رئیسمرکز پیشگیری پلیس فتا:
هک مودم توسط کلاهبرداران برای کاربران تبعات قانونی دارد
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا گفت: بسیاری از کلاهبرداریهای اینترنتی از طریق هک مودمهای همراه و خانگی مردم انجام میشود و در نهایت صاحبان آن باید پاسخگوی مقامات قضایی باشند.
سرهنگ علی نیکنفس به ایرنا گفت: کاربران اینترنتی برای جلوگیری از هک مودمهای همراه و خانگی خود از سیستم رمز گذاری استفاده کنند و باید با ارتقاء امنیت سیستمهای خود مانع از سوءاستفاده کلاهبرداران به نام آنها شوند.
نیکنفس افزود: ناآگاهی کاربران اینترنتی نسبت به تامین اینترنت wifi موجب سوءاستفاده مجرمانه از این فناوری شده به گونهای که علاوهبر زیانهای مادی، تبعات قانونی برای افراد به همراه خواهد داشت.
وی، حسن اعتماد بیش از حد یا کم دقتی هموطنان را علت اصلی وقوع چنین جرایمی عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از مواردی را که کاربران کمتر به آن توجه دارند انتخاب پسورد (رمزگذاری) مناسب برای مودمهای وایرلس یا «ADSL» است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا گفت: نداشتن اطلاعات کافی از نحوه استفاده صحیح از مودمهای «ADSL» و انجام تنظیمات امنیتی دردسرهای زیادی را برای کاربران به وجود میآورد. مجرمان سایبری با بکارگیری و سوءاستفاده از اکانت اینترنتی افراد مرتکب جرم میشوند در حالی که فرد قربانی باید در مقابل مقام قضایی پاسخگوی عملی باشد که آن را انجام نداده است.
سرهنگ نیکنفس ادامه داد: کاربران و استفادهکنندگان از مودمهای وایرلس و «ADSL» در قبال اکانت خود مسئول هستند و بنابراین کاربران باید درمورد امنیت wifi به نکاتی همچون استفاده از یک پسورد قوی (wpa) و امن (ترکیبی از اعداد، حروف و علامت) و نیز استفاده از یک نام مستعار توجه داشته باشند.وی گام دیگر افزایش امنیت مودم کاربران را مخفیسازی ssid یا به اصطلاح خاموش کردن ssid broadcasting عنوان کرد و گفت: کاربران میتوانند در تنظیمات مربوط به وایرلس مودمشان این گزینه را پیدا کرده و با خاموش کردن این قابلیت نام مودم خود را از لیست وایرلسها ناپدید کنند.
رئیسمرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا از کاربران و شهروندان خواست در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری لینک ثبت گزارشهای مردمی به پلیس فتا
اعلام کنند.