اظهارات دوگانه مسئولان درباره علت گرانی سیب زمینی
در شرایطی که وزیر کشاورزی از ممنوعیت صادرات سیب زمینی و تعدیل قیمتها سخن گفته بود، رئیساتحادیه فروشندگان میوه و سبزی از ادامه گرانی سیب زمینی به دلیل صادرات این محصول خبرداد!
قیمت سیب زمینی در فصل برداشت که باید نرخ آن به کمترین مبلغ خود برسد در روزهای نخست تیر، افزایش زیادی پیدا کرد و هرکیلوگرم از این محصول در سطح شهر، 6000 تا 9000 تومان به فروش رفت؛ درحالیکه قیمت سیب زمینی پیش از این و در حالت عادی، در محدوده قیمتی 2000 تا 3000 تومان به فروش میرسید.
حالا چند هفتهای است که قیمت سیبزمینی در قیمت بالای خود ماندگار شده و در این میان یکی از متهمان این افزایش قیمت، صادرات این محصول است. البته در روزهای ابتدایی سال جاری و به دنبال افزایش قیمت سیبزمینی و بهویژه پیاز در بازارهای داخلی، دولت اعلام کرد که صادرات این محصولات ممنوع است اما چهارم خرداد ماه این ممنوعیت لغو شد!
با این حال در یکی از آخرین واکنشهای رسمی به این انتقادات چندی پیش محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مسئولیت قیمتگذاری محصولات کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اظهار کرد: این روزها سیبزمینی صادر نمیشود اما پیگیر آن هستم که با تولید و رساندن آن به بازار، قیمت آن تعدیل شود.
البته وی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت نیز در پاسخ به سؤالی درخصوص افزایش 200 درصدی قیمت سیبزمینی نسبت به سال گذشته، گفت: توزیع که دست ما نیست. ما باید درِ مغازهها بایستیم؟!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: در مقطعی فصل کشت سیبزمینی به دلیل بارشها با تاخیر وارد بازار شده است اما از نظر تولید وضعیت خوبی دارد. کما اینکه در ارتباط با نهادههای دامی هم تولید و هم تامین و هم پایش میکنیم تا دست تولیدکنندگان برسد.
اما در همین حال اسدا... کارگر، رئیساتحادیه فروشندگان میوه و سبزی به خبرگزاری ایسنا گفت: در حال حاضر قیمت سیبزمینی در عمدهفروشیها ۵۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان است و واحدهای خردهفروشی نیز مجازند محصولات خود را حداکثر با ۳۵ درصد سود بفروشند.
اظهارات کارگر به این معنی است که قیمت سیبزمینی در حال حاضر در سطح خردهفروشیها حدود ۷۵۰۰ تا ۹,۵۰۰ تومان است و در چند هفته اخیر کاهشی در قیمت این محصول رخ نداده است.
وی با بیان اینکه در حوزه محصولات کشاورزی امکان دپو و انبار کردن وجود ندارد، گفت: نوسانات قیمت در بازار میوه و ترهبار مقطعی است. در حال حاضر کمبودی در بازار سیبزمینی وجود ندارد و مهمترین علت بالا ماندن قیمت سیبزمینی و عدم کاهش قیمت آن، صادرات این محصول است.
در این شرایط از یک سو وزیر جهاد کشاورزی به عنوان متولی تنظیم بازار سیبزمینی، از عدم صادرات این محصول سخن میگوید و از سوی دیگر رئیساتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نیز علت بالا ماندن قیمت این محصول را صادرات میداند!
در چنین اوضاع و احوالی و در تناقضگویی مسئولان، این منافع و حقوق مصرفکنندگان است که در میان این ناهماهنگیها ضایع میشود و مردم مجبورند برای سیبزمینی به عنوان یکی از اصلیترین و کم هزینهترین غذاهای روزانه، تا حدود ۱۰ هزار تومان برای هر کیلو پرداخت کنند.