kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۴۱۵
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
یک عضو شورای عالی کار اعلام کرد

مغایرت کامل طرح کارورزی دولت با قانون کار

یک عضو شورای عالی کار با اعلام این که رایزنی‌ها برای حل مشکلات طرح‌های اشتغال‌زایی دولت در قالب کارورزی و مهارت‌آموزی به نتیجه نرسیده است،‌ این طرح را کاملا مغایر با قانون کار دانست.


علی خدایی در گفت‌وگو با فارس، با اعلام این که طرح کارورزی وزارت کار کاملا مغایر با قانون کار و مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی سازمان جهانی کار است، ‌اظهار داشت: برای اینکه مذاکراتمان با مسئولان وزارت کار برای اصلاح نوع طرح‌های اشتغال‌زایی به نتیجه نرسیده است مجبور هستیم تا ابطال این دو طرح ناقص را از دیوان عدالت اداری درخواست کنیم.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با تأکید بر اینکه طرح کارورزی مغایر با فصل پنج قانون کار است، ‌افزود: هم طرح «کارورزی» و هم «مهارت‌آموزی حین اشتغال» با دور زدن قانون کار اجرایی می‌شود.
خدایی با تأکید بر اینکه شورای عالی اشتغال موظف شده تا بر اساس ماده سه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور عمل کند،‌گفت: قرار بود تا طرح‌های اشتغال‌زایی مبتنی بر کار شایسته تدوین شود.
وی گفت: هنوز مذاکرات نمایندگان کارگری برای توقف این طرح‌ها نتیجه نداده و به همین منظور ابطال دو طرح موجود را از دیوان عدالت اداری پیگیری خواهیم کرد.
واردات بی‌رویه موجب رکود در کارخانه‌ها شده است
یک کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه بخشی از بیکاری و رکود کارخانه‌ها در کشور ناشی از واردات بی‌رویه است، از دولت خواست تا با برخورد با دستگاه‌هایی که اجازه واردات می‌دهند راه نفس کشیدن تولید داخل را باز کند.
علی‌اکبر سیارمه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دلیل افزایش تعداد جویندگان کار و خالی بودن فرصتهای شغلی در کشور، اظهار داشت: نبود تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار کار یکی از مشکلاتی است که با آن مواجهیم و چنانچه برنامه‌ریزی مناسبی برای آن نداشته باشیم و کارجویان را به سمت مشاغل خالی سوق ندهیم این عدم تعادل همچنان باقی خواهد ماند.
وی بخشی از مشکل بیکاری در کشور را ناشی از عدم حمایت سیستم بانکی و سود بالای تسهیلات دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان برای گرفتن وام و تسهیلات بانکی دچار مشکل هستند؛ از آن طرف برخی سوء‌استفاده‌ها در گرفتن تسهیلات موجب می‌شود تا این منابع در جای دیگری صرف شده و نظارتی بر نحوه هزینه آن نشود.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه برای ایجاد شغل باید بسترهای آن فراهم شود و یکی از این بسترها، پول است، ‌تاکید کرد: بدون پول نمی‌توان اشتغالزایی کرد در عین حال باید مراقب بود که منابع دچار حیف و میل نشود و صرفا پاشیدن پول نباشد.
سیارمه ادامه داد: از طرفی پول باید به گونه‌ای تزریق شود که منجر به تولید و اشتغال شده و بازگشت سرمایه را به دنبال داشته باشد مثلا در حادثه ساختمان پلاسکو اعلام کردند به کارگران زیان دیده و تولیدی‌های دچار حریق، وام بانکی می‌دهند اما صاحبان کارگاه‌ها وقتی مراجعه کردند، متوجه شدند سود این تسهیلات بالاست و از عهده بازپرداخت آن برنمی‌آیند، در حالی که سرمایه و محصولشان را از دست داده بودند و باید دوباره مشغول کار می‌شدند و به تولید می‌رسیدند تا بتوانند اقساط را بپردازند ولی عطای وام را به لقایش بخشیدند.وی همچنین بخشی از بیکاری و رکود کارخانه‌ها در کشور را ناشی از واردات بی‌رویه دانست و افزود:‌ دولت باید با دستگاههایی که اجازه واردات می‌دهند، برخورد کند تا از کالاهای انباشته در کف بازار کار جلوگیری و راه نفس کشیدن برای تولید داخل باز شود.