kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۲۶۰
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۸

تزریق دوز استنشاقی واکسن «رازی کووپارس» آغاز شد




تزریق دوز استنشاقی واکسن ایرانی کرونا به نام «رازی کووپارس» به داوطلبان مرحله اول تست انسانی این واکسن آغاز شد.
به گزارش ایرنا، رئیس‌مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم ‌سازی رازی در مراسم رونمایی از دوز استنشاقی واکسن «رازی کووپارس» در محل سایت کارآزمایی بالینی این واکسن واقع در بیمارستان رسول اکرم (ص) با اشاره به ساخت نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی در موسسه رازی گفت: دوز استنشاقی واکسن رازی کووپارس موجب به حداقل رساندن زنجیره انتقال ویروس شده و دستگاه تنفسی فوقانی را همزمان با قسمت تحتانی آن ایمن می‌کند.
علی اسحاقی با اشاره به اینکه دوز استنشاقی در روز پنجاه و یکم به داوطلبان تزریق می‌شود، افزود: همان‌طور که پیش از این به اطلاع مردم عزیز رسید، دو دوز اول واکسن به صورت عضلانی و دوز سوم به صورت استنشاقی تجویز شده زیرا بزرگ‌ترین مشکل در پاندمی کرونا ناقلین بی‌علامت هستند و دوز استنشاقی واکسن رازی کووپارس پس از دو هفته موجب ایجاد ایمنی در دستگاه تنفسی فوقانی شده و زنجیره انتقال بیماری را به حداقل میرساند.
اسحاقی واکسن رازی کووپارس را نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی نام برد و اظهارداشت: مشکلی که در واکسیناسیون عمومی انواع واکسن‌های ساخته شده کووید ۱۹ در دنیا مشاهده می‌شود، کنترل نشدن زنجیره انتقال است که با دوز استنشاقی این مسئله تا حد امکان رفع خواهد شد.
وی، با بیان اینکه ۱۳۳ داوطلب فاز اول کارآزمایی، دوز اول و از این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر هم دوز دوم را دریافت کردند، یادآور شد: تا پایان اردیبهشت ماه، تمام داوطلبان فاز اول، دوز سوم (استنشاقی) را دریافت می‌کنند و پس از انجام آنالیز بینابینی، اوایل خردادماه فاز دوم کارآزمایی بالینی با ۵۰۰ داوطلب آغاز خواهد شد. پذیرفتن داوطلبان واجد شرایط نیز آغاز شده تا فاز دوم با سرعت بیشتری طی شود. فاز دوم حدود دو ماه طول می‌کشد سپس وارد فاز سوم تست انسانی واکسن می‌شویم ‌و در صورت تایید تمام مراحل کارآزمایی، واکسن رازی کووپارس به صورت انبوه تولید شده و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
 واکسن رازی کووپارس
بسیار کم‌عارضه و بی‌خطر است
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس نیز در این مراسم گفت: تزریق اول و دوم فاز نخست این واکسن با موفقیت پشت سر گذاشته شد و امروز دوز استنشاقی برای اولین بار تجویز شد. سعید کلانتری اظهارداشت: تا این مرحله هیچ عارضه جدی نگران‌کننده‌ای در روند مطالعه مشاهده نشده و نشان داده واکسن بسیار کم عارضه‌ای است.
کلانتری با این یادآوری که مطالعه به صورت دوسوکور اجرا می‌شود و فعلا در مورد ایمنی‌زایی آن نمی‌توان نظر قطعی داد، افزود: هدف فاز اول، بررسی ایمنی و بی‌خطر بودن واکسن است که به نظر می‌رسد این هدف حاصل شده و امیدواریم پس از مشخص شدن آنالیز داده‌ها، اواخر اردیبهشت فاز دوم مطالعه را شروع کنیم.
وی همچنین از غربالگری داوطلبان فاز دوم کارآزمایی بالینی خبر داد و گفت: به محض اخذ مجوز برای آغاز فاز دوم، به سرعت وارد این مرحله شده و در کوتاه‌ترین زمان نسبت به ایمنی واکسن اطمینان حاصل کرده و هر چه سریع‌تر واکسنی موثر و ایمن به دست هموطنانمان برسانیم، پیش‌بینی می‌شود اواخر شهریور ماه امکان تولید انبوه واکسن فراهم باشد.