kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۷۷۱
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۴
به یاد مرحوم ابراهیم سلطانی فر

تویی که نمی‌شناختمت


حسین کارگر
مرحوم ابراهیم سلطانی‌فر، یکی از چهره‌های کمتر شناخته شده اما بزرگ سینما و تلویزیون در ایران بود که در گمنامی از دنیا رفت. وی ساخت چند فیلم کوتاه و مستند با موضوع دفاع مقدس، فیلم «تویی که نمی‌شناختمت» ، سریال «آتش و شبنم» و نگارش فیلمنامه اولیه
«مختارنامه» را در کارنامه‌اش ثبت کرده است و قصد داشت فیلمی درباره طیب حاج رضایی بسازد. او همچنین در دهه‌های 60 و 70 از عوامل شکوفایی صداوسیما بود و در بخش‌هایی چون گروه جنگ شبکه یک، تأمین برنامه خارجی و دوبلاژ، مدیریت داشت.
حمید داودآبادی، نویسنده و جانباز دفاع مقدس، در بخشی از یادداشت خود در فضای مجازی درباره ابراهیم سلطانی‌فر نوشته است:
«دهه 60 اوج فعالیت و ترور جنایات منافقین در تهران و سراسر کشور، غیرتمندانه مقابلشان ایستاد. شجاعانه در هشت سال دفاع مقدس با دوربینی که از سلاح برایش عزیزتر بود، در بعضی جاها حتی جلوتر از رزمندگان حضور داشت. و هیچ‌گاه برای خدماتش، دنبال کارت جانبازی و درجه و رتبه و مقام ندوید. با وجود تحصیلات آکادمیک و رسمی در زمینه سینما و هنر، دقیقا سر جای خودش قرار گرفت و کار کرد.با اعتقادات مذهبی که ریشه در تربیت خانوادگی‌اش داشت، و باوجود علم و آگاهی بسیار و بصیرت بالایش، هیچ‌گاه ادای روشنفکرها را درنیاورد و بدان سو نچرخید.خیلی از نیروهای مدعی ارزشی، سردمداران جعلی و رابطه‌ای و سفارشی فرهنگی که فقط به دنبال منافع خانوادگی خود بوده و هستند و شهوت دیده شدن در شبکه‌های مختلف دارند، نه او را می‌شناختند و نه الحمدلله برایش روضه رفاقت خواندند.»
محمدرضا جعفری جلوه، مدیر شبکه دو سیما نیز در تشییع جنازه مرحوم سلطانی‌فر گفت: «اوشبیه آدم‌های متداول زمانه و از جنس کلیشه‌ها نبود به همین دلیل کمتر شناخته شده بود. ثبات در فکر و عمل و یگانگی و یکرنگی در افکار و اعمال او بود. او دانش وسیعی داشت و تخصص خوبی در شغل خودش. او دردها و‌ رنج‌های بسیاری را به جان خرید تا دردی را منتقل نکند.»
بهروز افخمی، کارگردان سینما نیز در این مراسم اظهار کرد: «واقعیت این است که سلطانی‌فر آدم بی‌تعارف و سختی بود و سازشکاری نداشت به همین دلیل منزوی شد. او آدم باسوادی بود و اهل حدیث بود. او اصلا اهل زد و بند نبود و‌ بر مواضع خود پافشاری می‌کرد.»