kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۰۷۷۳
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۶

اولمرت: الحاق کرانه باختری فاجعه خواهد آفرید

همزمان با افزایش فشارها بر رژیم صهیونیستی در مورد الحاق کرانه باختری، نخست‌وزیر پیشین این رژیم نیز ضمن مخالفت با این طرح تاکید کرد طرح الحاق فاجعه بار خواهد بود.


سرویس خارجی-

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده طرح خود در مورد الحاق 30 درصد از کرانه باختری را از 11 تیرماه اجرا خواهد کرد. این مسئله با محکومیت جهانی مواجه شده و فشارها بر رژیم صهیونیستی بسیار زیاد شده است. پیامدهای این طرح برای رژیم صهیونیستی آنچنان زیاد پیش‌بینی شده که حتی نخست‌وزیر پیشین این رژیم به صف مخالفان آن پیوسته و درباره تبعات فاجعه بار آن برای این رژیم، ابراز نگرانی کرده است.
«ایهود اولمرت» اخیرا در مصاحبه با پایگاه سعودی! «ایلاف‌نیوز» ضمن مخالفت با طرح اشغال کرانه باختری، هشدار داده بود این طرح منجر به فاجعه می‌شود و بهانه‌های تل‌آویو برای اعمال حاکمیت بر دره اردن نیز «بی‌معنی» است. بعد از این اظهارات بود که شبکه رادیویی 103 رژیم صهیونیستی به سراغ اولمرت رفت و از او درباره مواضعش علیه این طرح پرسید. به نوشته پایگاه «عاروتص‌شوع»، وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از زمان جنگ «یوم کیپور» در 1967 تا کنون با کشور اردن وارد درگیری دیگری نشده، گفت: «این ادعا که ما به دره اردن نیاز داریم، بی‌معنی است».
این سیاستمدار صهیونیست با اشاره به طرح صلحی که خودش در زمان نخست‌وزیری به «محمود عباس» رئیس‌تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد داده بود، اظهار داشت آن طرح اطمینان حاصل می‌کرد که یک ارتش خارجی نمی‌تواند از شرق فلسطین اشغالی به این منطقه حمله کند و از طرفی اگر این اتفاق بیفتد، ارتش رژیم صهیونیستی می‌توانست با حضور در دره اردن، مانع آن شود. اولمرت، تاکید کرد، ارتش رژیم صهیونیستی هم با اجرای یکجانبه این طرح مخالف است و درباره نتایج فاجعه‌بار آن هشدار می‌دهد.
به نوشته فارس، اولمرت در ادامه با بیان اینکه «نتانیاهو افکار عمومی را درباره طرح اشغال فریب داده»، توضیح داد: «همگان به دلیل عواقب وسیعی که الحاق یکجانبه برای امنیت اسرائیل درخصوص وخیم شدن وضعیت اردن دارد، با آن مخالف هستند».
هشدار اردن
اردن نیز از جمله کشورهایی بوده که از روز نخست با طرح الحاق کرانه باختری به شدت مخالفت کرده و بارها به رژیم صهیونیستی هشدار داده است. «امجد العضایله» وزیر مشاور در امور اطلاع‌رسانی اردن و سخنگوی دولت این کشور روز یکشنبه نیز گفت که اگر رژیم صهیونیستی تصمیم الحاق اراضی فلسطینی را اجرا کند، با پاسخ اردن روبه رو خواهد شد. العضایله در نشستی خبری که در مقر نخست‌وزیری اردن برگزار شد، تاکید کرد:«تل‌آویو اگر تصمیم الحاق اراضی فلسطینی را اجرا کند، هرگز روی آرامش را نخواهد دید».
تظاهرات علیه الحاق
علاوه‌بر واکنش‌ها در مخالفت با طرح الحاق، اعتراض‌های زیادی نیز به صورت راهپیمایی و تظاهرات علیه این رژیم برگزار شده است. در همین راستا، صدها نفر از حامیان ملت فلسطین و فلسطینیان مقیم کشور هلند با برپایی تظاهراتی در شهر آمستردام طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری را محکوم کردند. شرکت کنندگان در این تظاهرات با سردادن شعارهایی ضمن اعلام حمایت از ملت فلسطین، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، آنها همچنین خواستار مقابله با سیاست‌های سرکوبگرانه و نژادپرستانه رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین و توقف حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از این رژیم شدند. تظاهرکنندگان هرگونه شیوه تبعیض نژادی و نظام آپارتاید در سرتاسر جهان از جمله فلسطین اشغالی را هم محکوم کردند.
دزدی رژیم صهیونیستی
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ نیز در واکنش به این طرح اعلام کرده چنانچه رژیم صهیونیستی به طرح جنجالی خود برای الحاق کرانه باختری عمل کند، اتحادیه اروپا به شکلی اجتناب‌ناپذیر فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت خواهد شناخت. به گزارش ایسنا، جین آسلبورن، وزیر امور خارجه لوگزامبورگ، در گفت‌وگو با هفته‌نامه آلمانی اشپیگل خواستار آن شد که اتحادیه اروپا موضعی سرسختانه‌تر در قبال طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌هایی ازکرانه باختری به اراضی اشغالی در پیش بگیرد:« اینکه فقط نامه‌های سرزنش‌آمیز بنویسیم، یک تحقیر برای اتحادیه اروپا بوده و به میزان چشمگیری اعتبار آن را تضعیف می‌کند.» او پیشنهاد داد که تدابیری قدرتمندتر مثل تحریم‌های اقتصادی یا به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشور در صورت اجرای طرح الحاق از سوی رژیم صهیونیستی، اتخاذ شود.آسلبورن اظهار کرد: «یک نفر می‌تواند بگوید که الحاق، ناقض هفتمین فرمان از ۱۰ فرمان است؛ اینکه نباید دزدی کنی. الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری هم همان دزدی است.»