kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۹۲۵
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۴
سازمان ملل هشدار داد

تکرار تجاوز سازمان‌یافته علیه زنان میانماری این بار در اتیوپی





سرویس خارجی-
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داده، تجاوز سازمان یافته و هدفمندی که 4 سال علیه زنان مسلمان روهینگیایی در میانمار رخ داد، در حال حاضر در اقلیم «تیگرای» اتیوپی در حال تکرار است.
«مارک لوکوک»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، در جریان نشست مجازی شورای امنیت خاطرنشان کرده که، تجاوز سیستماتیک و هدفمند در منطقه تیگرایِ کشورِ آفریقایی اتیوپی همانند چیزی است که 4 سال قبل برای زنان مسلمان روهینگیایی در کشور آسیایی میانمار رخ داد. [جریان هولناکی که توسط ارتش بودایی میانمار رهبری می‌شد و حمایت دولت این کشور را نیز به دنبال داشت.]
آن‌طور که خبرگزاری فارس نوشته، این نشست مجازی شورای امنیت بنا به درخواست ویتنام برگزار شده و در آن موضع سازمان ملل در قبال حمایت و حفاظت از غیرنظامیان در مناطق درگیر و حفاظت از مراکز پزشکی و کشاورزی برای ساکنان مورد بررسی قرار
گرفته است.
این مسئول سازمان ملل سه زمینه اساسی را برای تقویت حفاظت و حمایت از غیرنظامیان در درگیری‌های مسلحانه مشخص کرد و آنها «ضرورت تعیین مراکز و امکانات مدنی، ممانعت از استفاده از تسلیحات منفجره که پیامدهای گسترده‌ای را در مناطق پرجمعیت می‌گذارد و تضمین بازخواست عاملان نقض‌های قوانین بین‌المللی بشردوستانه» است. لوکوک هشدار داد، سازمان ملل از وضعیت وحشتناک استفاده از تجاوز به عنف و انواع خشونت جنسی به منظور رسیدن به اهداف سیاسی و نظامی در تیگرای مطلع است. این مسئول سازمان ملل در پایان تاکید کرد، عملیات تجاوز جنسی در تیگرای متوقف نشده بلکه این تجاوزات عامدانه و هدفمند و بر اساس نژادی و قومی و با هدف ارعاب و تحقیر انجام می‌شود... این چیزی است که ما در سال ۲۰۱۷ در میانمار شاهد آن بودیم و من هرگز قصه‌های زنانی که با آنها در «کوکس بازار» (اردوگاه آوارگان) دیدار کردم و تجربه آنها از تجاوز در مقابل اعضای خانواده و کودکان خود توسط اشخاصی که پوشش نظامی داشتند را فراموش نمی‌کنم و اینگونه اقدامات را من همچنین در شش ماه گذشته در شمال اتیوپی دیدم.
گفتنی است، ارتش میانمار در ۲۵ اوت ۲۰۱۷ حملات خود به منطقه راخین را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی جان باخته و نزدیک به یک میلیون تن به بنگلادش پناهنده شدند. دولت این کشور به رهبر «آنگ سان سوچی» نیز از این حملات حمایت ضمنی کرد که البته خود این دولت این‌ روزها قربانی کودتای ارتش شده است.