این هم از برجام اروپایی!عراقچی: اروپا از ثبت سازوکار مالی ناتوان است
معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی سازوکار مالی بین ایران و اروپا را قبول کند؛ اتریش و لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در همایش تحولات منطقه و نظام بینالملل گفت: به لحاظ مواضع سیاسی اروپا در این شش ماه کم نگذاشته اما این مدت کم نیست که نتوانند اقدامات عملی را پیدا کنند و هنوز قادر نیستند SPV را رسما اعلام کنند که یکی از دلایل آن فشار آمریکا است که بسیار سنگین بوده است. آمریکاییها هر کشوری که SPV در آن مستقر شود یا بانکهایی که با آن کار کند را تهدید کردهاند. با این حال اروپاییها تلاششان را متوقف نکردهاند. اما هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی این ساز و کار را قبول کند. اتریش، لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است.
عراقچی خاطرنشان کرد: چه اروپا نخواهد با ما کار کند و در حال بازی با ما باشد و چه میخواهد و قادر نیست، در نتیجه فرقی نمیکند. نتیجه این است که اروپاییها یا نخواستند یا نتوانستند کاری انجام دهند.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر شرایط مطلوبی است اما این حتما پایدار نخواهد ماند و اروپاییها باید بدانند این وضعیت نمیتواند به این شکل ادامه پیدا کند.
به گزارش ایسنا، معاون سیاسی وزیر خارجه ادامه داد: هزینه تحریم برای ایران کم نیست اما ما در نهایت راه خود را پیدا خواهیم کرد. آنها باید بدانند کسی در ایران به خاطر تحریمهای آمریکا دست خودش را بالا نمیبرد.
وقت کشی اروپا
گفتنی است در روزهای گذشته در ادامه وقتکشی اروپا در اجرای تعهدات برجامی، لوکزامبورگ اعلام کرد که میزبانی کانال مالی ایران و اروپا را نپذیرفته است.
«پیتر گوشلباوئر» سخنگوی وزارت خارجه اتریش نیز در روزهای گذشته درباره امکان میزبانی این کشور برای کانال مالی ایران و اروپا (SPV) گفت که در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد.
پیشتر، پایگاه آمریکایی «بلومبرگ» از بیعملی اروپا و پاسکاری کشورهای اروپایی برای میزبانی کانال مالی ایران و اروپا خبر داده بود.
از اولین روزهایی که زمزمهها برای خروج آمریکا از برجام قوت گرفت، اروپاییها بیانیه درمانی را آغاز و طی قریب به 7 ماه گذشته بارها ضمن درخواست پایبندی ایران به توافق هستهای، از کمکهای خود برای در امان ماندن ایران از بازگشت تحریمهای یک جانبه آمریکا سخن گفتند.
اروپاییها از زمان خروج آمریکا از برجام، ۷ ماه فرصت داشتند مکانیسم ادعایی خود برای دور زدن تحریمها را راهاندازی کنند اما وقتکشی کردند.
وعده 13 آبان آنها عملی نشد. حتی به قول خودشان، راهاندازی «نمادین»! اسپیوی نیز در این روز تحقق نیافت. بماند که شرکتهای اروپایی در همین فاصله زمانی زیر تعهدات خود زدند و کانال کذایی نیز اگر راه بیفتد، مبادله نفت در مقابل کالاست و نه ارز.
در حال حاضر اکثر کشورهایی که از سوی طرف اروپایی برای این سامانه در نظر گرفته شده بودند، از پذیرش این سیستم امتناع کرده و پاسخ منفی دادند.