kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۶۳۵
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۱

فرآورده‌های کنجدی سنتی در یزد قابل مصرف نیست

فرآورده‌های کنجدی سنتی در یزد به دلیل فسادپذیری سریع کنجد برای مردم قابل مصرف نیست.

یزد- خبرنگار کیهان:

مدیر کل استاندارد یزد با اعلام این خبر گفت:  کنجد، دارای استاندارد اجباریست و بررسی‌ها نشان می‌دهد فرآورده‌های کنجدی به ویژه روغن کنجد که به روش سنتی در مغازه‌ها و برخی کارگاه تولیدمی‌شود به دلیل آلوده بودن  به انواع قارچ‌ها و... برای مصرف مناسب نیست.
ماجدی افزود: 80 درصد این محصولات کنجدی در اردکان تولید می‌شود و از ابتدای دی‌ماه واحدهای تولیدی این محصول، باید نشان استاندارد را دریافت کنند در غیر این صورت پلمب خواهند شد.
به گفته وی روغن‌های ارده تولیدی نیز با این مشکلات رو‌به‌رو هستند، اما متاسفانه روغن ارده مشمول استاندارد اجباری نیست.
وی افزود: در شش‌ماهه گذشته از 1093 واحدهای مختلف تولیدی استان نمونه‌برداری شده که 49 مورد پلمب شده و 677 مورد نیز شامل تذکر و اخطار شده‌اند.
ماجدی اظهار داشت: این تعداد تذکر در این شش‌ماهه معادل دو سال گذشته است و این امر بیانگر این واقعیت است که حال تولید در استان یزد خوب نیست.مدیرکل استاندارد استان خطر نشان کرد: وضعیتمان در استانداردسازی رشدی نداشته است و این در حالی است که برخی افراد حرف از برخی استانداردسازی‌ها می‌زنند.ماجدی افزود: حدود 8000 ترازو وجود دارد که فروشندگان زیادی حاضر نیستند با پرداخت 9000 تومان آن را کالیبره و با اعداد واقعی تنظیم کنند.
به گفته وی از 327 وسایل بازی در 86 پارک استان بازرسی صورت گرفته که همه آنها دارای ایراد بوده‌اند.