روحانی:
اگر رعایت پروتکلها بالای 90 درصد نباشد نمیتوانیم از این موج خارج شویم
رئیسجمهور بااشاره به اینکه براساس آمار و گزارشها، بیشتر استانهای کشور هنوز در مسیر پیک بیماری هستند و آمارها از نظر ابتلا، بستری و فوتیها نشان میدهد که شرایط همچنان نگرانکننده است، گفت: هیچ راهی نداریم مگر اینکه در هفته جاری و احتمالا هفته آینده، نظارتها را تشدید کنیم.
حجتالاسلام روحانی دیروز شنبه (4 اردیبهشت) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر ضرورت تشکیل تیمهای ویژه نظارت برای افزایش مراقبتها و رعایت کامل اصول بهداشتی، اظهار داشت: همه بخشهایی که به نوعی وظیفه نظارت دارند باید نظارتها را تشدید کنند تا مراعات بهداشتی افزایش یابد در غیر اینصورت نمیتوانیم از این موج عبور کنیم.
روحانی با بیان اینکه قانون و مقررات برای برخورد با کسانی که بهداشت عمومی را به خطر میاندازند وجود دارد، گفت: متاسفانه سطح رعایت نکات بهداشتی زیر 60 درصد است درحالی که باید بالای 90درصد باشد، دو هفته پیش رو بسیار حساس است و چارهای نداریم جز اینکه در زمینه مراقبتها و نظارتها اقدامات را تشدید کنیم.
رئیسجمهور بااشاره به آخرین آمارها از وضعیت بیماری در استانها افزود: متاسفانه آمار و ارقامها امروز نشانگر این بود که بیشتر استانهای ما هنوز در مسیر پیک این بیماری هستند و به قله پیک چهارم نرسیدهاند. در 18 استان به طور ویژه شرایط مناسب نیست که 7 استان از میان آنها وضعیت بدتری دارند.
روحانی اظهارداشت: متاسفانه آمار گواه آن است که خود مردم آنچنانکه باید دستورالعملها را مراعات نمیکنند و از مردم میخواهم که در این ماه مقدس و مبارک اجرای پروتکلها را به عنوان یک وظیفه دینی و اخلاقی و وظیفه قانونی و همچنین وظیفه انسانی بدانند.
رئیسجمهور با بیان اینکه منشا نگرانی ما از آمار ارائه شده بر این مبناست که امکانات زیرساختی، بهداشتی و درمانی کشور نامحدود نیست، تصریح کرد: از آن مهمتر نیروی انسانی است که تلاش میکنند و توانمندی آنها به هر حال نامحدود نیست و باید با همه توانمان مراعات کنیم. البته مرز تحمل جامعه هم همیشه باید مدنظر باشد، مردم هم سطح تحملشان یک سطح تحمل خاصی است.
روحانی خاطرنشان کرد: هم دولت و هم مردم وظایفی دارند که دوشادوش هم باید این وظایف را اجرا کنند. دولت وظیفه تامین مایحتاج عمومی مردم را دارد و متاسفانه در هفتههای گذشته دیدید که وقتی حتی یک مورد از مایحتاج عمومی مردم دچار مشکل شده بود، مردم چه سختیهایی کشیدند و چه صفهایی تشکیل شد که هم برای شیوع کرونا تشدیدکننده بود و هم خودِ مردم را دچار مشکل کرده بود.
وی اولویت اول دولت در این مقطع را تامین و خرید واکسن دانست و تاکید کرد: به رئیسکل بانک مرکزی دستور دادم و گفتم اولویت اول تامین ارز را به خرید واکسن اختصاص دهند. هیچ اولویتی بالاتر از این نیست. همه در حال تلاش شبانهروزی برای تامین واکسن هستند و اگر امکان بر روی کاغذ آوردن این تلاشهای شبانهروزی مقدور بود، مردم میدیدند که چه زحماتی کشیده میشود.
روحانی تصریح کرد: با وجود همه این مشکلات تامین واکسن اولویت اصلی و اول دولت است و به امید خدا با برنامهریزیهایی که انجام شده، از اواخر اردیبهشت ماه شرایط واکسیناسیون تغییر کرده و وضعیت بهتر خواهد شد. وزارت بهداشت نیز باید سامانهای را راهاندازی کند که تمام اطلاعات واکسیناسیون بر روی آن در دسترس همگانی باشد.
وی همچنین با ابراز نگرانی از شیوع نوع جدید و جهش یافته ویروس کرونا در هند، اظهار داشت: باید به طور جدی مراقبت کنیم تا ویروس جهش یافته هندی به کشور وارد نشده و گرفتاری جدیدی برای مردم ایجاد نکند.
رئیسجمهور همچنین تاکید کرد که بهتر است در شرایط قرمز کرونایی، یک خط قرمزی هم برای حاشیهسازی داشته باشیم و مدتی حاشیهسازی را کنار بگذاریم تا با همیاری و همکاری یکدیگر بتوانیم از وضعیت دشوار فعلی عبور کنیم.