kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۴۴۷
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵
رئیس‌ سازمان حج و زیارت خبر داد

فراهم شدن مقدمات پیوست امنیتی اعزام زائر به سوریه

رئیس‌ سازمان حج و زیارت درباره برنامه اعزام زائر به سوریه، گفت: مترصد فراهم شدن پیوست امنیتی از سوی سوریه هستیم. چون ما می‌خواهیم زائر بفرستیم و دولت سوریه باید سازوکار امنیتی را فراهم کند، اطلاع داریم این کشور مقدمات این پیوست را آماده کرده است.



به گزارش فارس، حمید محمدی در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه بعد از حج تمتع درباره تعیین تکلیف 11 زائر ایرانی مجهول‌الهویه که از فاجعه منا بازمانده‌اند، گفت: در حج امسال هفت خانواده از این زائران حضور داشتند که پیش از ایام تشریق، نمونه DNA آنها در عربستان گرفته شد و ما منتظر پاسخ هستیم. این زائران همچنان در عربستان حضور دارند تا نتیجه مشخص شود.
وی سپس درباره پرونده منا و پیگیری مطالبات ایران، توضیح داد: این پرونده یکی از موضوعات مهم مورد مذاکره با وزارت حج عربستان بوده که از سوی سازمان حج ایران و نماینده بعثه مقام معظم رهبری در دیدارهای مکرر با وزیر حج عربستان پیگیری شده است. پاسخی که این وزارتخانه به ایران اعلام کرده این بوده که ما همچنان در حال بررسی موضوع هستیم.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان داشت: ریشه‌یابی و ‌بررسی علت بروز فاجعه منا همواره یکی از مطالبات جدی ما بوده که هیچ‌گاه از آن غفلت نکرده‌ایم. در کنار آن نیز دیه جانباختگان منا را هم مطرح کرده‌ایم. طبیعتا به نتیجه رسیدن آنها سازوکار خود را دارد.
وی خاطر نشان کرد: با تأخیر در توافقات ایران با کشور عربستان مهلت کمی برای فراهم آوردن شرایط حج تمتع در اختیار داشتیم این درحالی است که با توجه به افزایش 20 درصدی حجم کل زائران همه کشورها در حج 96 و شرکت بالغ بر 500 هزار نفر جمعیت اضافه نسبت به سال‌های گذشته، تلاش کردیم امکانات لازم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین یادآور شد: 2 مأمور خاطی فرودگاه جده رسما محاکمه شده‌اند و در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان هستند و مشکل مذاکرات ما در عمره این موضوع نیست.
به گفته وی، هم اکنون 6 میلیون نفر در نوبت عمره هستند که 3 میلیون نفر آنها در بانک ملی و به همین تعداد در بانک ملت ثبت نام کرده‌اند که در صورت برقراری عمره، آنها براساس اولویت به ترتیب اعزام خواهند شد.
محمدی درباره برنامه‌های عتبات، گفت: ثبت‌نام عتبات که دوره محرم را در برمی‌گیرد، از 31 مردادماه آغاز شده و تا 6 مهرماه ادامه دارد. حدود 45 درصد از این کاروان‌ها به صورت هوایی و مابقی زمینی اعزام خواهند شد. قیمت سفر هوایی بین یک میلیون و 300 هزار و یک میلیون و 900 هزار تومان است. هزینه این سفر به صورت زمینی از 800 هزار تا یک میلیون و 300 هزار تومان تمام می‌شود.
رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: روزانه بین 2000 تا 2200 نفر به عراق اعزام می‌شوند که در محرم این تعداد افزایش پیدا می‌کند، اما در اربعین اعزام کاروان‌ها به صورت کامل قطع خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هزینه ویزا در سامانه سماح به صورت ریالی حدودا یک میلیون و 920 هزار ریال است که طبق توافق با بانک مرکزی، قرار شده این رقم براساس نرخ رسمی و روزانه اعلامی از سوی این بانک تعیین شود. برای همین خیلی دقیق نمی‌توان گفت مبلغ ریالی چقدر است ولی حدودا 192 هزار تومان است.
محمدی درباره برنامه اعزام زائر به سوریه نیز ابراز داشت: چون مذاکرات و پیگیری‌هایی را انجام داده‌ایم مترصد فراهم شدن پیوست امنیتی از سوی سوریه هستیم. چون ما می‌خواهیم زائر بفرستیم و دولت سوریه باید سازوکار امنیتی را فراهم کند. اطلاع داریم این کشور مقدمات این پیوست را آماده کرده است.