندران ممنوعیت برداشت زودتر از موعد مرکبات و رنگآوری(رنگآمیزی میوه) آنها را به کشاورزان و باغداران استان مازندران اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه برخی از سودجویان با برداشت بیموقع و رنگآوری مرکبات از جمله نارنگی این میوه را تا ۵۰ درصد گرانتر از قیمت واقعی آن عرضه میکردند گفت: بر اساس این تصمیم باغداران از ابتدای مهرماه اجازه برداشت نارنگی و از ۱۵ آبان ماه اجازه برداشت پرتقال را خواهند داشت، زیرا در این زمان قند میوه رسیده و رنگ آن نیز بصورت طبیعی تغییر میکند.
رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه در سالهای گذشته رنگآوری میوه انجام میشد ادامه داد: برخی باغداران برای سود بیشتر از یک ماه تا ۴۰ روز زودتر میوه را برداشت میکردند که این رویه ممنوع شد.
دارایینژاد با اشاره به اینکه قیمت هویج در بازار عمدهفروشی
۱۰ تا ۱۴ هزار تومان است گفت: درحال حاضر همچنان صادرات این محصول ادامه دارد و مصرف آن نیز به دلیل کرونا دو تا سه برابر شده است که پیشبینی میشود با ورود این محصول از شهرهای مختلف، قیمت آن کاهش بیشتری داشته باشد. تولید سیب هم در شرایط مناسبی است و پیشبینی میشود امسال چهار و نیم تا پنج میلیون تن سیب تولید شود.
گفتنی است، رئیس اتحادیه بارفروشان هفته قبل خبر داده بود: فصل برداشت نارنگی اول مهرماه است اما عدهای اقدام به برداشت زودهنگام این محصول و رنگآوری آن کردهاند که برای سلامت جامعه مضر است. وی خواستار ورود وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت به این ماجرا و ممنوعیت برداشت زودهنگام و رنگآوری مرکبات شده بود.
همچنین صادرات هویج در شرایط افزایش دو سه برابری مصرف داخلی، نشان از فقدان برنامه متناسب مصرف و صادرات است که دود آن به چشم مردم میرود.