خورشید مصنوعی کُرهایها رکورد زد (انرژیهای نو)
خورشید مصنوعی کره جنوبی با عملکرد ۲۰ ثانیه ای در دمای ۱۰۰میلیون درجه سانتیگراد موفق به ثبت یک رکورد جدید جهانی شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهش ابررسانای پیشرفته توکاماک کره (KSTAR)، یک دستگاه همجوشی ابررسانا است که به عنوان خورشید مصنوعی کرهای نیز شناخته میشود، رکورد جهانی جدیدی را ثبت کرده است، چرا که موفق شد پلاسمای در دمای بالا را به مدت ۲۰ ثانیه با یک یون در دمای بیش از ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد حفظ کند.
مرکز تحقیقات «KSTAR» در انستیتوی انرژی همجوشی کره(KFE) اعلام کرد که در یک تحقیق مشترک با دانشگاه ملی سئول(SNU) و دانشگاه «کلمبیا» در ایالات متحده، موفق به کار مداوم با پلاسما به مدت ۲۰ ثانیه با یک یون- دمای بالاتر از ۱۰۰ میلیون درجه شده که یکی از اصلیترین شرایط همجوشی هستهای در «کمپین پلاسمای KSTAR ۲۰۲۰» است.
این یک موفقیت بزرگ است، چرا که رکورد قبلی این مرکز تنها هشت ثانیه بود و اکنون پس از یک سال بیش از دو برابر افزایش یافته است. این مرکز در آزمایش سال ۲۰۱۸ خود برای اولین بار به دمای یون پلاسمای ۱۰۰ میلیون درجه سلسیوس و مدت عملکرد ۱.۵ ثانیه رسید.
برای بازسازی واکنشهای همجوشی خورشید بر روی زمین، ایزوتوپهای هیدروژن باید داخل یک دستگاه همجوشی مانند همین خورشید مصنوعی قرار بگیرند تا یک حالت پلاسمایی ایجاد کنند که یونها و الکترونها از هم جدا شوند و یونها باید در دماهای بالا گرم و تثبیت شوند.
تاکنون دستگاههای همجوشی دیگری نیز وجود داشتهاند که به مدت کوتاهی پلاسما را در دمای ۱۰۰ میلیون درجه یا بالاتر مدیریت کردهاند، اما هیچ یک از آنها بیش از ۱۰ ثانیه کارکرد نداشتهاند.
هدف نهایی این خورشید مصنوعی موفقیت در یک عملیات مداوم ۳۰۰ ثانیهای با دمای یونی بالاتر از ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد تا سال ۲۰۲۵ است.