kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۲۸۲
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲

شورای عالی کتاب رسانه ملی چه وظیفه‌ای دارد و بناست چه کند؟(اخبار ادبی و هنری)

عضو شورای عالی کتاب سازمان صداوسیما به بیان اهداف کلی پیش‌روی این ‌شورا پرداخت و گفت: صداوسیما، موضوع کتاب و کتابخوانی را به‌عنوان یکی از موضوعات اصلی کار خود عنوان کرده است.



محسن پرویز به مهر گفت: دغدغه‌های شورای عالی کتاب صداوسیما، از جنس چنین ‌دغدغه‌هایی هستند؛ تعیین مأموریت، برنامه‌ریزی و سپردن کار به مهره اجرایی. آن‌طور که در جلسه با رئیس سازمان صداوسیما مطرح کردیم، توقع‌مان از این‌سازمان این است که در برنامه‌های کلان صداوسیما، برنامه‌ریزی، وقت‌ گذاشتن اصلی و اولیه برای این‌ مأموریت در همه زیرمجموعه‌ها انجام شود. به این ‌معنی که وقتی برنامه‌ای تدوین می‌شود و بودجه‌ای برای سال آینده در نظر گرفته می‌شود، حتماً بخشی برای رونق کتاب و کتابخوانی منظور شود.
این ‌عضو شورای عالی کتاب رسانه ملی در ادامه گفت: به‌نظرم، کتابخوانی مفهوم و رفتاری است که می‌تواند در همه برنامه‌های صداوسیما نفوذ داشته باشد؛ اعم از این‌که گفت‌وگومحور باشند، تحلیلی، سرگرم‌کننده، مسابقه یا فیلم و سریال باشند. در همه این‌ برنامه‌ها، قاعدتاً کتاب باید نقش اصلی و اساسی را داشته باشد. صداوسیما با امکاناتی که دارد، باید به نهادینه ‌شدن کتابخوانی در جامعه کمک کند تا بچه‌ها و کودکان این‌ جامعه از کودکی با کتاب انس بگیرند و وضعیت از حالت فعلی، بهتر شود.
پرویز در پایان گفت: ما تا به حال رشدهایی در زمینه کتاب و کتابخوانی در کشور داشته‌ایم و رشدمان بد نبوده است. رشد مطالعه به مراتب بهتر بوده که شاید یک‌دلیلش این باشد که پس از انقلاب، عده زیادی از مردم ایران باسواد شدند. اما فکر می‌کنم وضعیت فعلی کتاب و کتابخوانی، می‌تواند خیلی بهتر از وضع موجود شود. در جلسات شورای عالی کتاب صداوسیما، روی این‌ مسئله و چنین ‌مسائلی بحث می‌شود و بیشتر هدف اعضا هم این بود که انسجامی ‌به فعالیت‌هایی که پیش‌تر در این ‌زمینه انجام شده بدهند.