فرمانده ارتش انگلیس:
کرونا جهان را در خطر جنگ جهانی سوم قرار داده است
رئیسستاد دفاعی انگلیس گفت، بحران اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس «کووید-19»، جهان را در معرض خطر وقوع جنگ سوم جهانی قرارداده است.
ژنرال سر «نیک کارتر» گفت، این کشور و مابقی جهان باید از تاریخ و ناکامیهای بینالمللی درس عبرت بگیرند، که در گذشته به بروز جنگهایی در قرن بیستم منجر شده بود. این ناکامیها اکنون نیز میتوانند به دلیل اوضاع پیش آمده ناشی از کرونا، جهان را در آستانه جنگ قرار دهند. وی در پاسخ به سؤالی از سوی «اسکای نیوز»، مبنی بر اینکه آیا بحران جهانی اقتصاد ناشی از کرونا میتواند به جنگ بدل شود؟ گفت: «این نگرانی وجود دارد که افزایش درگیریهای منطقهای در سراسر جهان، به یک جنگ تمام عیار بدل شود.»
رئیسستاد دفاعی انگلیس همچنین، در پاسخ به این سؤال که آیا وقوع جنگ سوم جهانی، یک تهدید واقعی است؟ گفت: «میگویم که این یک خطر است و ما باید به این خطرات واقف باشیم. شما باید از تجربیات، درس بگیرید و درباره مدیریت درگیریهای منطقهای که در جهان امروز شاهد هستیم، محتاط باشید.»
این مقام ارشد دفاعی لندن همچنین گفت، به دلیل اینکه جهان در پی پاندمی به مکانی متشنج و بیثبات بدل شده است، این احتمال وجود دارد که این افزایش درگیریها و تنشها به وقوع جنگ منجر شود. به گزارش ایسنا، وی افزود، ما باید به یاد بیاوریم که تاریخ به خودی خود تکرار نمیشود، بلکه زمانی اتفاقات گذشته بار دیگر رخ میدهند که ما به آنها توجهی نکنیم. پیش از وقوع جنگهای قرن بیستم، یکسری تنشهای بیش از حدی به وقوع پیوسته بود و به این پیشبینی منجر شد و در نهایت، جنگ در گرفت و من امیدوارم دیگر شاهد چنین وقایعی نباشیم.
این مقام دفاعی انگلیس همچنین در مصاحبهای جداگانه با رادیو «تایمز»، اذعان داشت که از ارتش نباید برای قرنطینه استفاده شود، چون کار ارتش مجبور کردن مردم برای ماندن در خانه نیست.
دیروز از چین نیز خبر رسید، واکسن تولیدی این کشور، موفقیتآمیز بوده و هیچ یک از افرادی که تاکنون واکسن کووید - ۱۹ ساخت چین را دریافت و به خارج سفر کردهاند، به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند.
گفتنی است، همۀ ما از آنچه هیتلر کرده است، کم و بیش چیزهایی شنیدهایم، اما در پاسخ به چرایی قدرت گرفتن او، در بین علل مختلفی که شناسایی شده، یکی از علتها را –که به این گزارش نیز مربوط میشود– هم به صورتی بسیار موجز یادآور میشویم که شباهتی به روزگارِ کرونایی ما دارد. طبق پژوهشها، آنفولانزای اسپانیایی طی سالهای ۱۹۱۸ تا ۱۹۲۰ تأثیر قابل توجهی بر عدم توسعه، کاهش خدمات شهری و همچنین اعمال سیاستهای ریاضتی در اروپا به ویژه آلمان داشت و پس از آن هم تغییرات جمعیتی و میزان مرگ و میرها به ویژه در شهرهایی که قربانیان بیشتری داشتند، باعث تغییر رفتار رأی دهندگان و رشد احزاب راستی افراطی در اروپا شد. این شرایط، بستر مناسبی را برای سر برآوردن هیتلر و همپیمانانِ اروپاییاش فراهم کرده است.