kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۰۹۳
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۹

انتقاد فعالان صنعت کفش از واردات بی‌رویه کفش‌های خارجی

فعالان صنعت کفش از واردات بی‌رویه کفش‌های خارجی آنهم در شرایط رکود اقتصادی انتقاد کردند.



حسین نوذری، یکی از توزیع کنندگان کفش در غرب استان تهران در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با ‌اشاره به اثرات بسیار مخربِ رکود اقتصادی بر صنعت کفش کشور، اظهار کرد: در طول سالیان اخیر، بسیاری از تولیدکنندگان داخلی به دلیل کسادی بازار، عطای فعالیت در این عرصه را به لقایش بخشیده‌اند و قطعا استمرار این وضعیت، شرایط جبران ناپذیر هرچه بیشتری را برای این عرصه‌اشتغالزا و سودآور رقم خواهد زد.
وی افزود: در گذشته‌ای نه چندان دور، تولیدات ایرانی در بازارهای اروپایی حرف اول را می‌زد، اما امروزه نه تنها بسیاری از فرصت‌های صادراتی را از دست داده‌ایم بلکه در ارتباط با بازار داخلی نیز دچار چالش‌های بسیاری شده ایم.
نوذری بیان کرد: متاسفانه شرایط به گونه‌ای رقم خورده که بخش قابل توجهی از بازار داخلی کفش در دست چینی‌ها و ترکیه ای‌ها افتاده و این پدیده نامبارک برای کشوری همچون ایران که از توانمندی بسیاری در این صنعت برخوردار است، زیبنده و شایسته نیست.
بابک یزدان بین، یکی دیگر از فعالان عرصه تولید و عرضه کفش در غرب استان تهران نیز، با ‌اشاره به وضعیت ناگوار اقتصادی حاکم بر بازار کفش، گفت: متأسفانه هر سال وضعیت بازار کفش از سال قبل ناگوارتر می‌شود.
وی افزود: در شرایطی که در روزها و هفته‌های پایانی سال به سر می‌بریم، استقبال عموم مردم از بازار کفش آن‌چنانکه باید رضایت‌بخش به نظر نمی‌رسد و این در شرایطی است که در سالیان گذشته، از اواسط بهمن شاهد رونق خاص این بازار بودیم.
یزدان بین تصریح کرد: عرضه و واردات کفش‌های چینی با قیمت پایین از یک‌سو و کاهش قدرت خرید مردم از سوی دیگر وضعیتی را برای این بازار ایجاد کرده که بسیاری از فعالان این حوزه، امید چندانی به وصول و پاس کردن چک‌های خود ندارند و قطعا برای سال 97 ،شاهد ظهور و بروز مشکلات عدیده‌ای برای فعالان این حوزه خواهیم بود.
یکی دیگر از نارسایی‌های موجود در بازار کفش به فرسودگی و قدیمی بودن دستگاه‌ها و تجهیزات تولید این محصول باز می‌گردد که متأسفانه شرایط را از لحاظ کَمی‌کیفی برای ساخت و عرضه محصولات ایرانی سخت و دشوار ساخته است.
محمدرضا نوید کیا، یکی از تولیدکنندگان سابق کفش در استان البرز هم با ‌اشاره به فرسودگی و قدیمی شدن بسیاری از دستگاه‌ها و ادوات تولید کفش، گفت: طبیعتا در شرایطی که بخش قابل توجهی از تجهیزات تولید کفش در کشور چین و ترکیه از تکنولوژی روز برخوردار هستند، امکان رقابتِ مطلوب بری تولیدکنندگان ایرانی (با رقبای خارجی) سلب می‌شود.
وی افزود: دوخت کفش به صورت دستی نیز با هزینه تمام شده بالایی همراه است که از حیث تجاری، امکان عرضه آن در بازارهای خارجی به نحو مطلوبی فراهم نیست و برای نقش‌آفرینی شایسته‌تر در عرصه صادراتی باید تدابیر لازم در جهت پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر در بخش کفش صنعتی دوز اتخاذ شود که حصول این امر جز با خرید و نوسازی ادوات مربوط به تولید این محصول محقق نخواهد شد.
چندی پیش، غلام محمد زارعی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رسانه‌ها درخصوص صنعت چرم و کفش ایران تصریح کرد: ایران در این زمینه در زمره کشورهای صاحب نام جهان می‌باشد اما متاسفانه تقاضای داخلی به سمت خرید و تهیه محصولات چینی سوق پیدا کرده است.
وی افزود: باید زمینه لازم برای تولید و عرضه محصولات با دوام و ارزان قیمت در بازار داخلی فراهم شود و متعاقبا با عنایت به رویکرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از واردات محصولاتی که امکان تولید آن در داخل وجود دارد جلوگیری شود.امید آن می‌رود با حمایت دستگاه‌های ذی ربط شرایط لازم برای شکوفایی و حمایت فزاینده‌تر این صنعت فراهم شود که در صورت حصول این امر قطعا علاوه ‌بر ‌اشتغالزایی هر چه بیشتر، ارز آوری قابل توجهی نیز به دست می‌آید که در شرایط کنونی اقتصادی کشور، دستاوردهای مذکور، نقش موثری در کاهش بخشی از نارسایی‌های اقتصادی ایفا خواهد کرد.