نماینده اسبق ایران در صندوق بینالمللی پول:
بدون FATF می توانیم با دنیا مراوده داشته باشیم
نماینده اسبق ایران در صندوق بینالمللی پول گفت: میتوانیم با دنیا مراوده داشته باشیم بدون اینکه عضو FATF باشیم و در شرایط کنونی باید از تجارب قبلی بهره بگیریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدآقا قوام درباره وضعیت ایران در برابر FATF اظهار کرد: سالهاست که جمهوریاسلامی در فهرست کشورهای غیرعضو FATF با ریسک بالا در سرمایهگذاری است، اما در همه این سالها تبادلات و سرمایهگذاری سایر کشورها وجود داشته است. اگر به FATF بپیوندیم نظام بانکی ما فعالتر نخواهد شد، چون سطح تحریمهایی که برای ما اعمال شده، آنقدر قوی و پرفشار است که با FATF هم کاهش پیدا نخواهد کرد. وزیر امور خارجه و رئیسجمهور گفتند در صورت پیوستن به FATF قول نخواهند داد که هیچ گشایشی اتفاق بیفتد.
وی افزود: عربستان جزء این کنوانسیون است، عربستانی که یکی از بزرگترین حامیان مالی تامین تروریسم است. خود غربیها هم تامینکننده مالی تروریست هستند.
نماینده اسبق جمهوریاسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول ادامه داد: درباره پولشویی باید بگویم بزرگترین پولشویی در خود غرب رخ داده است، لذا اینطور نیست که با پیوستن به FATF مسائل مالی روشنتر و از اختلاس و پولشویی جلوگیری شود.
قوام افزود: ما برای پیدا کردن راه حلی برای مقابله با شرایط کنونی، نخست مولفههای اقتدارمان را قبول کنیم، یکی از مولفه های اقتدار ما صنایع موشکی است و انرژی هستهای. به ترامپ گفتند چرا برای کره شمالی برای مذاکره شرط نگذاشتی اما برای جمهوری اسلامی پیش شرط قائل شدی؟ ترامپ پاسخ داد کره شمالی موشکها و تسلیحات هستهای دارد که میتواند تمام آمریکا را با خاک یکسان کند. مولفه قدرت ما هم حضور در منطقه است و اگر نبودیم شاید امروز با تامل و احتیاط به ما نگاه نمیکردند.
وی ادامه داد: از طرفی باید بدانیم که پذیرفتن FATF یعنی قبول محدودیت بیشتر، زیرا هنوز FATF را نپذیرفتیم برای بانکها محدودیت ایجاد شد. در حالیکه میتوانیم با دنیا مراوده داشته باشیم بدون اینکه عضو FATF باشیم. ما تجربه گذراندن تحریمها را داریم.
همچنین یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: فرض کنیم که پالرمو و CFT تصویب شد، آیا گشایشی رخ میدهد؟ یا مسئله FATF مانند قضیه برجام است که میگفتند آب و نان ما را حل میکند!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل ظهرهوند در گفت و گو با رادیو بیان کرد: با وجود اینکه فرصت پیوستن جمهوریاسلامی به FATF تا تیرماه آینده تمدید شد، اما هنوز فشارها وجود دارد و توصیه میکند رویههای نظارتی فزاینده را بر بانکهایی که به نوعی با منشا ایرانی است، اعضای FATF تداوم بدهند. بحث بر سر این است که آیا جمهوریاسلامی از کشورهای حاضر در فهرست سیاه به سمت کشورهای خاکستری تغییر میکند؟ وی افزود: جمهوری اسلامی 40 سال است که بر اساس تعریف خودش گام برداشته و روابط با سایر کشورها را شکل داده است. اگر بخواهیم در این حد تسلیم شویم باید گفت که فایدهای ندارد. افرادی که تصدی شغلهای مهمFATF را دارند، یهودی هستند و پاسپورت اسرائیلی دارند.