kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۴۲۵
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۱
فشارهای بین‌المللی نتیجه داد

وعده سوچی برای مجازات قاتلان مسلمانان میانمار

رهبر میانمار تحت فشارهای شدید سرانجام و پس از سکوتی طولانی در برابر جنایات کشورش علیه مسلمانان میانمار در اظهاراتی اعلام کرد عاملان این خشونت‌ها طبق قانون مجازات می‌شوند.

سرویس خارجی-

از زمان شروع دور جدید خشونت‌های علیه مسلمانان میانمار در 3 شهریور سال جاری، همه دنیا به جز رهبر میانمار و دولت آمریکا علیه این جنایات با کمی بالا و پائین، موضع گرفته‌اند.نکته جالب اینکه شدت جنایت‌ها در میانمار به حدی بوده که حتی برخی کشورهای غربی که در ابتدا سکوت کرده بودند نیز ناگزیر به محکوم کردن آن شدند. اما سرانجام «آنگ سان سوچی» تحت فشارهای بین‌المللی سکوت خود را شکست و وعده مجازات عاملان این جنایت‌ها را داد، وعده‌ای که باور کردن اجرایی شدن آن بسیار سخت است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «آنگ سان سوچی»، در نخستین سخنرانی خود از زمان آغاز جنایات راخین و مهاجرت دسته‌جمعی مسلمانان روهینگیایی به خارج از کشور گفت: «میانمار از بررسی‌های دقیق جامعه بین‌الملل درباره رخدادهای صورت گرفته در راخین نمی‌ترسد و به دنبال راه حلی مناسب برای این درگیری‌هاست.» وی اما در ادامه مدعی شد: «روستاهای مسلمان نشین در راخین تحت تاثیر خشونت‌ها در میانمار قرار نگرفته‌اند. از دیپلمات‌ها دعوت می‌کنم بیایند و خودشان مشاهده کنند.»
سوچی همچنین مراتب «تاسف عمیق» خود را بابت «رنجی که غیرنظامیان در این درگیری‌ها می‌کشند،» ابراز داشت و گفت که می‌خواهد «هرچه سریع‌تر این خشونت‌ها پایان یابند» این برنده جایزه صلح نوبل که بیش از این وقوع این جنایات را از اساس تکذیب می‌کرد گفت: ‌ «ما نگران مهاجرت تعداد زیادی از مسلمانان به بنگلادش هستیم و میانمار آماده بازگشت آوارگان است.» وی بدون محکوم کردن این جنایت همچنین قول داد تا «اقدامی مناسب علیه عاملان دخیل در این خشونت‌ها و نقض‌های گسترده حقوق بشری علیه مسلمانان روهینگیایی» در غرب کشورش انجام دهد.
واکنش عفو بین‌الملل به این موضع‌گیری
در واقع سوچی در حالی این جنایت را محکوم کرده است که چشم خود را همچنان بر آتش‌زدن 110 روستای مسلمان نشین و کشته شدن 4000 نفر بسته است و در واقع یک موضع‌گیری میانه داشته است. به همین دلیل عفو بین‌الملل این موضع‌گیری را به باد انتقاد گرفته است. سازمان عفو بین‌الملل آنگ سان سوچی، را متهم کرد که درخصوص بحران ایالت راخین همانند کبک سر خود را زیر برف کرده است.
خبر دیگر اینکه وزیر خارجه چین در دیدار با دبیرکل سازمان ملل گفته، پکن از اقدامات دولت میانمار که برای «حفظ امنیت ملی» این کشور است! حمایت می‌کند اما در عین حال مخالف حملات اخیر در راخین است. وزیر خارجه چین این را هم گفت که امیدوار است آتش جنگ در میانمار به زودی خاموش شود.