معاون وزیر نیرو خبر داد
آبرسانی به 6 هزار روستا با تانکر به دلیل خشکسالی
معاون امور آب وزیر نیرو از کاهش ۲۰درصدی ذخایر آب سدهای کشور در مقایسه با سال ۹۹ خبر داد.
قاسم تقیزاده خامسی گفت: امسال با توجه به کاهش 50درصدی بارشها در مقایسه با سال گذشته و 40درصدی نسبت به متوسط 50 سال، تأمین آب برای انجام سه دوره کشت بهاره، پاییزه و تابستانه امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه اولویت وزارت نیرو تأمین آب شرب است گفت: برای تأمین آب شرب 7 میلیارد مترمکعب آب نیاز است که 50 درصد از این حجم از آبهای سطحی و 50 درصد نیز از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود که در برخی نقاط کشور بهدلیل کاهش بارندگی شاهد خشک شدن چاهها و چشمهها هستیم به همین دلیل امسال وزارت نیرو برای آبرسانی به 6 هزار روستا با تانکر، تجهیز شده است.
معاون وزیر نیرو گفت: هماکنون ذخایر آبی سدهای شمیل و نیان در بندرعباس و هرمزگان و سد زایندهرود در اصفهان شرایط نامناسبی دارند و در استان سیستان و بلوچستان نیز با کاهش 97.2 درصد بارشها مواجه هستیم که امیدواریم با سیلابهای قابل توجه تأمین آب انجام شود.
وی با یادآوری اینکه «ایران کشور خشک و نیمهخشکی است و ما باید آمادگی سازگاری با کمآبی را داشته باشیم» اضافه کرد: هماکنون 50 درصد از جمعیت ایران در مناطقی زندگی میکنند که فقط 20 درصد از منابع آبی کشور در آن مناطق وجود دارد به همین دلیل ما مجبور به انتقال آب و تأمین آن از طریقتانکرهای آب هستیم.
فروش دامهای عشایر به دلیل خشکسالی
در همین حال، رئیسسازمان امور عشایرهم از فروش دامها توسط عشایر به دلیل خشکسالی خبرداد.
به گزارش سازمان امور عشایر کشور، شاهپور علایی مقدم با بیان اینکه امسال عشایر به دلیل فقر مراتع متضررترین قشر خواهند بود، گفت: طی ۵۰ سال گذشته وقوع چنین خشکسالی در کشور بیسابقه بوده و به دلیل فقر مراتع، عشایر متضررترین قشر خواهند بود.
وی اضافه کرد: امسال سال بسیار سختی در تأمین علوفه است و بر اساس پیشبینیها در اواخر خرداد و اوایل تیرماه فقر بسیار شدیدی را در مراتع کشور خواهیم داشت.
علایی مقدم افزود: در برخی از استانها تا ۹۲ درصد کاهش بارندگی داشتهایم و در این شرایط عشایر مجبور به فروش دام خود هستند و دلالها از این فرصت استفاده میکنند.
رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه برای اختصاص ۳۵۰ میلیارد تومان برای کاهش اثرات خشکسالی در مناطق عشایری تفاهم کردهایم، اضافه کرد: از بنیاد برکت، بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان نیز پیگیریهایی شده تا حمایت کنند تا عشایر در این شرایط کمترین آسیب را ببینند.